Afdrukken
..
HCC-Beleggen-Nieuwsbrief-logo.gif
  Symposium 26 Oktober 2019
 
..
  73beleggen-logo-final-Left-740x174.png

Zet zaterdag 26 oktober 2019 vast in je agenda!

Locatie: Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte, Henri Dunantplein 4, 3731 CL, De Bilt


Het 73ste HCC-symposium belooft opnieuw zeer interessant te worden met aansprekende sprekers. Het thema voor dit symposium is “Storm & Thunder”.

De verschillende sprekers hebben vanuit diverse invalshoeken hun presentaties gelinkt aan het thema dit geeft een zeer gevarieerd beeld van de wereldeconomie en beleggingskansen.

HCC leden met HCC ledenpas hebben gratis entree en hoeven zich niet aan te melden.
Niet leden kunnen hier een ticket kopen via de website van HCC.

Vanaf 10:00 uur is de zaal open en zijn diverse standhouders aanwezig in de beurszaal waar u verschillende toepassingen kunt bekijken, een toelichting kunt krijgen, en of een applicatie kunt proberen.

analist-logo-300x67.pngbeleggen-com-400px-300x55.png
logo-hcc-senioren-academie-300x23.pngbeterbeleggendandebank-400px-300x60.png
logo-Florizon-small-website-300x44.pngelkeweekgeld-400px-300x62.png
OptieAcademy311x64.pngCryptoAcademy204x48.png
NeoFinance-300x98.pngAdvanceBeleggen-255-72.png

RobertvanBeek300x100.jpg
Onze keynote spreker presentaties beginnen om 11:00 en de laatste spreker begint om 14:55 tot 15:45.

Key note sprekers
•    Willem Middelkoop
•    Cees Smit
    Harry Klip
    Harm van Wijk
Andere sprekers
    Robert Kruisland
    Workshop Robot beleggen
Willem Middelkoop : De financiële crisis is terug. Eigenlijk was hij nooit echt weg, maar verstopt onder een berg van nieuwe schulden. Het slimme geld weet dat. Zij kopen goud, bitcoin en staatsobligaties. Het is nu tijd om zeer defensief te worden. Willem zal in zijn nieuwe Masterclass uitleggen waarom goud en zilver exploderen. En hoe je daarvan kan profiteren.

Cees Smit - Is beleggen in huidige tijdperk nog wel leuk?
De markten worden beïnvloed door de diverse Centrale Banken, Twitterende leiders, ETF trends, RoboTraders, Algo’s, regelgeving, etc. ondanks of dankzij dit alles lijkt de volatility verdwenen en wanen we ons in veiligheid. Maar sowieso is “fun factor” al dan niet tijdelijk verdwenen. Hoe kijkt u en de bekende belegger Cees Smit naar beleggen in 2019 en hoe kijkt hij naar de markten in komende tijd is er erg geen alternatief voor aandelen? Is aandelen sowieso een alternatief?
Cees neemt u graag mee in zijn visie op beleggen en zijn voorspellingen van de toekomst.

Harry Klip - Kansen benutten met opties.  Harry Klip is een gelouterde optiehandelaar. In zijn presentatie vertelt hij de basis principes van opties. Daarna laat hij zien hoe je met verschillende optiestrategieën in kan spelen onder de huidige marktomstandigheden, zodat je na het symposium direct zijn winstgevende strategieën kan toepassen. Ook voor de gevorderde optiebelegger laat hij enkele populaire geavanceerde strategieën zien. Kortom, voor iedere optiebelegger heeft Harry wel een profijtelijke optiestrategie in petto. Zijn presentatie mag je zeker niet missen!

Harm van Wijk - Succesvol beleggen door volgen van succesvolle beleggers
Drs Harm van Wijk is er van overtuigd dat elke persoon een succesvolle belegger kan zijn met behulp van een proces in drie stappen genaamd ‘volg het spoor van de succesvolle belegger”. Tijdens deze presentatie onthult hij deze drie stappen. Dit proces is gebaseerd op het onderzoek van onderzoek van Dimson, Marsh en Staunton  van de London Business School. Deze inzichten worden gebruikt om het actuele beeld te analyseren op basis van technische analyse met concrete koop- en verkoopsignalen.

andere sprekers:

Robert Kruisland - Financial Behaviour: Het grootste risico bij beleggen is de belegger zelf
Kennis van je gedrag en dat van andere marktpartijen helpen  succesvoller te zijn in de financiële wereld. Docent en vermogensbeheerder Robert Kruisland biedt inzichten in de psychologie achter een financiële- of beleggingsbeslissing. Toegepaste ‘behavoural finance’ is van essentieel belang voor een uiteindelijk goede beleggingsportefeuille. -

Workshop Robot beleggen - Actief deelnemen met de experts van HCC, voor meer informatie lees  artikel  Maak jij wèl winst met beleggen? -
 
 


 
 
  Video presentaties van voorjaar symposium(72).
Er zijn 3 video presentaties opgedoken. Het is onduidelijk wat er met de andere opnames gebeurt is.

Alien Oelen- Jurjens (A-plus opleidingen) zal in haar presentatie ingaan op de stressrespons, een belangrijk onderdeel van Stressmanagement. Disstress(negatieve stress) zorgt voor energielekken waardoor we niet optimaal kunnen denken en handelen. Hoe kunnen we toch optimaal presteren, focussen, connectiviteit in het brein versterken en onze topcognitieve functies optimaal inzetten? (Youtube presentatie)

Dividend is heilig. Maar is het ook veilig? - Nico Inberg (IEX Media B.V.)
In deze tijden van lage rente focussen beleggers op de soms hoge dividendrendementen van aandelen. Hoe hoger het dividendrendement, hoe beter, zo lijkt het. Maar een té hoog dividendrendement kan een valkuil zijn. Dat is vaak een teken dat de markt het hoge dividend niet vertrouwt. (Youtube presentatie)

Technische analyse - Johan van der Meer (ProRealTime)
Het centrale thema van dit symposium "What Goes Down, Goes Up" is gezien de recente koersontwikkelingen goed gekozen, maar een interessante onderzoeksvraag is dan: "welke beleggingsbeslissingen kan ik een volgende keer nemen om hier beter van te profiteren?" (Youtube presentatie)


 
 


 
 
  Beleggers Belangen beleggersavond dinsdag 29 oktober

Bij succesvolle technologiebedrijven wordt al snel aan de Amerikaanse giganten als Google en Amazon gedacht. Maar wist u dat er ook tech-aandelen van eigen bodem internationaal meetellen? Chipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven heeft de laatste vijf jaar bijna 200% koerswinst geboekt. Op de inspirerende beleggersavond dinsdag 29 oktober brengen topsprekers als Ben Verwaayen, voormalig CEO British Telecom en Alcatel-Lucent, u op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de winstgevende technologiesector. Speciaal voor gepassioneerde beleggingsclub HCC stelt Beleggers Belangen gratis toegang tot het event. Lees hier meer  over het event en bemachtig hier uw gratis kaarten!