..
70beleggen-logo-final700x160.png
"Het kan de berg niks schelen waarlangs je hem beklimt"
..

Het mooie van beleggen is dat de manier waarop je dat doet niet uitmaakt, zolang je het doel maar in de gaten houdt.     "Het kan de berg niks schelen waarlangs je hem beklimt".
Zoals in deze Japanse spreuk kun je linksom, maar ook rechtsom naar de top. Oftewel, er zijn vele wegen en methoden die tot succes leiden. En net als bij het beklimmen van een berg, ga je bij het beleggen soms eerst een beetje naar beneden om verderop weer verder omhoog te kunnen gaan.
Het 70ste HCC-beleggen symposium wordt dan ook weer een zeer interessante dag!
Als altijd zijn er diverse sprekers die je iets geheel 'nieuws' laten zien, of het reeds bekende weer eens in een ander daglicht plaatsen.
Naast de huidige toestand van de economie en het beleggen komen onder meer opties, kwantitatief beleggen, de emoties rond het beleggen en hoe daar mee om te gaan, value beleggen en zelfs beleggen in de filmindustrie aan de orde.

Het doel is dat je aan het eind van de dag met een groot aantal ideeën naar huis gaat. Je kunt deze dan zelf direct, afhankelijk van jouw eigen situatie, inpassen en toepassen in jouw beleggingen.
Klik hier om direkt naar de inschrijfpagina te gaan
Dit evenement vind plaats in: Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL,  De Bilt
Deze locatie is heel geschikt om je in de loop van de jaren opgedane contacten aan te halen en nieuwe contacten te leggen. 


Programma overzicht   70ste HCC Beleggen symposium 28 april 2018
9:45    Zalen open

10:00
Statenkamer

HCC Beleggen

Gelegenheid tot kennismaking met medebezoekers, standhouders en
HCC Beleggen

hcc-symp-algemeen-logo-wit-180x160.pngHCC Beleggen


Jaarlijkse ALV
HCC! Beleggen

HCC-Beleggen-ALV148x160.jpg
Agenda
11:00 - 11:50 Collenbergh zaal
11:00 - 11:50 Statenkamer
André Brouwers

(Beleggingsinstituut)
andre-brouwers-120x160.gif
Succesvol beleggen met opties
Hendrik Oude Nijhuis

(Beterinbeleggen)
Hendrik-Oude-Nijhuis-120x160.gif
Value-beleggen Q&A
12:30 - 13:20 Collenbergh zaal
12:30 - 13:20 Statenkamer
Geert-Jan Nikken

(LeoMont)
Foto-nikken120x160.gif
Versla de beurs met de RSI!
Roland Mustert

(MM Global Movies)
Foto-Roland-Mustert120x160.gif
Asset Backed Entertainment Financing, the profitable niche
13:40 - 14:40 Collenbergh zaal
13:40 - 14:40 Statenkamer
Hans van der Helm

(Quantmania Hedge Fund)
Foto-helm120x160.gif
Versla de markt met alogoritmic trading
Erick Erdsiek & Martin Boer

(Florizon)
MartinBoer-ErickErdtsieck180x160.jpg
Rentmeesterschap! Onze ideeën met Fundamentele analyse
14:55 - 15:45 Collenbergh zaal

Brian Scharrenberg

(Robeco)
Brain-Scharrenburg-120x160-2.gif
Beleggen & Emoties

 16:00 Einde 


André  Brouwers - Succesvol beleggen met opties.
andre-brouwers-120x160.gifAndré heeft  beleggen geleerd via ”the hard way”. Hij had geen trainer of coach die hem leerde wat hij moest doen. De eerste jaren kosten dat geld. Hij deed maar wat en had geen aanpak. Soms ging dat goed en dan dacht hij dat hij geweldig was. Vaak ging het mis en had hij geen idee wat ik aan het doen was. Hij stootte zich vaak aan dezelfde steen. In eerste instantie dacht hij dat hij de enige ezel was. Later bleek dat meer mensen de cyclus van vallen en opstaan doorlopen.

Structureel succesvol zijn op de beurs vergt allereerst inzicht in ons eigen gedrag en denken. Daarnaast vergt het ook het moeilijkste van alles, althans voor mij, je gedrag veranderen.. De kern van succesvol beleggen is anders denken en doen Beleggen draait vaker om psychologie dan om economie.

Andre Brouwers:  De ervaringen die ik met u wil delen zijn voortgekomen uit een professionele carrière als trader en vermogensbeheerder. De laatste jaren combineer ik beleggen met ondernemen.  Mijn passie voor actief beleggen staat nog steeds op nummer een. Daarnaast vind ik het ook leuk om mensen iets te leren en te helpen. Het geeft voldoening wanneer je een ander vooruit helpt. Iedereen die een ander eens heeft geholpen weet waar ik het over heb. Persoonlijk heb ik het geluk gehad om met zeer succesvolle handelaren en beleggers te mogen samenwerken. De ervaringen die ik daarbij opgedaan heb, hebben mij vooruit geholpen.

Beleggersinsituut: Na een carrière als belegger, handelaar en hedge fund manager besloot ik in 2001 om mijn ervaringen te gaan delen met andere beleggers.
Het leidde in eerste instantie tot het oprichten van de Alex Academy. logo-Beleggingsinstituut-518x77.pngSinds 2011 ben ik als ondernemer actief en in dat jaar startte het Beleggingsinstituut.
Een onafhankelijk bedrijf dat beleggers helpt met educatie en informatie.

 


Hendrik Oude Nijhuis - Value-beleggen Q&A.
Hendrik-Oude-Nijhuis-120x160.gifDeze sessie wordt verzorgd door value-beleggen expert Hendrik Oude Nijhuis. Hij is medeoprichter van Beterinbeleggen.nl, het platform voor beleggers van Kingfisher Capital.

Begonnen wordt met een korte uiteenzetting van de belangrijkste concepten van het value-beleggen. Vervolgens is er ruim gelegenheid voor vragen en discussie.

In geval u een persoonlijke kennismaking op prijs stelt, gelijkgestemde beleggers wilt ontmoeten of indien u specifieke vragen graag eens wilt voorleggen zorg er dan voor dat u deze sessie over value-beleggen zeker niet misloopt!


Hendrik Oude Nijhuis
Hendrik Oude Nijhuis is een expert op het gebied van value investing en medeoprichter van Kingfisher Capital, een op value investing principes gebaseerde business model & investment research boutique. Hij heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de investeringsstrategieën van value investors als Warren Buffett.

Zijn publicaties zijn verschenen in zowel Nederlands- als Engelstalige media, Eerder is hij als bestuurslid actief geweest voor de beleggingsstudieclubs HCC Beleggen en B.S.C. Duitenberg.

Hendrik heeft Management, Economics & Law aan de Universiteit Twente gestudeerd en is auteur van de Nederlandstalige bestseller over Warren Buffett: "Leer beleggen als Warren Buffett - zijn beleggingsstrategie in theorie & praktijk". Van dit boek is inmiddels een vijfde  druk uitgebracht en is tevens een audio-editie beschikbaar. Online, Beterinbeleggen.nl, vroegen al ruim meer dan 100.000 beleggers een gratis exemplaar van ‘Leer beleggen als Warren Buffett’ aan.

Kingfisher Capital
Kingfisher Capital houdt zich bezig met business model & investment research. Sinds 2007 informeert Kingfisher Capital op een toegankelijke maar inhoudelijk gedegen wijze zowel particuliere als professionele beleggers over value-investing. Hier is een periode van meer dan tien jaar aan voorafgegaan waarin de oprichters werkelijk alles wat zij aangaande value-investing maar in handen konden krijgen tot in detail bestudeerd hebben. Kingfisher Capital is met andere woorden voortgekomen uit een jarenlange passie rondom value-investing.

De term ‘value-investing’ verwijst naar het beleggen in aandelen die op de beurs - ten onrechte - laag gewaardeerd zijn. Deze (te) laag gewaardeerde aandelen leveren gemiddeld een bovengemiddeld rendement op. Door gespreid in zulke aandelen te beleggen valt nog meer te profiteren van wat op termijn een extreem krachtig wiskundig verschijnsel blijkt: het ‘rente op rente’-effect.

beterinbeleggen-640x60.png

 


Geert-Jan Nikken, Versla de beurs met de RSI!
Foto-nikken120x160.gifIn zijn bijdrage aan het HCC Symposium Beleggen 2018 zal Geert-Jan Nikken van LeoMont ingaan op de actuele stand van zaken van een aantal toonaangevende indices, waaronder de AEX, S&P500 en Nikkei 225. Hij zal de indices analyseren aan de hand van zijn unieke methode waarin de Relatieve Sterkte Index (=RSI) een centrale rol speelt. Let wel, de tijd dat je moest kopen bij een stijging van de RSI boven de OS-lijn en verkopen bij een daling van de indicator onder de OB-lijn ligt al jaren achter ons.
Geert-Jan past de indicator op een geheel andere manier toe!
In het eerste gedeelte van zijn presentatie zal Geert-Jan ingaan op de nieuwe theorie waarna hij aan de hand van de besproken theorie de analyse op de indices zal toepassen. Uiteraard is er uitgebreid ruimte ingepland voor het stellen van vragen en zal Geert-Jan ter plekke de items (=aandelen, grondstoffen, valuta’s) van jouw keuze voor je analyseren. Aan het eind van zijn bijdrage heb je niet alleen kennis van de nieuwe manier om naar de RSI te kijken, maar ook een gedegen visie voor de markten in de volgende kwartalen van 2018. Komen dus!

Geert-Jan Nikken is sinds 1996 werkzaam in de financiële sector als Chartered Market Technician (CMT). Op TradeIdee verzorgt hij dagelijks op transparante en actuele wijze technische analyse op verschillende financiële markten en waarden.

Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, werd Geert-Jan midden jaren negentig gegrepen door  technische analyse. Zijn loopbaan startte aan de Centrale Desk Technische Analyse van ABN AMRO. Hij is opgeleid tot Chartered Market Technician (CMT). In 1997 stapte hij over naar Fortis om daar samen met collega Gökhan Erem de Fortis Desk Technische Analyse op te zetten. Deze desk groeide rond de eeuwwisseling uit tot de toonaangevende technische analyse desk in de Benelux.

Na verschillende posities vervuld te hebben bij Fortis, waaronder het runnen van een modelportefeuille op basis van technische analyse, heeft Geert-Jan in 2007 de overstap gemaakt naar Rabo Securities waar hij verantwoordelijk was voor het bedienen van institutionele investeerders. Geert-Jan Nikken en Gökhan Erem werken nu samen in het in 2008 opgerichte LeoMont B.V.. Zij verzorgen dagelijks op de voor hun kenmerkende transparante en actuele wijze technische analyse op verschillende markten. LeoMont bedient zowel de particuliere als zakelijke beleggers met concrete beleggingsscenario’s en portefeuilletoepassingen.
logo lemont-217x184.jpgBekende producten van LeoMont zijn Macro Future Fund, E+N Portefeuilles en LeoMontFonds. ING, Binck, ABNAMRO, Saxobank, IG Markets en Goldmans Sachs zijn in de loop van de jaren onderdeel van de professionele klantenportefeuille van LeoMont geworden.

Geert-Jan heeft vanaf 2000 zijn visie en mening gedeeld via verschillende Nederlandse en internationale media zoals CNBC, Bloomberg, RTL-Z, Beleggers Belangen en BNR. Daarnaast was Geert-Jan een veel gevraagd en veel gelezen columnist bij onder andere IEX.nl, Belegger.nl, DFT.nl en Alex.nl.

Wat Geert-Jan als columnist duidelijk onderscheidt, is dat hij daadwerkelijk met zijn lezers in gesprek gaat. Sinds 2016 zijn de analyses en meningen van Geert-Jan te lezen en te zien op TradeIdee. 


Roland Mustert, Asset Backed Entertainment Financing, the profitable niche.
Foto-Roland-Mustert120x160.gifDe film industrie in Amerika en Engeland werd van oudsher gedomineerd door de grote studio’s, zoals oa Disney, Columbia Picture, Sony pictures en MGM.
Dit beeld verschuift meer en meer naar onafhankelijke producenten.

Hun behoefte aan kapitaal heeft een interessant niche gecreëerd waarin uitstekend belegt kan worden. Onze ervaring leert dat deze vorm van beleggen een relatief hoog rendement paart aan beneden gemiddeld risico. MM Global Movies heeft met haar Amerikaanse partners een systeem ontwikkeld waarmee de risico elementen vrijwel volledig geëlimineerd worden. Vanwege de extra ingebrachte zekerheden heet deze manier van beleggen  ‘Asset Backed Entertainment Financing’.


Roland Mustert is opgeleid tot ingenieur en inmiddels ondernemer met meerdere bedrijven. Als consultant in de industrie heeft hij vele complexe installaties ontworpen en was verantwoordelijk voor projecten tot 60 miljoen Euro.  Zijn partner Inge Mous is gecertificeerd mediator en actief in de regionale politiek. Samen leiden zij een internationale business club met een wereldomvattend netwerk. Zij houden allebei van duidelijkheid en controle en hebben een hekel aan risico.
70Logo-mm-global-movies200x200.png
In zijn eigen zoektocht naar goede beleggingsmogelijkheden ontdekte Roland een niche markt. Na dit uitgebreid getest te hebben met privé kapitaal nam hij het besluit deze niche open te stellen voor andere beleggers

Met behulp van crowdfunding is in 2016 MM Global Movies opgericht door Roland Mustert en Inge Mous. Met het opgehaalde startkapitaal is de basis gelegd en in 2016 reeds 2% groei gerealiseerd. In 2017 is dit verder opgelopen met ruim 20%. Het overgrote deel van deze groei komt ten goede van de beleggers en aandeelhouders.
Voor 2018 wordt een soortgelijke groei verwacht en is het doel het totale werkkapitaal te vergroten naar €5 miljoen.
 


Hans van der Helm - Versla de markt met alogoritmic trading.
Foto-helm120x160.gifHandelen door uitsluitend gebruik te maken van kwantitatieve modellen heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen.

Hans van der Helm zal kort deze manier van handelen toelichten. Vervolgens zal hij met enkele voorbeelden op het gebied van “momentum investing” en “swing trading” laten zien dat het mogelijk is om op vrij eenvoudige wijze een beter rendement te behalen dan de markt of een benchmark.
Momentum is de periode waarin koersen een duidelijke beweging laten zien, omhoog of omlaag.Bij swing trading worden de posities hooguit enkele handelsdagen ingenomen.


Hans van der Helm (1967), heeft kwantitatieve bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hans is werkzaam geweest als market maker op de Amsterdamse optiebeurs en heeft daarna gewerkt bij zowel een “software vendor” als bij een “data vendor”.


Hans schreef zijn eerste handelssysteem in 2005 en heeft voortdurend zijn algoritmen doorontwikkeld.

Logo quantmania-380x100.pngNa ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector heeft dit in 2018 geresulteerd in de oprichting van het Quantmania Hedge Fund, waar hij fondsbeheerder is.
In 2017 is Hans tevens gestart als columnist voor de beleggerswebsite IEX.nl. 


Erick Erdsiek - Rentmeesterschap! Onze ideeën met Fundamentele analyse.
Erick en Martin gaan het hebben over fundamentele analyse.
Zoals bekend is fundamentele analyse de basis, het fundament, over hoe wij kennis opdoen over afzonderlijke bedrijven. Denk hierbij aan bekende cijfers als koers/winst verhouding, maar ook onbekendere cijfers, zoals het percentage betaalde belasting komen hierbij aan bod.
Erick-Erdtsieck-120x160.gif Daarnaast bevat fundamentele data veel potentieel inzicht over sectoren, hele sectorgroepen en zelfs de economie in z'n geheel.
Door het gebruik van diverse technieken ontstaat een complex en genuanceerd beeld van de informatie die te vinden is in jaarverslagen.

Erick Erdsiek
Erick is een ZP bedrijfskundig analist die na zijn opleiding op de Universiteit Twente en HTS informatica in Emmen al sinds 1991 bezig is met onderzoek naar financiële modellen.
Erick heeft oa gewerkt bij TKP pensioenfonds, KPN en ATOS.
In z'n vrije tijd is Erick een schaaktrainer en vervent schaker.

MartinBoer120x160.jpgMartin Boer
Martin is een ZP systeemspecialist/analist die na zijn opleiding Sterrenkunde aan de Rijks Universiteit Groningen altijd al wel interesse in beleggen had, maar geen idee had hoe dat aan te pakken.
Martin heeft oa gewerkt bij Vertis, KPN en ATOS.
Martin is een fanatieke BBQ-er met een zelf uit Kansas geïmporteerde BBQ.

Florizon
Florizon analyseert sinds medio 2012 de jaarverslagen van 250 beursgenoteerde bedrijven en vergelijkt de data die daaruit komt met big data technieken.
Florizon heeft ondertussen ruim 2500 jaarverslagen geanalyseerd -en- verwerkt, en heeft een diep inzicht in welke bedrijven een duurzame bedrijfsvoering hebben en welke niet. Florizon-425x94.png
Daarnaast gebruiken we diverse statistische analyses om meer informatie uit de verzamelde data te halen en om een kritische blik op ons eigen werk te houden.
Naast onze eigen modellen gebruiken we de inzichten van Buffett, Graham, Sharpe en anderen. 


Brian Scharrenberg -  Beleggen & Emoties
Hoe komt het dat we veelal beleggen contrair aan wat we eigenlijk zouden willen en zouden moeten doen. Zowel Emoties en weeffouten in ons systeem spelen hierin een belangrijke rol.
Robeco biedt u handvatten hoe hier slim mee om te gaan.

Brain-Scharrenburg-120x160-2.gifBrian is sinds 2008 werkzaam bij Robeco als Director Sales en Business Development Nederland.
Hij laat je zien hoe je anders zou kunnen kijken naar beleggen en hoe je op termijn je doelen zou kunnen realiseren tegen wellicht lagere risico's.


Robeco is een internationale vermogensbeheerder met een breed aanbod aan actieve beleggingen, van aandelen tot obligaties. Al sinds onze oprichting in Rotterdam in 1929 vormt onderzoek de basis voor alles wat we doen. Daarbij combineren we onze pioniersgeest met een bedachtzame aanpak. We geloven sterk in duurzaam beleggen, kwantitatieve technieken en constante innovatie
logo-robeco283x141.jpg
Wij zijn de Investment Engineers. Onze allereerste CEO zei al dat "elke beleggingsstrategie gebaseerd moet zijn op onderzoek".
Vanaf dat moment zit het vergaren van kennis ons in het bloed.
Onze klanten profiteren van baanbrekende beleggingsstrategieën, omdat we op een unieke manier drie soorten onderzoek integreren: fundamenteel, kwantitatief en duurzaamheidsonderzoek.
 


standhouder
Analist.nl

Analist.nl is het beleggingsplatform dat beleggers essentiële beleggingsinformatie gratis aanbiedt.
Analist-magazine175x228.jpgWij coveren bijna alle beursgenoteerde bedrijven in de VS, Europa en Rusland.
Op ons platform treft u naast historische koers- en financiële informatie ook waarderingen, rendementen, adviezen en veel achtergrondinformatie.

Bij de stand treft u o.a. presentaties van ons platform, het maandblad Analist Journaal en onze researchdienst AnalistPro.
Via AnalistPro kunt u eindelijk op het niveau van een professionele belegger acteren.
AnalistPro analyseert  de Amerikaanse en Europese aandelen door middel van de beste aandelenscreeners. Daarnaast biedt AnalistPro ook optie-analyses om heel eenvoudig de meest interessante 'covered-call' strategieën te hanteren.

Analist.nl is in 2005 opgericht en is Nederland's enige professionele beleggingswebsite met toegang tot alles op het gebied van aandelen- en opties.

analist.nl220x62.pngAnalist.nl genereert haar inkomsten o.m. via advertenties die worden geplaatst op de website en in de nieuwsbrieven.
Heeft u interesse om te adverteren, dan neemt u contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Tot ziens op onze stand!
 


standhouder
Florizon.com

Wij analyseren de jaarverslagen van ruim 200 beursgenoteerde bedrijven en vergelijken alle informatie die daaruit komt met behulp van Big Data-technieken. Hierdoor krijgen we inzicht in welke bedrijven een stabiele bedrijfsvoering hebben, en welke niet. Een stabiele bedrijfsvoering is noodzakelijk voor een stabiel bedrijfsresultaat en uiteindelijk voor een solide belegging.

Op onze stand kunt kennismaken met de oprichters van Florizon: Martin Boer en Erick Erdtsieck.
Wij geven doorlopende demonstraties, rechtstreeks en "LIVE" van onze website.

“Florizon heeft een uniek performancemodel ontwikkeld waarmee bedrijven op 20 kenmerken worden geanalyseerd en gewaardeerd.” Het model verwerkt o.a. jaarverslagen en stelt daarmee de prestaties op de volgende onderdelen vast: verdienvermogen, aangegane schulden, kwaliteit van het management en de maatschappelijke bijdrage.

Op deze wijze heeft Florizon ruim 200 beursgenoteerde multinationals in Europa en de Verenigde Staten geanalyseerd en transparant in kaart gebracht. Deze informatie en tools worden na uw registratie gratis ter beschikking gesteld op florizon.com en maken het de (aspirant) belegger een stuk makkelijker de juiste keuze te maken.

Voor abonnees en partners zijn er aanvullende tools beschikbaar.” Florizon is vanaf 10 euro per maand te gebruiken. Voor 90 euro kunt u een jaarabonnement afsluiten.

In 2012 zijn Erick en Martin begonnen met het opzetten van het Florizon platform. In 2016 was het werk achter de schermen gereed, en is Florizon voor iedereen te gebruiken.
Florizon-425x94.png
Contact
Grachtwal 4
9751 TL Haren
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Hcc Beleggen interessegroep CoSA
CoSA-370x215.png

CoSA, Computerondersteunde Selectie van Aandelen, gebaseerd op fundamentele analyse van bedrijven. Er wordt primair gekeken naar omzet, nettowinst, eigen vermogen, dividenden en winst per aandeel om de kwaliteit van een bedrijf te bepalen. Pas als het bedrijf kwalitatief aan minimum eisen voldoet wordt er naar de koersen gekeken.
Indien u meer wilt weten over de activiteiten van CoSA, kunt u de voorlopige CoSA-webpagina (klik hier), raadplegen of contact opnemen met de voorzitter: Jan van der Meulen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U kunt zich met hetzelfde mailadres aanmelden voor het ontvangen van informatie, zoals de wekelijks verschijnende CoSA-nieuwsbrief en voor het verkrijgen van toegang tot de voor CoSA-leden beschikbare Europese CoSA/SSG-verzameling. 


Hcc Beleggen interessegroep Computerbeleggersgroep-ZH
 
Computerbeleggersgroep-ZH
zh230x180.jpg HCC Beleggen IG Computerbeleggersgroep-ZH in de regio Zuid HollandSinds de oprichting in 2002 houden wij ons bezig met “Beleggen met behulp van de computer”. Het accent ligt daarbij op het vergroten van de kennis van het ontwikkelen en exploiteren van handelssystemen. Deze zijn vooral gebaseerd op methoden uit de kwantitatieve en statistische analyse. Uiteraard wordt daarbij ook aandacht besteed aan ondersteunende software. Regelmatig besteden we echter ook aandacht aan andere vormen van beleggen zoals Fundamentele analyse. Daarbij gaan we altijd uit van het beschrijven en bespreken van een gestructureerde aanpak die gebaseerd is op objectieve grondslagen. 
Wij komen 9 keer per jaar bijeen. Afwisselend in Berkel & Rodenrijs en Delft.
Klik hier voor meer info    Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Hcc Beleggen interessegroep Noordbeleggen
groep Noordbeleggen is gestart in maart 2006 rond het beleggingsprogramma Vestics.Noordbeleggen
Inmiddelszijn wij verder gegaan in de boeiende wereld van het beleggen.
Zo doen we onze beleggingen op individuele basis en komen zo'n vijf keer per jaar bijeen. Het zijn 'interactieve' bijeenkomsten waarin nieuwtjes en ervaringen onder het genot van een kopje koffie worden uitgewisseld.
Naast het bespreken van het vaste onderwerp: de 'echte' portefeuille, komen ook onderwerpen als: ervaring met broker software, handelssystemen, indicatoren, werking van opties/turbo's enz aan bod.
Met als rode draad:
 - Selecteren van Aandelen.        - Selecteren van Opties.  - Werking en selectie van Turbo's - Selecteren van Beleggingsfondsen
Benieuwd? Kom kom gerust een keer kijken of het iets voor je is. Mail voor meer info naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Gezellig communiceren over uw hobby met andere liefhebbers!
HCC brengt u in contact met mensen met dezelfde interesses, via een van onze vele groepen van enthousiaste hobbyisten. 20180416-pc-active-280x533.png
Als HCC-lid kunt u gratis bij een van deze groepen aansluiten (een paar groepen vragen een aanvullend bedrag), voor aansluiting bij meerdere groepen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Daarnaast is er het HCC-webforum en zijn er vele activiteiten, met uiteenlopende onderwerpen, die door het hele land worden georganiseerd.

Hulp!
Problemen bij het computergebruik? HCC levert u de oplossing!
Voor ondersteuning bij computerproblemen is er HCC!forums, een groot aantal cursussen op onze website en de telefonische helpdesk van HCC!hulp. Daarnaast zijn er nog tal van leden die andere leden helpen bij vragen over de digitale wereld.

Informatie!
HCC vertelt u alles over de digitale wereld! Via onze website en digitale nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de computerwereld.
Het Internetblad blad HCC!nieuwsbrief informeert en adviseert over digitale producten en diensten.

PC-Active is het HCC verenigingsblad.
PC-Active is exclusief voor leden van HCC, er kan geen los abonnement op PC-Active worden afgesloten. Wel is PC-Active verkrijgbaar in de losse verkoop.

Snel uw lidmaatschap terugverdiend!
link naar aanmelden lidmaatschap op hcc.nlWord nu lid en profiteer van veel voordeel!
Profiteer van onderstaande voordelen die het HCC-lidmaatschap biedt.
De contributie voor het HCC-lidmaatschap heb je snel terugverdiend, het ledenvoordeel kan oplopen tot € 400,-! Vind alle voordelen, diensten en verdere informatie via de Lidmaatschappagina op de HCC site

Deze info is van 17 maart 2017 voor meest recente informatie kijk op: https://www.hcc.nl 


HCC Beleggen ALV d.d. 28 april 2018.
HCC-Beleggen-ALV148x160.jpg

Agenda
1.   opening en vaststellen van de vergadering
2.   mededelingen en ingekomen stukken
3.   Notulen Algemene Ledenvergadering maart 2017
4.   Verslag 2017
-  Jaarverslag 2017
-  Financieel verslag 2017
5.   Voortbestaan interesse groep Beleggen vanaf vandaag
6.   2018 - Begroting
7.   Rondvraag
8.   Sluiting
 


HCC Beleggen organisatie
https://static-beleggen.hcc.nl/images/banners/HCC-Beleggen-logo-2014-435x82.gif

Wat doe jij met je geld?
En met je vrije tijd?

Binnen HCC!beleggen zijn actieve vrijwilligers bezig die deel nemen aan bestuur en/of redactie, artikelen schrijven, hun kennis en kunde delen middels o.a. lezingen met andere beleggers, de website goed te laten functioneren, te helpen bij het organiseren van symposia en andere bijeenkomsten en meer. Ben jij een enthousiaste belegger?
Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van HCC!beleggen.


Meedoen?
Er is altijd behoefte aan vrijwilligers die zich met verschillende zaken willen bezighouden. Zo zoeken we o.a.  verschillende redacteuren voor diverse werkzaamheden, maar zijn we ook opzoek naar mensen die graag contacten onderhouden met bijvoorbeeld sprekers voor onze symposia.

Redacteuren
We zoeken redacteuren die zo’n een á twee uur per week willen besteden aan het aanleveren en op de website  plaatsen van content. Het gaat dan om onder meer artikelen over economische onderwerpen, specifieke beleggingsartikelen of andere interessante financiële onderwerpen.

Ook zoeken we redacteuren die zo’n zes uur per maand kunnen besteden aan het leveren en plaatsen van financieel -economische content voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Die nieuwsbrief moet natuurlijk ook in elkaar gezet worden. Ben je handig met een computer en heb je ongeveer vier uur per maand tijd, dan kun je je hiervoor aanmelden. Dit kan natuurlijk ook in combinatie met het leveren van de content voor website en/of nieuwsbrief.

Contactpersonen
Heb je meer affiniteit met mensen dan met teksten? Wees welkom want we zijn ook naarstig op zoek naar sociaal bedreven, communicatief vaardige mensen die contacten met andere beleggers maar ook met bijvoorbeeld sprekers voor symposia willen onderhouden. Dit zal ongeveer twee uur van je tijd per maand kosten. Ook hiervoor wordt natuurlijk wel interesse in beleggen verwacht.

Heb je zin en tijd om mee te doen?, meld je dan aan via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van HCC!beleggen 


Een entreebewijs voor het 68-ste HCC Beleggen Symposium kunt
 u bestellen door u aan te melden via de HCC! website

Klik hier om u aan te melden

Het HCC Beleggen Symposium
wordt gehouden in:
Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL  De Bilt Bekijk ligging >>
nederland
Laat de route zien in een nieuw venster


Voor een uitgebreide routebeschrijving ga naar onze website of Klik hier 


HCC beleggen Website HCC beleggen Vacatures Adverteren Downloads
Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.