Hans van der Helm - Versla de markt met alogoritmic trading.

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Hans van der Helm - Versla de markt met alogoritmic trading.
Foto-helm120x160.gifHandelen door uitsluitend gebruik te maken van kwantitatieve modellen heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen.

Hans van der Helm zal kort deze manier van handelen toelichten. Vervolgens zal hij met enkele voorbeelden op het gebied van “momentum investing” en “swing trading” laten zien dat het mogelijk is om op vrij eenvoudige wijze een beter rendement te behalen dan de markt of een benchmark.
Momentum is de periode waarin koersen een duidelijke beweging laten zien, omhoog of omlaag.Bij swing trading worden de posities hooguit enkele handelsdagen ingenomen.


Hans van der Helm (1967), heeft kwantitatieve bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hans is werkzaam geweest als market maker op de Amsterdamse optiebeurs en heeft daarna gewerkt bij zowel een “software vendor” als bij een “data vendor”.


Hans schreef zijn eerste handelssysteem in 2005 en heeft voortdurend zijn algoritmen doorontwikkeld.

Logo quantmania-380x100.pngNa ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector heeft dit in 2018 geresulteerd in de oprichting van het Quantmania Hedge Fund, waar hij fondsbeheerder is.
In 2017 is Hans tevens gestart als columnist voor de beleggerswebsite IEX.nl.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!beleggen

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden