Introductie CBG-ZuidHolland

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

De computerbeleggersgroep-ZuidHolland is gestart in 2002 onder de naam interessegroep Vestics, in 2008 gewijzigd in computerbeleggersgroep-ZuidHolland. In het begin lag de nadruk op beleggingssoftware, het ontwikkelen van handelssystemen en aandacht voor technische en kwantitatieve analyse.

Nu bestaat CBG-ZH uit ruim 20 mannen (helaas alleen mannen) met veel kennis en ervaring over beleggen. De expertise en interesse bestrijkt een breed veld van algoritmes voor handelssystemen (vandaar de naam van de groep) tot inzet van beleggingsmodellen voor aandelen en andere assets. Doel is om zelf beter te leren beleggen. Elke bijeenkomst houdt een lid van de groep of een externe deskundige een presentatie over een specifiek beleggingsonderwerp waar doorgaans levendig over gediscussieerd wordt. Overdracht van kennis en ervaring staat centraal maar de bijeenkomsten zijn ook gewoon gezellig en informeel.

We komen 9 keer per jaar op de derde donderdag van de maand (behalve juni, juli en december) bijeen in een buurthuis is Delft.

Geleidelijk aan is de scope van onderwerpen verbreed. Hieronder volgt een opsomming van onderwerpen die sinds 2017 in bijeenkomsten aan de orde zijn geweest. Dat geeft hopelijk voor buitenstaanders een verhelderend beeld wat ze kunnen verwachten. Kom een keer langs in Delft, je bent van harte welkom! Of vraag aan om voortaan de agenda voor de eerstkomende bijeenkomst te ontvangen zodat je kunt kiezen voor onderwerpen die je interesseren.

Ps. De bijeenkomsten in Delft zijn gratis toegankelijk voor HCC leden.

De rest van dit artikel is alleen beschikbaar voor HCC-leden.

Ben je HCC-lid? Om het gehele artikel te lezen dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Actueel

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!beleggen

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden