Peer-to-peer lending: een nieuwe, lucratieve manier van investeren Mark-Leenards120x160.png
Mark Leenards is Investor Community Manager van NEO Finance en sinds 2001 actief in de financiƫle sector als zelfstandig belegger, fondsbeheerder en adviseur.

Een stabiel rendement van meer dan 10%, is dat nog mogelijk in een tijd waarin de bankrentes rond het nulpunt bevroren zijn? Of is dit alleen haalbaar voor beleggers die bereid zijn grote risico's te lopen op de oververhitte vastgoed-, crypto- of aandelenmarkten? En is dat rendement echt stabiel op deze markten?

Peer-to-peer (P2P) lending is een nieuwe manier van investeren waarbij netto rendementen hoger dan 10% per jaar worden behaald, met vaste maandelijkse rentebetalingen op uw eigen IBAN account.

P2P lending lijkt op crowdfunding, maar is minder risicovol vanwege betere regulering en meer mogelijkheden tot spreiden.
Het is gebaseerd op het verdienmodel dat banken hanteren sinds de Middeleeuwen. Door de mogelijkheid om particulieren rechtstreeks kleine bedragen aan elkaar te laten lenen wordt de bank echter overbodig.

Via gereguleerde P2P lending platformen als NEO Finance zijn reeds tientallen miljoenen uitgeleend aan tienduizenden particulieren en daarmee is goed vast te stellen wat de risico/rendementverhouding is.
NeoFinance-360x117.png


Website:  www.neofinance.com/nl