Succesvol beleggen met opties op de AEX-index. pasfoto120x160.gif
De beursvisie van Michael Groenewoud is dat financiële markten in 85% van de tijd voortkabbelen. Hij bespreekt de visie van kopers en verkopers.
De short strangle optiestrategie is een internationaal zeer bekende neutrale beleggingsmethode.

Een rekenvoorbeeld. Wat gebeurt er nu precies met opties wanneer de AEX-index de komende 4 weken gaat  bewegen?
Er bestaan honderden indicatoren. Met allemaal hetzelfde doel. De belegger ondersteunen bij zijn/haar beleggingsbeslissingen.
Zijn held is hier de optie-indicator.
De positie moet natuurlijk wel gemonitord worden.
Hij bespreekt de kansberekening en stoplossniveau’s van het zelf ontwikkelde Excel Dashboard.
Als het risico van dit model niet zit in de winstrisicografiek of de margin (waarborgsom van
uw bank/broker) zit (de valkuilen), waar zit het risico dan wel?

Dit beleggingssysteem is gestart in 2012. Van de resultaten bespreekt Michael de hitrate, verlies/winst ratio en de gemiddelde opbrengst per maand.
Wat denkt u, vermogensbeheer of zelf doen? Zie de nog nooit eerder gepresenteerde rendementsvergelijking.


Michael Groenewoud is directeur WeekendBeleggers b.v., Signaalaanbieder sinds 2007.
Oprichter/eigenaar van WeekendBeleggers b.v., meer dan 30 jaar beurservaring, kwantitatief- en technisch analist. Samengewerkt met AbnAmro, Royal Bank of Schotland en BNP-Paribas

Schrijver Ebook Succesvol Turbo Beleggen (2012) en
Schrijver Ebook Succesvol Beleggen met opties op de AEX-index (2017)
Luitenant-kolonel b.d./logistiek manager
max-pixels-banner-400x100.gif

website: https://weekendbeleggen.nl/  Toestand in de (beleggings)wereld anno 2020. wubbe-bos-120x160.jpg
Wubbe Bos
is beleggingspecialist bij LYNX
Hij is bekend van ondermeer de Morning Call waarin hij het laatste beursnieuws bespreekt, het LYNX Kennisportaal, de wekelijkse video’s of de artikelen voor Beleggers Belangen, Seekingalpha.com en DFT.nl.

Tijdens zijn studie begon Wubbe met beleggen, waarmee hij al snel een redelijke portefeuille opbouwde en zijn mening begon te delen met anderen. Wubbe is zeker geen daytrader, maar ook niet enkel een buy-and-hold belegger. De tijdsspanne waarin Wubbe zijn posities inneemt, kan variëren tussen één maand en vijf jaar.
Bij Lynx beschrijft Wubbe de markten en het laatste beursnieuwsin in zijn rol als beleggingsspecialist.

In zijn lezing beschrijft hij zijn kijk op de markt en de beleggingskansen die zich voordoen anno 2020, inclusief bijpassende strategieën om in te spelen op deze kansen.  Wubbe richt zich voornamelijk op internationale markten in Europa, Amerika en Azië. Toch komen ook Nederlandse aandelen aan bod, als zich daar kansen voordoen.
max-pixels-banner-400x100.gif

Website: www.lynx.nl


  Slow beleggen geeft rust Peter-van-der-Slikke-120x160.gif
Elke belegger wil mooie rendementen maken en het liefst met weinig risico’s. Helaas, zonder risico, geen rendement. Veel beleggers hebben slechte ervaringen opgedaan en staan in principe wantrouwend tegenover ‘mooie verhalen’. En gelijk hebben ze. Behoudens de reisbranche, wordt in geen enkele sector zoveel beloofd en zo weinig waargemaakt als in de beleggingsindustrie. Goede beleggers zijn daarom altijd kritische beleggers en bereiden zich grondig voor. Helaas vormt deze voorbereiding geen garantie voor de toekomst. Hoe meer u zich bezighoudt met beleggen, des de groter de kans dat u verstrikt raakt in de ingewikkeldheid van de beleggingswereld. U hoeft zich echter slechts aan enkele voorwaarden te houden om een succesvolle lange termijn belegger te zijn. Ik heb dit ‘Slow beleggen’ genoemd en daar gaat mijn presentatie over. Als u er daarna alles over wilt weten dan krijgt u mijn boek Slow beleggen cadeau.

Peter van der Slikke is directeur van topcapital. 66 jaar, getrouwd en drie dochters. Hij heeft een  vermogensbeheerpraktijk met drie vestigingen en 11 medewerkers. Belegd vermogen 850 miljoen. Gegroeid op eigen kracht en mond tot mond reclame. In 2012 gestart met online vermogensadvies onder de naam iBeleggen. Totaal circa 1.800 klanten. Eerdere functies: directeur private banking, directeur kredieten, hoofd management development, personeelsfunctionaris en psychiatrisch-verpleegkundige.
topcapital373x107.png

Website: https://www.ibeleggen.nl/
 


 Internationaal beleggen met screeners.
Er zijn eindeloos veel beleggingsmodellen die allemaal de toekomst proberen te voorspellen. Helaas is er niet 1 die dit structureel kan. Biedt dit dan totaal geen perspectief?
Wel als we simpelweg kijken naar welke modellen het beste werken. We komen dan al gauw uit bij de waarde- en kwaliteitstrategieen. Bekende modellen zijn onder andere die van Buffett, Piotroski, Greenblatt en o’Shaughnessy. Dergelijke modellen zijn erg bewerkelijk maar op de langere termijn wel vaak erg succesvol gebleken.

We zien dat de aandelen die het vaakste in de beste aandelenmodellen voorkomen logischerwijs ook goed presteren. We noemen deze groep de super superaandelen.
U kunt dit zien als de groep aandelen die in de Champions League spelen.

Ronald Kok van Analist.nl zal heel simpel uitleggen waarom het kopen van deze superaandelen op de langere termijn een hele goede beleggingstrategie is.


Ronald Kok is directeur van analist.nl.
website: www.analist.nl


 Traden in cryptocurrencies, kansen en valkuilen.

Jan-Robert-Schutte-120x160.gif
In zijn presentatie zal Jan Robert Schutte, van www.cryptoacademy.nl spreken over de kansen van cryptocurrencies anno 2020.

Sinds 1996 is Jan Robert Schutte actief op de aandelen- en derivatenmarkten en was hij als optiehandelaar werkzaam op de Amsterdamse Optiebeurs.

Van 2000 tot 2004 was Jan Robert bij BinckBank verantwoordelijk voor Technische Analyse en optiestrategieën. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd in spread trading van derivaten en Crypto Currency Trading. In 2011 heeft hij met Harry Klip OptieAcademy opgericht.

Jan Robert Schutte is technical trader/coach en heeft al honderden beleggers gecoacht. Hij is oprichter van Crypto Consultancy Europe, Crypto Academy & OptieAcademy. Crypto Trader, ICO and Crypto Consultant.
Hij beschikt over een international professional Cryptocurrency, Blockchain en ICO network en is lid van talloze ICO Advisory Boards.

Jan Robert is Keynote speaker/moderator Crypto Currency Trading en ICO’s (Initial Coin Offerings) en Blockchain.

Cryptoacademy400x100.png

Website: https://www.cryptoacademy.com/