...

A l i b a b a

  Bron:  1 april 2021 Jan Kolkman , HCC!beleggen       Ik wil nog eens benadrukken dat het de moeite waard is extra positieve aandacht te schenken aan Alibaba. In het artikel :Alibaba : A Value And Growth Stock At Current Prices (google daarop) zie je een aantal bijzondere opmerkingen. De koersdaling ten gevolge van de inmenging van de Chinese overheid betreffende de IPO, Initial Public Offering ofwel beursintroductie, van Ant Financial, waarin Alibaba een belang van 33 procent heeft, heeft de koers van Alibaba doen dalen tot 212 dollar, vergeleken met een top van 320. Dat betekent een daling van 34 procent !!

14 april 2021

...

Dufry Group

Dufry Group,        23 oktober 2020,   Jan Kolkman, HCC!beleggen Dufry Group is een Zwitserse onderneming, opgericht in 1865, die zich bezig houdt met de exploitatie van onder meer reisbureaus en belastingvrije winkels. Het concern heeft ruim 2500 belastingvrije winkels (maar ook niet-belastingvrije winkels) op luchthavens, cruiseschepen, zeehavens, spoorwegstations en downtown in toeristensteden.

23 oktober 2020

...

Beursenquete Actiam

Aangeboden door Corné van Zeijl van ACTIAM. De experts zijn weer erg somber geworden, nog meer dan vorige maand. Afgelopen maand gingen de meeste koersen wel naar beneden, maar de AEX deed het in internationaal perspectief nog niet zo slecht. De lijst met mogelijk problemen is dan ook lang. De specifieke aandelenkeuzes waren niet zo goed. Maar wie weet wordt oktober beter. Download Actiam enquête over september . Download Actiam enquête over augustus Download Actiam enquête over juni

5 oktober 2020

...

Starten met beleggen

Bron:  Jos van den Berkmortel,HCC!beleggen Wat moet je weten om te kunnen starten met  beleggen? Mij werd gevraagd om hier een stukje over te schrijven. Het simpele antwoord is dat je niks hoeft te weten, wat je wel moet hebben is enthousiasme voor het onderwerp. Als je dat hebt ga je je er vanzelf in verdiepen. Uiteindelijk start alles met het opbouwen van kennis. Overigens niet in de laatste plaats met kennis over jezelf. Ed Sekoyta zegt dat iedereen bij beleggen krijgt wat hij (bewust of onbewust) wil. Dat betekent dat je moet gaan nadenken over je doelen en uiteindelijk op zoek moet geen naar een beleggingsmethode die bij je past.

6 juli 2020

...

Somberte blijft

Corné van Zeijl Corné van Zeijl is analist en strateeg bij ACTIAM. Daarnaast is hij een graag geziene beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Zijn opleiding heeft hij aan de Haagse Hogeschool gevolgd. Corné van Zeijl houdt iedere maand een enquête onder beursexperts om het sentiment op zowel de korte als lange termijn te peilen. De ondervraagden geven tevens inzicht in hun meest en minst favoriete ondernemingen. Deze maand is de enquête door 60 experts beantwoord. Mei was weer een mooie beursmaand. De AEX steeg 3,8%. Opmerkelijk maar waar: over de afgelopen 3 maanden is de Amsterdamse index nauwelijks veranderd. Dat hadden de ondervraagde professionals niet voorzien. Zij waren juist somber gestemd. 55% dacht dat de index zou dalen en slechts 19% ging van een stijging uit.   Experts iets minder somber Ook voor juni blijven de experts aan de sombere kant. 52% van het panel denkt dat de koersen gaan dalen. Vorige maand was dat percentage 55%. 22% verwacht een koersdaling. Er is wel enige verbazing over de fikse koersstijging. Eén expert stelde voor dat beleggers voortaan maar een dopingtest moesten ondergaan in plaats van een coronatest. Eén van de optimisten denkt dat corona steeds meer van de voorpagina zal verdwijnen. En dan blijven alleen nog de positieve effecten van de stimulansen door centrale banken over. Download Actiam enquête over juni

8 juni 2020

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!beleggen

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden