Erick Erdsiek - Rentmeesterschap! Onze ideeën met Fundamentele analyse.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Erick Erdsiek - Rentmeesterschap! Onze ideeën met Fundamentele analyse.
Erick en Martin gaan het hebben over fundamentele analyse.
Zoals bekend is fundamentele analyse de basis, het fundament, over hoe wij kennis opdoen over afzonderlijke bedrijven. Denk hierbij aan bekende cijfers als koers/winst verhouding, maar ook onbekendere cijfers, zoals het percentage betaalde belasting komen hierbij aan bod.
Erick-Erdtsieck-120x160.gifDaarnaast bevat fundamentele data veel potentieel inzicht over sectoren, hele sectorgroepen en zelfs de economie in z'n geheel.
Door het gebruik van diverse technieken ontstaat een complex en genuanceerd beeld van de informatie die te vinden is in jaarverslagen.

Erick Erdsiek
Erick is een ZP bedrijfskundig analist die na zijn opleiding op de Universiteit Twente en HTS informatica in Emmen al sinds 1991 bezig is met onderzoek naar financiële modellen.
Erick heeft oa gewerkt bij TKP pensioenfonds, KPN en ATOS.
In z'n vrije tijd is Erick een schaaktrainer en vervent schaker.

MartinBoer120x160.jpgMartin Boer
Martin is een ZP systeemspecialist/analist die na zijn opleiding Sterrenkunde aan de Rijks Universiteit Groningen altijd al wel interesse in beleggen had, maar geen idee had hoe dat aan te pakken.
Martin heeft oa gewerkt bij Vertis, KPN en ATOS.
Martin is een fanatieke BBQ-er met een zelf uit Kansas geïmporteerde BBQ.

Florizon
Florizon analyseert sinds medio 2012 de jaarverslagen van 250 beursgenoteerde bedrijven en vergelijkt de data die daaruit komt met big data technieken.
Florizon heeft ondertussen ruim 2500 jaarverslagen geanalyseerd -en- verwerkt, en heeft een diep inzicht in welke bedrijven een duurzame bedrijfsvoering hebben en welke niet. Florizon-425x94.png
Daarnaast gebruiken we diverse statistische analyses om meer informatie uit de verzamelde data te halen en om een kritische blik op ons eigen werk te houden.
Naast onze eigen modellen gebruiken we de inzichten van Buffett, Graham, Sharpe en anderen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!beleggen

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden