AFM opent website voor consumenten

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar
Het AFM wil met een website consumenten helpen en beter opvoeden. Het internetforum www.geldwaardering.nl zal half januari 2006 in gebruik worden genomen.
Paul Koster van de AFM ziet een site voor zich waar klanten financiële producten recenseren. De AFM hoopt dat consumentenorganisaties en het bedrijfsleven zich achter het internetforum zullen scharen. Ondernemingen zouden baat kunnen hebben bij de website omdat ze zich daar makkelijk kunnen vergelijken met hun concurrenten.

Zakenlieden uit de financiële wereld reageerden niet onverdeeld enthousiast op de internetplannen van de AFM. Zij vrezen dat klanten de website vooral zullen gebruiken om hun onvrede over financiële producten te uiten of om oude rekeningen te vereffenen.

Wel wordt er positief gereageerd op de consumententest van de AFM, waarmee het voor consumenten makkelijker wordt om een financieel product te kiezen. De AFM wil met deze initiatieven de consument helpen in de doolhof van de financiële wereld. Daartoe wordt ook een commissie opgericht die bestaat uit vertegenwoordigers van consumentenorganisaties. De commissie gaat de toezichthouder adviseren.

Bron: Spits!, 13-10-2005 door: Karen Beukers

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!beleggen

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden