64 ste HCC Beleggen Symposium "Weg van de gebaande paden."
Programmaboekje
/images/symp64/64ste-hcc-beleggen-Symposium-28-03-2015-De-Bilt-330x120.gif

Inleiding
Waarom altijd alleen maar alleen beleggen in aandelen? Er is nog zoveel meer mogelijk. David Swensen - bekend van het Yale beleggingsfonds -  die jaren gemiddeld een rendement van ruim 10% per jaar maakte, heeft dit bijvoorbeeld laten zien. In plaats van de traditionele 60-40 verdeling heeft hij in de 70-er jaren een weg ingeslagen waarbij hij ook is gaan beleggen in allerlei andere zaken.  Naast aandelen en obligaties is hij gaan beleggen in o.a. private equity, hedge funds, e.d. 
In 2008 werd duidelijk dat ook aan zo'n aanpak uiteraard de nodige risico's kunnen zitten. Tijdens dit 64-ste HCC beleggen Symposium zullen naast de traditionele beleggingsmethode u een aantal alternatieve worden aangereikt . Zo zal bijvoorbeeld crowdfunding en een hedge fund worden besproken. Ook het handelen en het bouwen van een tradingsysteem zal aan de orde komen.  Kortom er staan weer een groot aantal interessante onderwerpen op het programma.
/images/symp64/64ste-hcc-beleggen-Symposium-28-03-2015-De-Bilt-330x120.gif
Daarnaast zijn er ook weer een groot aantal leveranciers aanwezig die u graag wegwijs maken in de door hun geboden diensten. Het symposium biedt een ideale moment om contact te leggen met leveranciers, medebeleggers of oude contacten aan te halen.
Dit keer is er ook de mogelijkheid om het symposium thuis te volgen of terug te kijken (zie verderop). Je mist dan natuurlijk wel de gezellige contacten en de beleggersmarkt!
Lezingen   Collenbergh zaal StatenKamer
10:00 - 10:45
Aat Schornagel
Handelsalgoritmen voor (dag)opties: ontwikkeling, backtesten en de keuze tussen future, turbo en optie
ALV
HCC-Beleggen-ALV148x160.jpg
Algemene ledenvergadering HCC Beleggen
PAUZE 10:45 - 11:05
11:05 - 11:50
Chris Boon en Jaap Groeneveld
Hoog rendement op basis van Relatieve Sterkte
Emiel van Maris 
Trendfollowing
PAUZE 11:50 - 12:10
12:10 - 12:55
Bob Hendriks
Systematische vermogensopbouw door een combinatie van sparen en beleggen
Menno Dreischor
Kwantitatief beleggen van de theorie naar de praktijk
PAUZE 12:55 - 13:30
13:30 - 14:15
Pim van de Velde 
"Waarom we niet meer om crowdfunding heen kunnen"
Marco Vocking
Vereenvoudig uw trading met de nieuwe Algo Bands
PAUZE 14:15 - 14:35
14:35 - 15:20
Karel Mercx   
The four most dangerous words in investing are:   'this time it's different'

*Onder de naam van de spreker staat de titel van zijn presentatie.^  Inhoud


64 ste HCC Beleggen Symposium "Weg van de gebaande paden." /images/symp64/64ste-hcc-beleggen-Symposium-28-03-2015-De-Bilt-220x80.gif
Sprekers^  Inhoud


Aat Schornagel
10:00 tot 10:45 - Colenbergzaal 2
Handelsalgoritmen voor (dag)opties: ontwikkeling, backtesten en de keuze tussen future, turbo en optie
Aat-Schornagel120x160.jpg
Tradingsystemen die gebruik maken van algoritmen op basis van koerspatronen zijn gemeen goed geworden . Meestal worden bij Long- en Shortsignalen futures, aandelen of trackers gebruikt. Maar hoe zou het uitpakken als systematisch (dag)opties of turbo’s gebruikt worden? Backtest software is niet zo maar voorhanden.

In de voordracht  komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Backtesten van handelsalgoritmen met opties en turbo’s
 • Koopsignaal, wat nu: future, turbo of optie? Voor-en nadelen van futures, opties en ETF’s bij algoritmische handelssystemen
 • Gevoeligheidsanalyse m.b.t. tot looptijd en uitoefenkoers
 • Het belangrijkste voordeel van (dag)opties: stop-loss is niet nodig
 • Samenstellen van de “beste” combinatie van handelssystemen.

Tijdens de voordracht worden diverse handelsalgoritmen gedemonstreerd.

Aat Schornagel is wiskundige en heeft 23 jaar lang voor Shell over de wereld gezworven.  In Londen was hij o.a. verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een geautomatiseerd beleggingssysteem voor het Shell Pensioenfonds.  Aat heeft ruim 20 jaar ervaring als ontwikkelaar van tradingsystemen met een focus op (dag)opties.^  Inhoud - Sprekers


Chris Boon en Jaap Groeneveld
11:05 - 11:50 - Colenbergzaal 2
Chris-en-Jaap240x160.jpgHoog rendement op basis van Relatieve Sterkte Hoe kunt u vandaag inzicht krijgen in het beleggersnieuws van morgen en met redelijke zekerheid voorspellen welke titels vele malen meer dan de mark zullen bewegen op een eenvoudig te handelen manier?

Chris en Jaap laten zien dat relatieve sterkte een groot verschil maakt in je rendement. Relatieve sterkte geeft je veel inzicht in wat er gaat bewegen. Handel in wat kansrijk is, daar komt het in het kort op neer. Of je nou een groot of klein kapitaal beheerd of je nou vaak of weinig wil handelen. Het is een universeel concept. Naast relatieve sterkte wordt ook de toepassing ervan in de praktijk toegelicht. Na afloop heeft u een duidelijk inzicht hoe u relatieve sterkte kunt gebruiken om hogere rendementen te behalen. 

De Ontwaakte Trader richt zich op de coaching en educatie van traders en actieve beleggers in Nederland. Dit doen we onder andere via een trading chatroom die 24/7 open staat voor onze actieve community, via verschillende cursussen en workshops, via ons blog en via gratis webinars die we eens per maand organiseren. Ons motto is "door traders, voor traders" wat inhoudt dat alles wat onze cursisten leren afkomstig is van echte traders.

Chris Boon is de oprichter van de Online Trading Universiteit. Deze online en offline leerschool voor traders en actieve beleggers telt inmiddels meer dan 150 actieve leden. In minder dan 2 jaar heeft Chris al verschillende cursisten opgeleid tot winstgevende traders (waaronder ook Jaap). Chris bezit de gave dat hij je precies kan vertellen wat werkt in trading (kennis), maar ook hoe het werkt (praktijk) en waarom het werkt (psychologie).

Jaap Groeneveld heeft het eerste coachingsprogramma van Chris gevolgd en is naast een succesvolle belegger (al 20 jaar) nu ook een zeer succesvolle trader. Jaap is iemand die de diepte ingaat en ieder systeem dat hij handelt van haver tot gort begrijpt. In combinatie met zijn zelfkennis en realistische verwachtingen maakt dit hem erg succesvol. Leuk detail: Jaap heeft een uitgekiende manier om zijn aandelen te selecteren en een eigen trading set-up bedacht, de Jaap-trade of J-trade in het kort, die inmiddels ook door een aantal pro-traders vanuit andere delen van de wereld wordt toegepast.
de-ontwaakte-trader-logo556x69.png^  Inhoud - Sprekers


Bob Hendriks
12:10 - 12:55 - Colenbergzaal 2
Systematische vermogensopbouw door een combinatie van sparen en beleggen
Bob-Hendriks120x160.gif
Nederlanders houden vergeleken met andere Europeanen het grootste deel van hun vermogen aan in spaargeld.
-Wat betekent dit in termen van het behalen van doelstellingen? -Is de conclusie gerechtvaardigd dat beleggen dan de enige andere optie is? -Of is de werkelijkheid genuanceerder?
-De rendementen op aandelen maar ook op obligaties zijn de afgelopen jaren positief geweest.

Het mag duidelijk zijn dat dit niet de reden moet zijn om te beleggen maar wellicht een duidelijk plan wel.

In een interactieve sessie legt Bob Hendriks, Hoofd Retail Nederland van vermogensbeheerder BlackRock, uit waarom en hoe je met een combinatie van sparen en beleggen kan toewerken naar systematische vermogensopbouw en welke rol beleggen daar in kan spelen. Specifieke aandacht wordt besteed aan de rol van inflatie en waar er op dit moment rendement te vinden is en hoe de verhouding tot risico momenteel is.
blackrock-logo-white-on-black.png

Hoe zit het nu met de gemiddelde nederlander in termen van vermogensopbouw en beleggen Klik hier voor het rapport: Wat houd Nederlanders bezig, als het om hun financiele toekomst gaat (pdf)^  Inhoud - Sprekers


Pim van de Velde  
13:30 - 14:15 - Colenbergzaal 2
Waarom we niet meer om crowdfunding heen kunnen.

De crowdfunding sector is volop in ontwikkeling en een welkome aanvulling op de meer traditionelere vormen van financiering.
Pim-van-de-Velde120x160.jpg
Pim van de Velde geeft een overzicht over de ontwikkelingen in de crowdfunding sector en gaat in op vragen als:
 • Hoe zit het speelveld in elkaar?
 • Wat is de situatie in Nederland?
 • En wat is zijn toekomstvisie?
Pim van de Velde is een Marketing & Communicatie man pur sang. Na ruim 23 jaar te hebben gewerkt voor een groot Internationaal handelsconcern werd het tijd om het roer om te gooien. Samen met 6 andere ondernemers heeft hij het Crowdfinancing platform Kapitaal Op Maat opgericht. Hij is er, in de rol van directeur, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, de functionaliteit van het platform en de Marketing en Communicatie.

Kapitaal Op Maat is opgericht in september 2013 door zeven enthousiaste ondernemers. Die elk hun kennis en ervaring inzetten om van Kapitaal Op Maat het beste en meest rendabele crowdfinancing platform van Nederland te maken. Zij zijn professionals op het gebied van financiën, webdesign & software, marketing, communicatie & social media. Kapitaal-Op-Maat-Logo-288x100.jpg
Sinds de lancering van Kapitaal Op Maat zijn er 30 crowdfunding projecten succesvol gefinancierd voor een totaalbedrag van ruim 2 miljoen euro. Een slagingspercentage van ruim 85%. Meer en meer ondernemers ontdekken de mogelijkheden van een financiering via crowdfunding. Terwijl investeerders profiteren van aantrekkelijke rendementen.^  Inhoud - Sprekers


Karel Mercx   
14:35 - 15:20 - Colenbergzaal 2
Karel-Mercx120x160.jpgThe four most dangerous words in investing are: 'this time it's different'

Soms lijken de  gebaande paden niet meer te werken.
Beleggers willen van het pad af, omdat zij denken dat het pad doodlopend is.

Karel Mercx
, beleggingsspecialist bij Lynx Wereldwijd Beleggen, zal in zijn presentatie: The four most dangerous words in investing are: 'this time it's different' laten zien dat op het pad blijven op lange termijn veel meer oplevert, dan het zoeken naar nieuwe wegen.
Lynx_logo238x85.gif
Lynx is dé specialist in online beleggen. Lynx geeft particuliere beleggers via haar gebruikersvriendelijke handelsplatform toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 landen.
En dit tegen buitengewoon scherpe tarieven.^  Inhoud - Sprekers


HCC Beleggen ALV
10:00 tot 10:45 - StatenKamer
HCC-Beleggen-logo-2014-550x152.gif
De Algemene Ledenvergadering van i.g. HCC Beleggen d.d. 28 maart 2015
Agenda:
 1. Opening en vaststellen agenda
 2. Mededelingen en ingekomen stukken
 3. Notulen Algemene Ledenvergadering  april 2014
 4. Jaarverslag over 2014
 5. Verslag kascommissie over 2014
 6. Plannen voor 2015
 7. Rondvraag
 8. Sluiting
*Stukken vind u terug in de download sectie van de HCC Beleggen website^  Inhoud - Sprekers


Emiel van Maris
11:05 - 11:50 - StatenKamer
Trendfollowing

Emiel van Maris vindt dat "Actief beleggen met een strak risicomanagementbeleid het nieuwe sparen" is en het  frustreert hem dat de particuliere belegger te vaak het onderspit delft in het beurswereldje.
Dat is in zijn optiek onnodig; met de juiste benaderingswijze en een beetje coaching kan ook de particulier 'de Beurs' verslaan. Niet slechts een beetje meeprofiteren als de beurzen fors omhoog gaan maar een mooi rendement behalen onder alle marktomstandigheden."
Emiel-van-Maris120x160.jpgTrendfollowing is een bekende beleggingsstrategie op basis van de technische analyse van de marktprijzen. Emiel  van Maris  gaat in zijn  presentatie "Trendfollowing" dieper op deze strategie in en behandeld in zijn presentatie de volgende onderwerpen:
 • De mind-set van een trendfollower
 • Bottom line
 • Hoe bepaal je de trend
 • Wanneer verandert de trend
 • De neutrale zone
 • De methodiek
 • Het risicomanagement
Toepassing van deze beleggingsmethodiek in samenhang met doordacht risicomanagement leidt tot positieve rendementen in zowel stijgende als in dalende markten.
TrendCorp-image215x103.jpg
Emiel van Maris heeft zijn jarenlange en brede ervaring in de financiële wereld (bij banken, verzekeraars, handelshuizen en als zelfstandig treasury consultant & interim-manager) omgezet in de analyse modellen die de motor zijn van de unieke signaalservice van het door hem opgerichte bedrijf "TrendCorp" .^  Inhoud - Sprekers


Menno Dreischor
12:10 - 12:55 - StatenKamer
Kwantitatief beleggen van de theorie naar de praktijk

mennodreischor120x160.jpg In 2009 begonnen drie chemici een hedgefonds: het QTR Fund. In de jaren hiervoor hadden zij hun eerste kwantitatieve handelssysteem ontwikkeld.
De backtest van de strategie schepte hoge verwachtingen. Het gemiddeld rendement kwam uit op 25% per jaar. Echter, de eerste vier maanden van het fonds resulteerden in een verlies van bijna 10%; een harde les uit de praktijk.
In de jaren die volgde zouden meerdere wijzigingen worden doorgevoerd in het handelssysteem.
Daarnaast werd een nieuwe strategie geïmplementeerd. In de tussentijd begon de strijd om de gunst van de "high-net-worth individual". Inmiddels bestaat het QTR Fund ruim 5 jaar.

In de presentatie zal Menno Dreischor, een van de fondsmanagers, toelichten hoe de beheerders van het QTR Fund de praktijk van het beleggen hebben ervaren.

Tien jaar geleden richtten twee wetenschappelijk ingenieurs - Henk-Jan Ramaker, Eric van Sprang - hun bedrijf op, TIPb. Zij richtten zich op het gebruik  van complexe procesdata om chemische- en farmaceutische processen te verbeteren. Later sloot Menno Dreischor zich bij het tweetal aan. Hun expertise in het analyseren van procesdata bleek ook goed toepasbaar in de financiële wereld. Omdat tegelijkertijd de beschikbaarheid van historische koersdata snel toenam, leidde dit negen jaar geleden tot de eerste serieuze stap in de financiële wereld.

Een intensief wetenschappelijk onderzoeksprogramma werd opgestart met een helder doel: handelssystemen ontwikkelen met goede risico-rendement statistieken. Natuurlijk is de mathematische kennis van de wetenschappers hierbij een pluspunt, maar belangrijker is misschien nog wel het vermogen om wetenschappelijk te denken over handelssystemen. Dit voorkomt acceptatie van een winnende strategie die slechts het resultaat is van stom geluk. De resultaten van dit onderzoeksprogramma waren zo bemoedigend, dat zij besloten een nieuw bedrijf, QTR Invest, op te richten om zo de ontwikkelde handelssystemen in de vorm van een hedgefonds, het QTR Fund aan beleggers aan te bieden.

Menno studeerde technische scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 2005 binnen de vakgroep Computational Physics aan de Universiteit van Amsterdam op gebied van fundamentele polymeerfysica. QTR-logo-op-zwart347x80.jpg
Sinds 2006 is Menno werkzaam als consultant in het bedrijf TIPb en sinds 2009 als een van de partners binnen QTR Invest, samen met zijn collega's Eric van Sprang en Henk-Jan Ramake. QTR Invest is de beheerder van het QTR Fund.
^  Inhoud - Sprekers


Marco Vocking
13:30 - 14:15 - StatenKamer
Vereenvoudig uw trading met de nieuwe "Algo Bands"

Marco-Vocking-120x160.gifMarco Vocking zal in zijn presentatie zijn zeer overzichtelijke Amerikaanse trading software tonen. Hij doet dit onder meer aan de hand van de Algobands indicator.

De Algobands Indicator herkent het volume van de algoritmes van de institutionele beleggers en verschijnt op het tijdstip en niveau waar deze in de markt komen. Deze indicator werkt op iedere markt en is ook perfect te combineren met onze andere indicatoren.

In zijn  presentatie, die alle facetten bevat die u nodig heeft om op de beurs succesvol te zijn, leert Marco U de basis van het traden met Algobands en alle belangrijke punten waar u op moet letten tijdens het traden.

Vocking professional trading, opgericht in 1992, is als leverancier van hardware en software gespecialiseerd in trading met alle daaraan gekoppelde diensten. Als officieel Education Partner van NinjaTrader  bieden wij complete cursussen en support volledig gebaseerd op het NinjaTrader platform.
Vocking-header680x90.gif^  Inhoud - Sprekers


64 ste HCC Beleggen Symposium "Weg van de gebaande paden." /images/symp64/64ste-hcc-beleggen-Symposium-28-03-2015-De-Bilt-220x80.gif
Standhouders^  Inhoud


Analist.nl  
Standhouder
   Nieuws & Analyse
analist.nlAnalist.nl is een gratis toegangkelijke Nederlandse beleggingswebsite die zich zowel op de professionele als de particuliere beleggers richt.
Dagelijks worden op Analist.nl alle aandelenadviezen van  de professionele effectenhuizen verwerkt.

Tevens biedt de website praktisch alle fundamentele data van het gros van de Amerikaanse en West-Europese beurzen. Van alle aandelen biedt Analist.nl u ook alle historische jaarverslagen in pdf vorm aan.

Via filtermethodieken kunt u eenvoudig de aandelen filteren op variabelen zoals de Shiller PE, het dividendrendement, historische rendementen, de schuldgraad, de kaspositie etc.
Tevens komen de zeer succesvolle screeners zoals die Piotroski, Greenblatt en Buffett aan bod. 
Ratings · Aandelen Amsterdam       Alle Nederlandse ratings^  Inhoud - Standhouders


Advance 
Standhouder

advance_logo.jpg


AdvanceBeleggen.nl
Haal extra rendement uit het beursjaar 2015
en kies voor alternatieve obligatievormen met een aantrekkelijk rendement.
Voorts vermogensbeheer op basis van de aanpak van Advance via Onafhankelijk Vermogensbeheer ‘s-Gravenhage BV.
OVG

Advance is opgericht in 2003 door Gerard Jager, tevens goeroe van De Telegraaf (DFT.nl) en vermogensbeheerder bij OVGBeheer.nl. Geïnteresseerd in een gratis proefabonnement?
Meld u aan via www.advancebeleggen.nl 

Wist u dat Advance en OVG maandelijks gratis advies verstrekken in uw omgeving in Nederland, België, Zwitserland, Z. Frankrijk en Z. Spanje? Aanmelden via www.gratisadvies.org


Voorts biedt OVG “Garantiebeleggen” aan beleggers met een behoedzaam risicoprofiel.
Onder garantiebeleggen wordt verstaan het samenstellen van een beleggingsportefeuille, grotendeels bestaande uit beleggingsvormen met 100% hoofdsomgarantie door banken.
Voor meer info bel 065 232 6782^  Inhoud - Standhouders


De Ontwaakte Trader 
Standhouder
De Ontwaakte Trader richt zich op coaching en educatie van traders en actieve beleggers. Via een ledensite en een 1-jarig cursusprogramma leiden wij onze cursisten op tot succesvolle traders.

Via ons blog geven wij onze bezoekers zoveel mogelijk waardevolle informatie in de vorm van artikelen, video's, e-books, cursussen, webinars en seminars. Door je aan te melden op onze nieuwsbrief weet je zeker dat je niks van dit alles zult gaan missen.

Wij werken 100% onafhankelijk. We hebben geen enkel belang om onze bezoekers of cursisten bij een bepaalde broker of andere financiële partij onder te brengen. Het verdienmodel van héél veel sites op het internet is erop gericht hun bezoekers onder te brengen bij bepaalde partijen door het aanbieden van bijvoorbeeld (geld) bonussen.

Voor ons maakt het niet uit waar je handelt, wat je handelt of hoeveel je handelt, zolang je maar succesvol handelt! Het is ons doel je daarbij te helpen en je alles aan te reiken wat je nodig hebt om een succesvolle trader of belegger te worden.
de-ontwaakte-trader-logo556x69.png^  Inhoud - Standhouders


De Optiestrateeg 
Standhouder
logo-deOptiestrateeg250x104.png
Een initiatief van Hans en Erik Bannink, die als particuliere beleggers meer dan 15 jaar actief beleggen op de beurs.

Wij handelen hoofdzakelijk in opties op de AEX.
Met onze abonneeservice volgt u onze inleg en kunt u zelf ook profiteren van de rendementen die wij behalen.

Wat kunt u van onze abonneeservice verwachten:
 • Een gemiddeld jaarrendement van meer dan 20%.
 • Mogelijk vanaf €10.000
 • Werken met een vast concept: de Vertical limit strategie
 • Track record vanaf 2008
 • Risico is vooraf bepaald en inzichtelijk
 • Wekelijkse update
 • Gekoppeld account via Lynx
Voor meer informatie: kijk op onze website www.deoptiestrateeg.nl^  Inhoud - Standhouders


Foxware
Standhouder
Foxware Beleggingssoftware is gespecialiseerd in de ontwikkeling van geavanceerde software voor beleggers die handelen in opties en futures.

Foxware_logo316x439.jpgWij demonstreren ons optieanalyse-programma OPTIEMAAT. Dit pakket ondersteunt al bijna 25 jaar vele (optie)beleggers bij het onderbouwen van hun beleggingsbeslissingen.
 
Het programma beschikt over een uitgebreide functionaliteit en u kunt elke positie, bestaande uit opties en/of futures en/of onderliggende waarden, moeiteloos opbouwen en beoordelen op rendement, risico en gevoeligheid voor alle (optie)prijsbepalende factoren.
 
De module “Adviezen” stelt u in staat om, gebaseerd op uw visie op toekomstige onderliggende koersontwikkelingen, de meest winstgevende optiestrategieën te genereren.

De module “BackTrack(e-o-d)” beschikt over een database met ruim 7+ jaar end-of-day optiehistorie van alle Euronext optiefondsen. Op basis hiervan kunt u “terug in de tijd” en uw posities uit het verleden naspelen en/of overdoen, maar ook “nieuwe” posities opzetten en de resultaatontwikkeling hiervan door de tijd heen volgen (backtest). Hiermee kunt u lering trekken uit het handelen op basis van “echte” beursgegevens zonder dat daarbij ook “echt” geld op het spel staat.
De module “BackTrack(intra-day)” gaat nog een stap verder. Deze biedt u de unieke mogelijkheid de historische optiedatabase uit te breiden met intra-day optienoteringen met een instelbaar interval van (minimaal) 30 minuten! Ook de noteringen op uw handelsmomenten worden hierin vastgelegd.
 
Het pakket werkt met realtime beurskoersen, maar kan desgewenst ook functioneren met end-of-day noteringen.

In elk beursklimaat, óók in het huidige, bieden opties uitstekende mogelijkheden voor het behalen van een positief beleggingsresultaat.
OPTIEMAAT, als betrouwbaar en geavanceerd “gereedschap”, vormt hiervoor de basis^  Inhoud - Standhouders


IndexAnalist 
Standhouder
indexanalist655x120.gif
De IndexAnalist is een onafhankelijk beleggingsadviesbureau die erop gericht is om continue en regelmatig maandelijkse rendementen te genereren o.b.v. technische analyse en de Elliott Wave Theorie.  Het team IndexAnalist bestaat uit Sander Stienstra en Lionell Emanuelson die hun jarenlange ervaring eind 2013 hebben gebundeld.
Sander-Stienstra-IndexAnalist100x100.jpg
Sander Stienstra heeft in 2004 de AEXAdviseur opgericht welke een aantal jaren daarna werd omgedoopt tot de huidige IndexAnalist. Succesvol zijn in beleggen heeft volgens Stienstra te maken met kennis, ervaring, passie en heel veel discipline.
Lionel-Emanuelson-IndexAnalist-100x100.jpg


Lionell Emanuelson heeft na zijn studie technische bedrijfswetenschappen en naast diverse managementfuncties in het bedrijfsleven altijd part time belegd. Gedurende deze periode heeft hij zijn Analytica methode ontwikkeld en continue verbeterd.^  Inhoud - Standhouders


Lynx  
Standhouder
Lynx logoLynx is dé specialist in online beleggen. Lynx geeft particuliere beleggers via haar gebruikersvriendelijke en professionele handelsplatform toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 landen. En dit tegen buitengewoon scherpe tarieven. Lynx is sinds 2007 actief op de Nederlandse markt en vanaf 2008 ook in België en Duitsland. Wie is Lynx?
 • Lynx is in Nederland, België en Duitsland dé specialist in online beleggen
 • Lynx is door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) verkozen tot goedkoopste broker
 • Beleggers Belangen heeft Lynx uitgeroepen tot beste broker van Nederland
 • In 2013 is Lynx uitgeroepen tot beste broker bij de Gouden Stier
 • Via Lynx heeft u direct online toegang tot meer dan 100 beurzen wereldwijd
 • Real-time koersen van Euronext, Amerika, olie en goud! Allemaal op 1 scherm
 • Supersnel orders inleggen met het revolutionaire 1-click trading^  Inhoud - Standhouders


Vocking 
Standhouder
vocking-header655x120.gif
Ons bedrijf is opgericht in 1992 met de levering van hardware en software. Sinds 1999 zijn we volledig gespecialiseerd in trading software met alle daaraan gekoppelde diensten. Zo leveren wij complete systemen en verzorgen wij volledige cursussen voor daytraders. ninja-trader-logo.pngNinjaTrader Education Partner:

Als officieel Education Partner van NinjaTrader hebben wij de exclusiviteit van twee Amerikaanse handelssystemen.
Door de intensieve samenwerking met onze partners bieden wij onze klanten een complete oplossing die een grote bijdrage levert aan hun succes.
Ter ondersteuning aan onze klanten bieden wij complete cursussen en support volledig gebaseerd op het NinjaTrader platform.
Op onze stand bent u van harte welkom om kennis te maken met een van onze handelssystemen.
Wij staan u graag te woord.^  Inhoud - Standhouders


HCC de vereniging
Standhouder
Contact!
Gezellig communiceren over uw hobby met andere liefhebbers!

 HCC brengt u in contact met mensen met dezelfde interesses, via een van onze vele groepen van enthousiaste hobbyisten. Als HCC-lid kunt u gratis bij een van deze groepen aansluiten (een paar groepen vragen een aanvullend bedrag), voor aansluiting bij meerdere groepen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Daarnaast is er het HCC-webforum en zijn er vele activiteiten, met uiteenlopende onderwerpen, die door het hele land worden georganiseerd.
HCC-PC-active400x754.gif
Hulp!
Problemen bij het computergebruik? HCC levert u de oplossing!

  Voor ondersteuning bij computerproblemen is er HCC!forums, een groot aantal cursussen op onze website en de telefonische helpdesk van HCC!hulp. Daarnaast zijn er nog tal van leden die andere leden helpen bij vragen over de digitale wereld.

Informatie!
HCC vertelt u alles over de digitale wereld! Via onze website en digitale nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de computerwereld.
Het Internetblad blad HCC! Webzine informeert en adviseert over digitale producten en diensten.


Via PC-Active

PC-Active is het nieuwe HCC verenigingsblad.

PC-Active is exclusief voor leden van HCC, er kan geen los abonnement op PC-Active worden afgesloten. Wel is PC-Active verkrijgbaar in de losse verkoop.

Snel uw lidmaatschap terugverdiend!

HCC, gids in de digitale wereld!

link naar aanmelden lidmaatschap op hcc.nl Word nu lid en profiteer van veel voordeel!
Profiteer van onderstaande voordelen en diensten en actuele aanbiedingen die het HCC-lidmaatschap biedt.
De contributie voor het HCC-lidmaatschap heb je snel terugverdiend, het ledenvoordeel kan oplopen tot € 400,-! Vind alle voordelen, diensten en verdere informatie via de Lidmaatschappagina op de HCC site

Deze info is van 8 maart 2015 voor meest recente informatie kijk op: http://www.hcc.nl ^  Inhoud


Aanmelden - Routebeschrijving

Aanmelden en routebeschrijving HCC Beleggen Symposium op 28 maart 2015
Wat
64ste-hcc-beleggen-Symposium-28-03-2015-De-Bilt-330x120.gif
64 ste HCC Beleggen Symposium
"Weg van de gebaande paden."
Wanneer 28 maart 2015 aanvang 10.00 uur

Waar

Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte


Henri Dunantplein 4 

3731 CL  De Bilt
Aktiviteit
 • hele dag diverse lezingen in twee zalen door boeiende sprekers,
 • kennismaken met en hernieuwen van kontakt met medebeleggers, 
 • kennismaken met regiogroepen,
 • nieuwe ontwikkelingen, boeken en programmatuur en kennis maken met financiele diensten, producten en  innovaties bij flink een aantal leveranciers
Locatie-info: Gezellig lunch-restaurant aanwezig. Parkeren gratis. In midden van Nederland met goede aansluiting op snelwegen. Goed bereikbaar per openbaar vervoer
Programma: Programma en andere informatie op de HCC Beleggen website:  Klik Hier
Kosten: Toegang gratis voor HCC Beleggen Leden
Voor leden van onze vereniging HCC (HCC lid worden kan ter plaatse tegen een gereduceerd tarief ) is de toegang vanzelfsprekend ook gratis. Van niet leden vragen wij van u een kleine bijdrage in de kosten van €15,=


Een entreebewijs voor het 64-ste HCC Beleggen Symposium kunt u bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  


Het HCC Beleggen Symposium
wordt gehouden in:
Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL  De Bilt Bekijk ligging >>
nederland
Laat de route zien in een nieuw venster


Voor een uitgebreide routebeschrijving ga naar onze website of Klik hier^  Inhoud


64 ste HCC Beleggen Symposium "Weg van de gebaande paden." /images/symp64/64ste-hcc-beleggen-Symposium-28-03-2015-De-Bilt-220x80.gif
Webinars


De acht lezingen van het 64e HCC!beleggen symposium in De Bilt of thuis zeven lezingen als webinar volgen? Eén ding staat vast: allemaal ‘live’ volgen krijg je niet voor elkaar. Niet op 28 maart in De Bilt en evenmin thuis als webinar. Want de lezingen worden in twee zalen parallel gegeven. Je zult dus een keuze moeten maken, de krenten uit de pap prikken.
Alhoewel, met wat geduld kun je ze toch allemaal volgen. Er worden namelijk ook video-opnames gemaakt, die binnen een week op de website van HCC!beleggen worden gepubliceerd.

HCC!beleggen biedt onder het motto ‘Weg van de gebaande paden’ een unieke gelegenheid om meer van het ‘vak’ of liever de ‘uitdaging’ genoemd ‘beleggen’ te leren.
Want laten we wel zijn: iemand die echt weet hoe je snel hiermee rijk kunt worden, bestaat niet.
En zou het ook zeker niet aan iedereen gaan vertellen. Maar toch, met extra kennis gewapend kun je vast betere resultaten bereiken. En onthoud: resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst.


Lezingen   Collenbergh zaal StatenKamer
10:00 - 10:45
Aat Schornagel https://attendee.gotowebinar.com/register/7914904086697414402
Handelsalgoritmen voor (dag)opties: ontwikkeling, backtesten en de keuze tussen future, turbo en optie

PAUZE 10:45 - 11:05
11:05 - 11:50
Chris Boon en Jaap Groeneveld https://attendee.gotowebinar.com/register/1635336994259591425
Hoog rendement op basis van Relatieve Sterkte
Emiel van Maris 
https://attendee.gotowebinar.com/register/7208267754734482177
Trendfollowing
PAUZE 11:50 - 12:10
12:10 - 12:55
Bob Hendriks https://attendee.gotowebinar.com/register/9169649164129694210
Systematische vermogensopbouw door een combinatie van sparen en beleggen
Menno Dreischor https://attendee.gotowebinar.com/register/2770761970333066498
Kwantitatief beleggen van de theorie naar de praktijk
PAUZE 12:55 - 13:30
13:30 - 14:15
Pim van de Velde  https://attendee.gotowebinar.com/register/3339769133312653826
"Waarom we niet meer om crowdfunding heen kunnen"

PAUZE 14:15 - 14:35
14:35 - 15:20
Karel Mercx    https://attendee.gotowebinar.com/register/5764648569884368386
The four most dangerous words in investing are:   'this time it's different'
Via een webinar kun je een lezing als het ware ‘live’ bijwonen. Je ziet en hoort de spreker, maar ook wat er in de zaal op het scherm verschijnt. Vragen stellen kan alleen in de zaal. HCC-leden kunnen de webinars gratis volgen.
 
Wil je meer weten? Klik dan op de titels van bovenstaande lezingen. Van de lezingen worden ook video’s gemaakt, die (meestal) binnen een week op de websites van de betreffende groepering staan.
Voor meer algemene informatie over aanmelden voor HCC Webinars Klik Hier

Tot Zaterdag 28 maart 2015.


^  Inhoud