Een SWAN-portefeuille (Sleep Well At Night) o.b.v. Amerikaanse hoogdividend-fondsen fredhendriks-120x160.jpgFred Hendriks is adviseur hoogdividend-beleggen in de VS en auteur van het boek
Beter beleggen dan de bank’.
Fred Hendriks heeft carrière gemaakt in managementfuncties bij Amerikaanse ICT-bedrijven. Daar maakte hij kennis met hoogdividend-beleggen. Hij schreef daar een boek over, dat in 2017 een enkele maanden op nummer 1 van de beleggingsboeken stond.
Via www.beterbeleggendandebank.nl worden beleggers op de hoogte gehouden en is een actuele voorbeeldportefeuille beschikbaar.

SWAN betekent “Sleep Well At Night”.
SWAN-beleggers/investeerders beleggen op basis van een “SWAN- portefeuille”. In de VS gebruikt men deze term meestal voor op dividend gerichte portefeuilles en beleggers. De meeste beleggers zijn primair gericht op koerswinst. Enig dividend beschouwen ze als meegenomen. Zij vergeten meestal de gouden regel m.b.t tot de kracht van dividend namelijk dat:

Dividend, herbeleggen van dividend en dividendgroei de belangrijkste factoren zijn voor het verkrijgen van positieve beleggingsresultaten. En.. met hoog- dividend fondsen, die een trackrecord hebben van continu, stabiel, betaalbaar en liefst groeiend dividend, is dit een snelle spaarvorm.
Beter-beleggen-dan-de-bank-logo-536x75.jpg