Experts iets minder somber

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

  Experts iets minder somber
Bron:  Corné van Zeijl, Actiam

actiam-200x70.png
cornevanzeijl-LI-120x160.jpg
Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij ACTIAM.
Daarnaast is hij een graag geziene beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Zijn opleiding heeft hij aan de Haagse Hogeschool gevolgd.

Corné van Zeijl houdt iedere maand een enquête onder beursexperts om het sentiment op zowel de korte als lange termijn te peilen. De ondervraagden geven tevens inzicht in hun meest en minst favoriete ondernemingen.
Deze maand is de enquête door 64 experts beantwoord.

Afgelopen maand waren de experts heel erg somber. Maar liefst 65% dacht dat de AEX-index zou gaan dalen. Dat kwam niet uit. April bleek juist een hele goede maand. De index steeg met ruim 6%. In maart zagen we nog een niveau onder de 400. In april eindigden we boven de 500. Die sterke stijging valt echter nog in het niet bij de S&P 500. Die ging met maar liefst 12,7% omhoog. Daarmee kwam de stijging van de Amerikaanse index in april 2020 op plaats nummer 3 van de afgelopen 50 jaar! Voor de AEX kwam april 2020 op de 60 ste plaats. Nogal een verschil. 

De rest van dit artikel is alleen beschikbaar voor HCC-leden.

Ben je HCC-lid? Om het gehele artikel te lezen dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!beleggen

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden