Nieuwsbrief20130316 Symp60-3

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar
HCC Beleggen Logo
60-ste HCC Beleggen Symposium 13 april 2013
"Meer rendement met tradingsystemen"
inhoud:    Symposium Bericht: 3 

  Handels-regels1234_240x216V3.gif


60ste HCC Beleggen Symposium op 13 april 2013 te De Bilt
Bron: Redactie
Veel beleggers associëren de term tradingsystemen met volledig geautomatiseerde handelssystemen, terwijl de geautomatiseerde systemen slechts een deel van het spectrum bestrijken.
Een tradingsysteem is een set voorwaarden die de belegger helpt om succesvol te opereren in de financiële markten. 'Succesvol' betekent dat het tradingsysteem de belegger in staat stelt zijn of haar doelstellingen te behalen. Handels-regels1234_309x300.gifOfwel: een gedegen rendement behalen met uw beleggingen.

Sommige beleggers vinden het prettig om de set regels te automatiseren, anderen willen zelf feeling houden met hun handelsactiviteiten. Hoe je de set regels in de praktijk brengt maakt niet uit maar hou je in ieder geval strikt aan je regels.

Dat kan best lastig zijn, want wat heb je nodig voor het ontwikkelen van een goed tradingsysteem?
Is het verstandig om geautomatiseerde tradingsystemen te volgen? 
Moet je überhaupt jouw tradingsysteem automatiseren of kan je beter feeling houden met de markt?

Tijdens het 60ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Meer rendement met tradingsystemen" zullen deskundige sprekers antwoorden geven op deze en andere vragen op het gebied van tradingsystemen.

In deze en komende Symposium-brieven worden sprekers en standhouders aan u voorgesteld.
Toegang is gratis.  Om in te schrijven  voor het 60ste HCC! Beleggen Symposium.  Klik Hier
Terug naar  Inhoud


zhad_753x240.jpg

Hoe maak ik een goed beleggingsmodel?
Spreker: Bob Emanuels
Het 8 StappenplanBob-Emanuels120x160.jpg

1)  Wat is mijn beleggingshorizon?
Op welk ‘time frame’ ben ik actief. Waarom is de keuze van het juiste ‘time frame’ zo belangrijk? En waarom gedraagt de markt zich zoals zij zich gedraagt? Wat betekent ‘schaalbaar’ en hoe beïnvloedt dat mijn dagelijkse analyse? De markt kan worden beschouwd als een complex stelsel van non-lineaire vergelijkingen. Maar waardoor komt dat en –nog belangrijker- wat heb ik als belegger aan dergelijke wetenschap? Dit blok geeft een eerste inzicht in hoe de markt zich gedraagt - hoe beleggers zich gedragen - en wat de consequenties daarvan zijn. Een sprong in het diepe van de Chaos-theorie.
 
2)  Als het niet omhoog gaat, wil ik het niet hebben en vice versa als het niet omlaag gaat, wil ik het niet verkopen
Hoe bepaal je of de markt omhoog of omlaag beweegt. En hoe bepaal je in wat voor fase de markt beweegt. Zit er structuur in het marktgedrag - Orde in Chaos - en hoe kunnen we deze verborgen structuren vinden? De marktfases worden benoemd en de hulpmiddelen worden aangereikt om ze te herkennen
 
3)  Een trend is een trend totdat het tegendeel is bewezen
Logisch, nietwaar? Maar wat is dan een trend? Wat is een top en wat is een bodem? Zijn daar objectieve regels voor? Wat is trendsterkte en wat betekent betrouwbaarheid van de trend? Hoe beïnvloedt de beweeglijkheid de trend en wat kun je hiermee als belegger? Trends herkennen en trendsterkte benoemen staat in dit blok centraal
 
4)  Doorgaan, pauzeren of omkeren?
Bij het analyseren van trends is het van cruciaal belang om te herkennen of er iets met de kwaliteit van de trend aan de hand is. Zet deze zich voort, wordt er een pauze ingelast, of draait de trend om? Koerspatronen zijn hierbij een essentieel hulpmiddel. Maar om ze te kunnen gebruiken, moet je ze wél kunnen herkennen … En moet je ze kunnen handelen !!
Een voorbeeld.
 
5)  Het diepteonderzoek
Soms is het noodzakelijk om een meer diepgaand onderzoek in te stellen en om zo beter inzicht te krijgen in de feitelijke status van een beleggingsinstrument. En soms is het ook handig om grote aantallen analyses in korte tijd uit te kunnen voeren. Dan komt de analyse met behulp van indicatoren om de hoek kijken. Daarvoor hanteren wij verschillende sets van indicatoren. Maar welke set van indicatoren is wanneer nu belangrijk? En hoe stel je zo een set samen? Met welke variabelen gebruiken we die indicatoren en hoe interpreteren we ze? Wat is het nut van de marktfases uit stap 2) bij het gebruik van indicatoren? Wat zijn de risico’s?
 
6)  Maar wat te doen als ik ongelijk heb?
Maar al onze deskundige analyses geven nog geen garantie op een winstgevende trade. Natuurlijk, de enige garantie voor rendement in de toekomst is wijze waarop we rendement in het verleden hebben behaald. Maar toch, …. Het kan wel eens tegenzitten. En wat dan? Dan is een juiste stop systematiek de enige garantie dat je morgen weer kunt handelen en niet failliet gaat. Dus gaat het over de noodzaak van een goede stop-strategie en hier laat ik zien op welke wijze stops onder posities kunnen worden aangebracht. Voor velen een eye-opener!
 
7)  De scenario analyse
Objectieve analyse maakt gebruik van (indicator)modellen die zijn gebouwd voor een stabiele, vertrouwde wereld waar alles 'meer van hetzelfde is'. Maar helaas zitten financiële markten zo niet in elkaar. Als de toekomst niet langer stabiel of zeker is, is iedere poging om die ene juiste voorspelling te doen, gedoemd te mislukken. Scenario’s moeten daarom helpen door juist niet de zekerheden op te zoeken, maar door zich vooral te richten op de onzekerheden in de marktstructuur. Daarbij maken wij onderscheid tussen voorspelbare en onzekere factoren. Maar dat betekent ook, dat we eerst moeten definiëren wat reële, te verwachten  koersdoelen, reactie- en extensie-niveaus zijn.
De bekende management-goeroe Peter Drucker zei al eens: ‘The greatest danger in times of turbulence is not the turbulence; it is to act with yesterday's logic.’
 
De dynamiek die opgesloten ligt in de structuur van de markt en zoals die zal worden beschreven in Stap 1) noodzaakt ons om tot een scenario-analyse te komen op verschillende horizonnen. We zoeken daarbij steeds antwoord op de vraag: Wanneer is mijn scenario niet meer geldig? En doet zich wellicht nu een nieuwe kans voor in de markt? Wat is daarbij het risico? En wat is dan het juiste moment om de belegging te initiëren?
 
8)  Money Management en Risicobeheer
Money Management is een containerbegrip voor technieken om zo veel mogelijk rendement te behalen en daarbij de risico’s te beperken. Money Management is niets anders dan goed geldbeheer om een zo’n groot mogelijk rendement te behalen en daarbij de risico’s te beheersen. Goed Money Management is de basis voor duurzame resultaten.
 
Is er wel een goed omschreven plan? En niet alleen om tijdens het handelen te kunnen bekijken wat we met ons zelf hadden afgesproken, maar ook achteraf om te zien waar het plan fout ging en hoe dat in de toekomst vermeden kan worden?  Hoeveel risico kunnen we lopen zonder dat onze nachtrust hieronder te lijden heeft? Of nog beter, wat is nu eigenlijk ‘Risico’ en hoe bereken ik risico op een juiste manier? Hoeveel contracten of aandelen moet ik per keer handelen? Wat is ‘Position Sizing’ en wat is ‘Pyramiding’?  Wat is de optimale positiegrootte en hoe groot is de kans op faillissement? En moet ik nu beleggen mét of zonder herinvesteren van winsten? Moet ik ‘hedgen’ en zo ja, hoeveel?
Alles over de koppeling tussen risico en rendement!
Terug naar  Inhoud

advertentie Forest Bergen

Item3:
Sprekers: Martin Hendriks en Douwe Westervaarder
 US Option Trader biedt ondersteuning, educatie en adviezen aan haar klanten, voor het behalen van consistent rendement op Amerikaanse opties. US Option Trader concentreert zich op de Amerikaanse beursen, vanwege een aantal redenen:
MartinHendriks120x160.gif
  • De Amerikaanse beursen hebben een gigantische keuze in aandelen, fondsen, indices en trackers, elke dag weer.
  • De Amerikaanse beursen sluit om 22 uur. Onze klanten kunnen in de avond hun posities opzetten en volgen. Je kunt het gemakkelijk naast je reguliere werk doen.
  • Wij maken gebruik van software voor technische analyse, dat al jaren internationale awards in de wacht sleept als het beste betaalbare pakket.
DouweWestervaarder120x160.gif
De oprichters van US Option Trader - Douwe en Martin - hebben een passie voor het handelen met opties. Van simpele calls en puts tot geavanceerde strategieën. Hun motto is : “Keep it simple”. Ze verstaan de kunst om winstgevend handelen in opties voor de gewone man begrijpelijk en mogelijk te maken.
Voor meer informatie: http://usoptiontrader.nl/
Meer informatie over onze rendementen: http://usoptiontrader.nl/track-record-us-option-trader/
Terug naar  Inhoud


RG_NH_ad_201109_753x202.jpg

Offline trading strategie
Spreker: Jack van Oosterbosch

Bij een tradingsysteem denkt u vaak aan computersystemen, futures, opties, volatiliteit en vele andere termen. Dat is logisch.

Maar er is, wanneer er gekeken wordt naar de breedste zin van het woord, nog een ander, zeer interessant, stabiel en lucratief tradingsysteem dat offline werkt.
jack van oosterbosch120x160.jpg

Jack.C.M. van Oosterbosch
heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in de financiële wereld, met name in hedge funds en optie- futures- en termijnmarkten. In 1999 richtte hij De Veste op als onderzoeks- en kenniscentrum voor alternatieve investeringen in Nederland. In de loop der jaren bouwde hij een uitgebreid netwerk op van Hedge fund managers.

Hierover vertellen wij u graag meer tijdens onze presentatie op 13 april 2013.
Terug naar  Inhoud


daytradingad_753x240.jpg

Banken als traditionele intermediairs hebben hun langste tijd gehad
Bron: MeJudice 11 mrt 2013
‘Human mobility network derived from bank note fluxes via Christian Thiemann et al’ van Duncan Hull (CC BY 2.0)
De financiële crisis heeft de bancaire sector ernstig beschadigd.

Onder leiding van de centrale banken worden tot en met 2019 strengere regels ingevoerd om de financiële sector veiliger te maken. Hogere kapitaalbuffers worden voorgeschreven en financiële instellingen moeten voldoen aan striktere regels.

De kostenverhoging en dalende rendementen die met deze maatregelen gepaard gaan zetten de bijl aan de wortel van het oude model van de bank als intermediair, aldus Mike Nawas en Dennis Vink. Regelgevers zullen desintermediatie moeten stimuleren om ervoor te zorgen dat krediet voor consumenten en bedrijven betaalbaar blijft zodat de economie bevorderd wordt.

Pijn van buffers en strikte regels
MeJudice_new_logo220x55.png

mike-nawas.jpg
Mike Nawas



Associate Professor Financial Markets aan de  Nyenrode Business Universiteit
Mike Nawas is oprichter van Bishopsfield Capital Partners, het Londens advieshuis voor emissies en gestructureerde financieringen. Hij is tevens verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als Associate Professor Financial Markets. De Dow Jones publicatie Financial News noemde Nawas in 2008 in de top tien van invloedrijkste mensen in de Europese kapitaalmarkten. Zijn bekendheid verwierf hij in de kapitaalmarktactiviteiten van ABN AMRO Bank alwaar hij tot 2009 in dienst was, laatstelijk als wereldwijd verantwoordelijke concerndirecteur voor obligatie-emissies en gestructureerde leningen voor de grootzakelijke clientèle van de bank.
De debacles met onder andere DSB, ING Direct, ABN AMRO, Fortis, Dexia en SNS Reaal hebben bij bestuurders, regelgevers, het bredere publiek en politici het besef vergroot over de risico’s van schuldfinanciering. Mede als gevolg daarvan zijn er aangescherpte regels voor bankentoezicht en -kapitalisatie om instellingen veiliger te maken zodat een nieuwe mondiale financiële crisis hopelijk voorkomen kan worden. De kosten voor een veiliger bankensysteem zullen ergens gedragen moeten worden: hetzij door hogere kredietmarges voor burgers en bedrijven, hetzij door lagere rendementen voor de aandeelhouders van banken. En beide ontwikkelingen zijn geen welkome boodschap voor de overheid. Hogere kredietmarges remmen de economische groei en dat is evident niet wat bestuurders voor ogen hebben. Lagere aandeelhoudersrendementen zijn evenmin aantrekkelijk om te accepteren. Nederland is hiervan een goed voorbeeld. De overheid is namelijk de belangrijkste aandeelhouder van (gedeeltelijk of geheel) genationaliseerde banken en in vrijwel alle gevallen heeft zij zich ten doel gesteld haar aandelenbelang liefst zonder verlies weer in private handen te brengen. Een dergelijke privatisering vereist een aandeelhoudersrendement dat in lijn is met banken die al in private handen zijn.

Het probleem is echter, dat enerzijds hogere rendementen hand in hand gaan met hogere risico’s en dat laatste is nu net wat men met de regelgeving heeft willen voorkomen. Anderzijds hebben de strengere regels natuurlijk wel nut ter bescherming van de samenleving tegen dure reddingsoperaties. Hoe valt dit dan te rijmen met de noodzaak om de economische groei niet te belemmeren met permanent verhoogde kredietkosten? Of de wens om de lasten niet uitsluitend bij banken te leggen zodat overheden die nu grootaandeelhouder hun belang zonder verlies weer kunnen privatiseren?

Omzeil de bank
Desintermediatie biedt een oplossing om de kredietverlening betaalbaar te houden. Dit fenomeen kan het beste worden gedefinieerd als het minder gebruik maken van de door de banken geboden financiële intermediatie, dan wel het efficiënter omgaan met de diensten van de financiële intermediair. Desintermediatie kan dus op twee manieren plaatsvinden. De eerste vorm is het proces waarbij investeerders direct aan bedrijven geld uitlenen, meestal nadat ze bijeen zijn gebracht door een bank die in deze situatie als arrangeur optreedt. Bij deze vorm zet de bank haar balans in het geheel niet in om de kredietverlening te faciliteren. Bij de tweede vorm verkopen banken of andere financiële instellingen de door hen verstrekte leningen door aan investeerders. Het geld dat de instellingen daarvoor (terug)ontvangen kunnen zij weer gebruiken om het bedrijfsleven te financieren. Het proces waarbij leningen worden geherstructureerd en verkocht aan investeerders wordt ook wel gestructureerde financiering of securitisatie genoemd. Bij deze tweede vorm gebruikt de bank haar balans dus wel, maar slechts tijdelijk (of gedeeltelijk als niet alle risico’s van de leningen worden doorverkocht).

MeJudice_new_logo220x55.png

dennis-vink.jpg
Dennis Vink


hoogleraar financiering en investeringen  Nyenrode Business Universiteit
Dennis Vink is als hoogleraar financiering en investeringen verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en is directeur van het Nyenrode Center for Finance. Daarnaast is hij visiting professor of finance aan de Moscow State University. In 2009 was hij gekozen tot professor of the year in de executive MBA dat georganiseerd werd door Nyenrode en Kellogg School of Management. Dennis Vink is gespecialiseerd in (gestructureerde) financiering en heeft onderzoek verricht in samenwerking met faculteit van Yale International Center for Finance, EDHEC-Risk Institute en Vlerick Leuven Gent Management School. Hij is een veelgevraagd spreker, docent en adviseur op het terrein van bedrijfsfinanciering.
Er is een trend waarneembaar waarbij Nederlandse ondernemingen van allerlei pluimage gemotiveerd worden om financiering te zoeken buiten de bancaire sector om. De eerste vorm van desintermediatie is echter niet voor alle geldleners weggelegd. MKB-bedrijven, laat staan particulieren, zijn niet groot genoeg om direct toegang te krijgen tot de obligatiemarkt, ook al zijn er diverse initiatieven ondernomen door bijvoorbeeld NYSE Euronext Amsterdam om de kredietverlening aan het MKB vlot te trekken.

Bank als arrangeur
De oplossing van het probleem met betrekking tot markttoegang ligt besloten in de tweede vorm van desintermediatie door de bancaire sector zelf. Banken hebben namelijk een comparatief voordeel ten opzichte van investeerders omdat zij gespecialiseerd zijn in het beoordelen van kredietrisico. Dat stelt hen in staat MKB-bedrijven en particulieren financieel te beoordelen en op basis daarvan kredieten te verstrekken. De kredieten kunnen dan gebundeld en geheel of gedeeltelijk geplaatst worden bij investeerders. Het grote voordeel van deze vorm van financiering is dat de investeerders direct toegang krijgen tot het financieren van bedrijven of particulieren. Door de marktwerking van het hierdoor vergrote aantal aanbieders van krediet, kunnen de rentekosten laag worden (zie ook Shiller, 2013). Ook kleine bedrijven of particulieren, waar de individuele kredietvraag te klein is om investeerders voldoende te interesseren, kunnen op deze manier profiteren van de investeringsbereidheid van beleggers, omdat hun leningen worden geaggregeerd tot voldoende grote pakketten.

Banken, toezichthouders en academici zijn natuurlijk op zoek naar manieren om het model van bankieren zodanig aan te passen dat een veiliger bankensysteem toch gepaard kan gaan met marktconforme aandeelhoudersrendementen. Het wordt steeds duidelijker dat een groot deel van de oplossing in desintermediatie kan liggen, een voor Europa ten opzichte van Amerika nog relatief onderontwikkelde activiteit. In de Verenigde Staten hebben al vele tientallen jaren meer bedrijven hun financiering niet louter afhankelijk gemaakt van banken maar trekken zij ook direct op de financiële markt van beleggers geld aan. Europese regelgevers doen er goed aan desintermediatie aan te moedigen, uiteraard binnen goede regels voor zorgplicht, transparantie en ordentelijke marktwerking. De rol van banken verandert dan van traditionele kredietverlener naar arrangeur van leningen die op de financiële markt bij investeerders worden geplaatst. Daartoe moet de focus van banken, geldnemers en investeerders gaan verschuiven naar het goed functioneren van en participeren in de financiële markt. Het zal de economische groei ten goede komen alsmede de kans verhogen dat de overheden met winst haar bankaandelen weer kunnen privatiseren.

Referenties:
Financial Times (2013), Packaged loans to fill EU banking void, February 19.
Fitch Ratings (2012), European corporate funding disintermediation: The continent embraces bonds. London: Fitch Special Report.
KPMG (2012) Accumulation Rules: A study of the effects of the increase and stacking of regulations on the Dutch banking services. Amstelveen: KPMG Advisory NV.
Shiller, R.J. (2013), Capitalism and financial innovation, Financial Analysts Journal, 69 (1): 21-25.

Terug naar  Inhoud


Noordbeleggen753x244.jpg

Niets nieuws onder de zon
Bron: Presseurop Il Sole-24 Ore, Ziarul Financiar, Les Echos
Sisyphus500x347.jpg
Tijdens de bijeenkomst om de Europese groei te bespreken, hebben de staatshoofden en regeringsleiders niets besloten wat het door de crisis en bezuinigingen uitgeputte Europa weer wat lucht zou kunnen geven, betreurt de Europese pers.
De aan de groei gewijde Europese Raad van 14 maart bleek opnieuw een “voorspelbare top”, constateert Il Sole-24 Ore.
De krant schrijft dat ondanks de slechte werkloosheids- en productiecijfers, en de anti-bezuinigingsdemonstranten die vanuit heel Europa naar Brussel waren gekomen:
il-sole-24-ore.jpg
" Het was ‘business as usual’ in het paleis. De uitkomsten liggen al vast: een beetje flexibiliteit in de anti-schuldenregels, en voor alles maximale inzet voor het terugdringen van de jeugdwerkloosheid, de mantra van dit moment. […] Geen opzienbarend nieuws, geen verrassingen. Alsof Europa niet voor het tweede opeenvolgende jaar ten onder dreigt te gaan aan de crisis. […] Er zou een onverwachte, geniale inval nodig zijn, een ongewone gemeenschappelijke inzet waarbij minder gekletst en meer concrete maatregelen genomen zouden worden om Europa uit de tunnel van de crisis te krijgen. "
“Europa is veroordeeld door te gaan op de bezuinigingsweg, die door Berlijn werd opengesteld om de Europese Unie uit de crisis te halen”, doet Ziarul Financiar er nog maar een schepje bovenop. “Dat was al duidelijk sinds Duitsland zijn voorbeeldige begroting presenteerde, die het laagste begrotingstekort uit de afgelopen 40 jaar belooft”, voegt de Roemeense krant daaraan toe:
Ziarul-Financiar.jpg
" De prijs die daarvoor betaald moeten worden is hoog voor de hele EU: bijna overal heerst jeugdwerkloosheid, alle landen die hard getroffen zijn door de crisis verkeren in verbijsterende recessies, enzovoorts. En bovendien gaat Berlijn op dezelfde voet verder door te vragen om de uitdrukking “begrotingsconsolidatie”, of anders gezegd bezuinigingen met het oog op groei, niet minder dan 4 keer in de conclusies van de top te vermelden. "
Sinds de ondertekening van het Groeipact in juni vorig jaar “zijn we niet echt verder gekomen”, betreurt ook Les Echos. De economische krant schrijft dat er over de ‘project bonds’, *“de verplichte financiering die werd ingesteld voor het ondersteunen van grote infrastructuurprojecten – nog altijd niets concreets te melden valt, terwijl de eerste fase al in oktober vorig jaar van start had moeten gaan.”

Les Echos ziet echter hoop gloren bij de uitkomst van deze bescheiden Europese Raad, vooral omdat “Frankrijk en Italië door hun partners met enige mildheid beoordeeld zijn” op hun staatsschulden:
Les-Echos.jpg
" Een aantal van hun eisen werd overgenomen in de conclusies van de top. Parijs zag zo tot zijn tevredenheid dat er in de definitieve tekst de “noodzaak voor een gedifferentieerde begrotingsconsolidatie, gericht op groei” werd opgenomen wat de deur opent naar een zekere souplesse in de uitvoering van de terugkeer naar een tekort van minder dan 3% […] Van zijn kant bewerkstelligde Italië dat er in de tekst van de conclusie een bijzondere status aan toekomstige overheidsinvesteringen wordt toegekend bij de berekening van de tekorten.
"
Terug naar  Inhoud


CoSAad_201109_753x202.jpg

Option Academy
Standhouder
optieacademy-logo.pngBij Optie Academy leert u praktijkgericht professioneel beleggen.

Optie Academy is opgericht door Harry Klip en Jan Robert Schutte. Deze ervaren oud optie- en futurehandelaren zijn gespecialiseerd in derivaten, zoals futures en opties.

Harry Klip is na zijn studietijd aan de HEAO-Bedrijfseconomie, sinds de begin jaren ’90 professioneel actief in opties en was oprichter van een optiebedrijf.

Jan Robert Schutte is sinds 1996 actief op de aandelen- en derivatenmarkten en was van 2000 tot 2004 onder meer verantwoordelijk voor research, optiestrategieën en aandeel van de dag bij Binck.

Optie Academy biedt:
  • Seminars, masterclasses en trainingen op het gebied van aandelen, opties en futures.
  • Individuele coaching bij het handelen in opties en futures.
  • Praktische optiestrategieën.
  • Ondersteuning om van u een betere future- en optiebelegger te maken.
  • Duidelijke en concrete handelsstrategieën.
Kijk voor meer informatie op onze website
Terug naar  Inhoud


Flevoland-Overijsel200x152.png
RG Flevoland-Overijssel

RG Flevoland-Overijssel is een van de HCC Beleggen Regio Groepen. Dit zijn regio georienteerde groepen van beleggers die geregeld bijeenkomen om in ontspannen sfeer met elkaar ervaringen, kennis en beleggings ideeën te delen 

Onderwerpen als ervaring met broker software, handelssystemen, indicatoren, werking van opties/turbo's enz. kunnen aan bod komen.

Benieuwd geworden naar deze groep beleggers, meld je dan per email aan bestuur@beleggersonline.nl .



Lynx
Standhouder
Lynx logoLynx is in 2006 opgericht en sinds 2007 actief op de Nederlandse markt. Door het grote succes in Nederland heeft Lynx besloten om haar diensten ook in het buitenland aan te bieden. Sinds 2008 is Lynx ook actief in België en Duitsland. Lynx is ook met een stand aanwezig tijdens het HCC Beleggen Symposium. Wie is Lynx?

  • Lynx is in Nederland, België en Duitsland dé specialist in online beleggen
  • Lynx is door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) verkozen tot goedkoopste broker
  • Beleggers Belangen heeft Lynx uitgeroepen tot beste broker van Nederland
  • Via Lynx heeft u direct online toegang tot meer dan 80 beurzen wereldwijd
  • Real-time koersen van Euronext, Amerika, olie en goud! Allemaal op 1 scherm
  • Supersnel orders inleggen met het revolutionaire 1-click trading
Terug naar  Inhoud


Helmond_wapen202x300.jpgDoe het zelf beleggers in de regio Helmond

Wij zijn een klein studie-beleggerclubje dat zich richt op het uitwisselen van kennis en ervaringen om zelf actief en succesvoller te kunnen beleggen.
Wat we doen?:
  • We bespreken elkaars aanpak en strategieën, wisselen criteria uit die iedereen maakt bij de keuzes van aandelen, opties en andere derivaten.
  • Ook gaan we dieper in op specifieke (optie-) constructies die succesvol kunnen zijn.
  • We nemen ook deel aan seminars of andere studiebijeenkomsten en wisselen alle relevante informatie over zelf beleggen uit.
  • We komen elke 3e maandag van de maand bij elkaar en tussentijds wisselen we zaken uit via de mail.
We zoeken uitbreiding van ons groepje met enkele actieve beleggers die kennis en ervaringen willen delen om beter voorbereid te kunnen beleggen.

Neem bij interesse contact op via de mail met het bestuur van de HCC Beleggen. Vermeld in de mail dat het om de groep Helmond gaat.


De Veste Fondsbeheer
Standhouder
DeVeste-logo.png

De Veste Fondsbeheer helpt u bij het optimaal renderen van uw vrije vermogen. Dit is al mogelijk vanaf € 10.000,-.

Een team van ervaren, meedenkende en gemotiveerde mensen staat voor u klaar om samen met u de fondsen te selecteren die het best bij uw situatie en doelstellingen aansluiten.
We treden graag met u in gesprek om uw situatie in kaart te brengen en aaneensluitend u te voorzien van een passend advies.
Meer over De Veste Fondsbeheer kunt u vinden op onze website http://www.deveste-fondsbeheer.nl/
Terug naar Inhoud


De Optiestrateeg
Standhouder
logo-deOptiestrateeg.png

Een initiatief van Hans en Erik Bannink, die als particuliere beleggers meer dan 15 jaar actief beleggen op de beurs.

Wij handelen hoofdzakelijk in opties op de AEX.
Met onze abonneeservice volgt u onze inleg en kunt u zelf ook profiteren van de rendementen die wij behalen.

Wat kunt u van onze abonneeservice verwachten:
  • Een gemiddeld jaarrendement van meer dan 30%.
  • Mogelijk vanaf €15.000
  • Werken met een vast concept: de Vertical limit strategie
  • Track record vanaf 2008
  • Risico is vooraf bepaald en inzichtelijk
  • Wekelijkse update
Voor meer informatie: kijk op onze website www.deoptiestrateeg.nl
Terug naar Inhoud


Agenda ALV HCC Beleggen d.d. 13 april 2013
Bron: Bestuur HCC Beleggen
Agenda ALV HCC Beleggen d.d. 13 april 2013

  • Opening en vaststellen agenda
  • Mededelingen en ingekomen stukken
  • Verslag ALV 28 april 2012
  • Jaarverslagen over 2012
  • Kascommissie
  • Plannen voor 2013
  • Rondvraag
3D_Judges_Gavel 320x213.jpg

Terug naar  Inhoud


Actief zijn binnen HCC Beleggen:
Bron: Bestuur HCC Beleggen
Om onze doelstellingen  in 2013 / 2014  mogelijk te maken zijn we nu dringend op zoek naar leden die een bijdrage willen leveren aan de activiteiten van onze vereniging.

Dat hoeft niet meteen een grote klus te zijn, maar leden die een deeltaak willen verrichten -die relatief weinig tijd kost- zijn  zeer welkom. Met meer mensen kunnen we immers meer doen en dat maakt het bovendien ook veel gezelliger. Enkele voorbeelden van deeltaken waarvoor wij mensen zoeken zijn:

  • het op ad-hoc basis een artikel schrijven voor onze website of een cursus willen geven over alle vormen van beleggen, de analysemethodieken, emotie en beleggen etc.
  • beleggingssoftware beoordelenactieveleden_gezocht_sh400x236.gif
  • CD samenstellen met software, koersen, links etc.
  • het actueel houden van (een deel van) onze website/ons forum
  • webmaster voor en meewerken aan de nieuwe inrichting van onze website
  • het coördineren en organiseren van onze HCC Beleggen symposia
  • het verrichten van (deel)taken tijdens onze HCC Beleggen symposia en/of beurzen
  • een bestuursfunctie.

Uiteraard mag u zich aanmelden in groepjes. Dus als u, eventueel samen met medebeleggers, onze vereniging wilt helpen laat het ons dan weten.
Trefwoorden hierbij zijn: vele handen maken licht werk, het moet vooral leuk blijven, zo doe je ook nog eens interessante contacten op.

Denk ook eens aan het geven van een aardige lezing, met anderen handelsstrategieën uitwerken, software onder de knie krijgen of gewoon een groep vormen waarmee je samen de markt analyseert/bespreekt.

Lijkt het u iets om actief te worden? Heeft u vragen over de functies of heeft u goede ideeën voor onze vereniging? Klik Hier of meld u zich dan via de website om eens een  belafspraak te maken... een echte vereniging kan niet zonder u als actief lid.
Terug naar  Inhoud


Aanmelden en routebeschrijving:
Een entreebewijs voor het 60-ste HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  
Het HCC Beleggen Symposium
wordt gehouden in:
Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL  De Bilt Bekijk ligging >>
nederland
Laat de route zien in een nieuw venster


Terug naar  Inhoud


Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

Actueel

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!beleggen

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden