A l i b a b a

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

 

Bron:  1 april 2021 Jan Kolkman , HCC!beleggen      

Ik wil nog eens benadrukken dat het de moeite waard is extra positieve aandacht te schenken aan Alibaba.

In het artikel :Alibaba : A Value And Growth Stock At Current Prices

(google daarop) zie je een aantal bijzondere opmerkingen.

De koersdaling ten gevolge van de inmenging van de Chinese overheid betreffende de IPO, Initial Public Offering ofwel beursintroductie, van Ant Financial, waarin Alibaba een belang van 33 procent heeft, heeft de koers van Alibaba doen dalen tot 212 dollar, vergeleken met een top van 320. Dat betekent een daling van 34 procent !!

Daarop volgde een mooi herstel tot 274, maar door de verkoopgolf van de technische georiënteerde aandelen staan we nu weer op 226 dollar. Wanneer je nu een stijgende trendlijn tekent van die 212 naar de recente 226, en een dalende weerstandslijn van de 274 naar de recente 241 dan zie je driehoek waar de koers uit moet breken, eenvoudig door het voortschrijden van de tijd.

Verder is gunstig dat de bodems van 212 van december 2020 en de recente 224 een W-formatie vormen, met de nieuwste bodem hoger dan de vorige.

 

De auteur van bovengenoemd artikel, Jovan Lee Yuheng, memoreert dat hij in de expansie in cloud computing explosieve groeikansen met hoge marges ziet.
En Alibaba zal ook profiteren van de strategische investeringen en zijn belang in Art Financial.

Dit geeft ons beleggers een gouden kans een GREAT BUSINESS op te pikken voor een fantastische koers. Het lijkt wel een voorbeeld uit het boekje van Warren Buffett.

Nog een paar feiten:
- Het belang in de producent van EV’s (Elektrische Voertuigen) Xpeng is verhoogd van 3.2 naar 19 procent. Xpeng is genoteerd op de New York Stock Exchange met de ticker XPEV.

- Alibaba heeft een meerderheidsbelang genomen van 72 procent in Sun Art, genoteerd Over-the-Counter in New York met als ticker SURRY. Sun Art is een leidende hypermarkt en supermarkt in China.

- Voor het jaar 2021 wordt voorspeld dat E-Commerce in China meer dan 50 procent zal uitmaken van de totale retail sales en dat dit percentage daarna met ongeveer twee procent per jaar zal groeien.

- De groei van de retail E-Commerce verkopen zal langzaam verminderen, al zal de jaarlijkse groei na 2021 wel in de range van 10 procent blijven.

- Omdat de groei van de Chinese E-Commerce markt uiteindelijk zijn plafond zal bereiken heeft Alibaba stappen gezet voor een expansie in die markt in Zuid-Oost Azië. Dit is een regio vergelijkbaar met China van 10 jaar geleden. Deze regio heeft een grote bevolking van zo’n 600 miljoen mensen, die erg jong zijn, een hoog gebruik van mobieltjes heeft en met een relatief onderontwikkelde E-Commerce industrie.

Koers nu 226.73

Koers hoog 52 weken 319.32 sindsdien – 29.0 %
Koers laag 52 weken 185.41 sindsdien + 22.3 %

Netto-winst per aandeel (TTM) 8.82
Netto-winst per aandeel forward 11.84

Verwachte winststijging 34.2 %

Koers/winst-verhouding (TTM) 25.70
Koers-winst-berhouding forward 19.15

Koersdoel gemiddeld 323.99 Potentie + 42.9 %
Koersdoel hoog 404.73 Potentie + 78.5 %
Koersdoel laag 248.60 Potentie + 9.6 %

Aanbevelingen 18 Strong Buy
29 Buy
1 Hold
0 Underperformance
0 Sell

Communisme
Wat die overheidsinmenging betreft doen we er goed aan te beseffen dat de CCP (Chinese Communistische Partij), die toch in feite de dienst uitmaakt, er niet op uit is de grote Chinese ondernemingen als Alibaba, Tencent en Bidu de nek om te draaien, maar de CCP heeft wel even laten weten wie er de baas in het land.

Het mag wat vreemd klinken uit mijn mond, maar volgens mij is het communisme een goed systeem. De kennis en kunde van een timmerman of loodgieter zijn even hard nodig als die van een docent, chemicus, verpleegkundige of een manager. Maar het is zo jammer dat dit systeem niet geschikt is voor de mens.

Fibonacci
Wanneer we verder nog even kijken wat de 14e eeuwse Italiaanse wiskundige Fibonacci over de koersvorming van het laatste veertien maanden van Alibaba zou zeggen, zien we een fraaie 61,8 % retracement.

Menigeen zal zich afvragen wat een man zevenhonderd jaar geleden nou voor een oordeel kon hebben over een koerspatroon van een aandeel van nu. Er bestonden toen nog helemaal geen aandelen. Daar heeft die criticus helemaal gelijk in, maar er zijn een flink aantal beleggers van nu die geloven in Fibonacci. En je als er nu van uitgaat dat zeg tien procent vindt dat het volgen van deze wiskundige wel zin heeft en de rest geen oordeel heeft, dan zie je toch van tien procent van de beleggers extra vraag. En extra vraag daar gaat het om om de koers omhoog te doen gaan.

 

Citaten
Een paar dagen geleden las ik nog een paar aardige citaten:

• Elke beurscrash uit het verleden zien beleggers als een koopkans, maar elke toekomstige crash zien ze als een risico.

• Beleggers hebben veel meer geld verloren aan de voorbereidingen op beurscorrecties dan ze verloren in de correcties zelf.


Hier nog even een paar recente artikelen over Alibaba:

• Ailbaba: Worth Buying The Dip by Victor Dergunov
• No Reason to Abandon Alibaba by Toni Nasr, CFA
• Alibaba: A Vaue And Growth Stock At Current Prices by Jovan Lee Yuheng
• Alibaba: Her’s What’s Going On In China
• Why The China Trade Is Not Over by Victor Dergunov

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!beleggen

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden