HCC Beleggen werkgroep CoSA - Standhouder -

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Hcc Beleggen interessegroep CoSAStandhouder


CoSA, Computerondersteunde Selectie van Aandelen, gebaseerd op fundamentele analyse van bedrijven.
CoSA-370x215.png
De CoSA-werkgroep stelt zich tot taak om informatie over Fundamenteel beleggen beschikbaar te stellen aan geïnteresseerde leden van HCC en i.h.b. van HCC-Beleggen.

Onder Fundamenteel beleggen verstaan we een methodiek waarbij beleggingsbeslissingen vooral gebaseerd zijn op de analyse van bedrijfsgegevens, te vinden in jaarverslagen en op de koersontwikkeling van het aandeel op de beurs.

Er wordt dus primair gekeken naar omzet, nettowinst, eigen vermogen, dividenden en winst per aandeel om de kwaliteit van een bedrijf te bepalen. Pas als het bedrijf kwalitatief aan minimum eisen voldoet wordt er naar de koersen gekeken.

Uit de via deze methodiek verkregen gegevens leiden we kengetallen af die in samenhang bepalen welk oordeel over het bedrijf wordt gegeven: Koopwaardig, Houden of Verkopen.

Voor het uitvoeren van deze analyse ontwikkelen we hulpprogramma’s die we kostenloos aan HCC-leden beschikbaar stellen. Verder geeft de werkgroep CoSA wekelijks een nieuwsbrief uit met daarin onder meer een ranglijst van de aandelen o.b.v. koop-, houd- of verkoopwaardigheid, wijzigingen in de SSG-verzamelingen, alsmede een fundamentele voorbeeld portefeuille met commentaar.

Op onze stand kan je kennismaken met deelnemers aan onze interesse groep Zij kunnen je meer vertellen over CoSA en ook hoe jij kunt deelnemen aan onze werkgroep.

Ook zijn er geregeld mensen op onze stand aanwezig die je meer kunnen vertellen over HCC de vereniging en HCC Beleggen in het bijzonder hccb-CoSA-logo-transp-550x62.png    
 
website:
 HCC Beleggen CoSa 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!beleggen

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden