HCC Beleggen Logo
60-ste HCC Beleggen Symposium 13 april 2013
"Meer rendement met tradingsystemen"
inhoud:    Nieuwsbrief 20130301 / Symposium Bericht: 2 60ste HCC Beleggen Symposium op 13 april 2013 te De Bilt
Bron: Redactie
Veel beleggers associëren de term tradingsystemen met volledig geautomatiseerde handelssystemen, terwijl de geautomatiseerde systemen slechts een deel van het spectrum bestrijken.
Een tradingsysteem is een set voorwaarden die de belegger helpt om succesvol te opereren in de financiële markten. 'Succesvol' betekent dat het tradingsysteem de belegger in staat stelt zijn of haar doelstellingen te behalen. Handels-regels1234_309x300.gifOfwel: een gedegen rendement behalen met uw beleggingen.

Sommige beleggers vinden het prettig om de set regels te automatiseren, anderen willen zelf feeling houden met hun handelsactiviteiten. Hoe je de set regels in de praktijk brengt maakt niet uit maar hou je in ieder geval strikt aan je regels.

Dat kan best lastig zijn, want wat heb je nodig voor het ontwikkelen van een goed tradingsysteem?
Is het verstandig om geautomatiseerde tradingsystemen te volgen? 
Moet je überhaupt jouw tradingsysteem automatiseren of kan je beter feeling houden met de markt?

Tijdens het 60ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Meer rendement met tradingsystemen" zullen deskundige sprekers antwoorden geven op deze en andere vragen op het gebied van tradingsystemen.
In deze en komende Symposium-brieven worden sprekers en standhouders aan u voorgesteld.

Programma van het 60e HCC Beleggen Symposium

 tijd  Colenberghzaal 2  Statenkamer
10.00 tot 10.50 uur

ALV HCC Beleggen

Vergaderstukken kunt u binnenkort hier downloaden 

Philippe Dassonville

Eenvoudig trenduitbraken traden met de MACD 1% strategie

10.50 tot 11.05 uur pauze pauze
11.05 tot 11.55 uur

Edward Loef

De psychologie van de belegger

Tycho Schaaf

Lynx AutoTrader: Automatisch handelen via algoritmes

11.55 tot 12.10 uur pauze pauze
12.10 tot 13.00 uur

Rombout Kerstens

Zin en onzin van tradingsystemen voor particuliere beleggers

Martin Hendriks & Douwe Westervaarder

US Opties in de Praktijk

13.00 tot 13.30 uur pauze pauze
13.30 tot 14.20 uur

Bob Emanuals

Hoe maak ik een goed beleggingsmodel?

Anne Grevinga

Gebruik van het Timing-model bij fundamentele analyse

14.20 tot 14.35 uur pauze pauze
14.35 tot 15.25 uur

Karel Mercx

Tien favoriete beleggingsfondsen

 

Onder de naam van de spreker staat de titel van zijn presentatie.

Toegang is gratis.  Om in te schrijven  voor het 60ste HCC! Beleggen Symposium.  Klik Hier
Terug naar  Inhoud


zhad_753x240.jpg

Zin en onzin van tradingsystemen voor particuliere beleggers
Spreker: Rombout Kerstens
rombout_kerstens120x160.jpgParticuliere beleggers zijn vaak fanatiek op zoek naar een tradingsysteem dat snel een enorme winst oplevert. Gedesillusioneerd door het eerste systeem stappen ze over op het tweede en vervolgens het derde, totdat er geen geld meer over is op de beleggingsrekening.

Om geld te verdienen met mechanische handelssystemen heb je een compleet tradingplan nodig. En zo mogelijk nog belangrijker: een gedisciplineerde uitvoering. Het totale beleggingsplan moet uiteindelijk reflecteren waar je in gelooft en wat je persoonlijk goed ligt.

Systeemtrading is echter nooit een free lunch. Soms neemt het systeem onlogische posities in, welke indruisen tegen het beursgevoel van dat moment. Ook kan het moreel worden ondermijnd door losing streaks. Zelfs voor doorgewinterde systeemtraders is het dan moeilijk om niet in te grijpen.

Uit studie van tradingmodellen die werken blijkt dat ze een aantal dingen gemeen hebben zoals: een beperkt aantal regels, werken op meerdere markten en over een lange tijd winstgevend.

In deze presentatie gaat Rombout Kerstens aan de hand van praktijkvoorbeelden in op zowel de voordelen als de valkuilen van tradingsystemen.  En reikt hij u een aantal eenvoudig te hanteren handvatten aan waarmee u een tradingsysteem zelf kunt beoordelen.
 
Rombout Kerstens (1960) is algemeen directeur van het in beleggingssoftware gespecialiseerde Delftse softwarehuis Keyword Info Systems BV. Hij geeft regelmatig lezingen over actief beleggen en technische analyse en schrijft voor o.a. het tijdschrift TradersClub Magazine (TCM) en het Amerikaanse blad Stocks & Commodities. Voorts is hij de auteur van het boek Praktijkgids Indicatoren. Samen met Harry Geels en Michael Ahrens schreef hij het boek Succesvol traden in opties, futures en turbo’s.
Terug naar  Inhoud


Eenvoudig trenduitbraken traden met de MACD 1% strategie
Spreker: Philippe Dassonville
Philippe-Dassonville120x160.jpgPhilippe Dassonville van WH Selfinvest presenteert deze eenvoudige tradingstrategie, die korte termijn posities inneemt op basis van de MACD indicator, gefilterd op gemiddelden.

U leert hoe u zonder kennis van programmeren deze strategie kunt toepassen op diverse indices zoals de DAX, CAC40, DJ30 maar eveneens op grondstoffen zoals Brent Crude Oil en Zilver Bouw aldus een handelssysteem met lage drawdown en hoge probabiliteit.
Terug naar  Inhoud


RG_NH_ad_201109_753x202.jpg

Automatisch handelen via algoritmes met Lynx Autotrader
Spreker: Tycho Schaaf

Tycho-Schaaf_120x160.jpgDe afgelopen jaren heeft de trend van automatisch handelen op de financiële markten via algoritmes een grote vlucht genomen.

Tycho Schaaf van Lynx zal ingaan op de voor- en nadelen van automatisch handelen. In het seminar zal hij verder bespreken waar de automatisch handelssystemen van Lynx AutoTrader in handelen en waar ze op gebaseerd zijn.

Lynx AutoTrader biedt u namelijk de mogelijkheid om zeer gemakkelijk en zonder technische knowhow deel te nemen aan professionele automatische handelssystemen.

Terug naar  Inhoud


daytradingad_753x240.jpg

ESMA waarschuwd voor CFD's
Bron: AFM
De European Securities and Markets Authority (ESMA) en de European Banking Authority (EBA) hebben een gezamenlijke waarschuwing uitgestuurd voor het beleggen in ‘contracts for difference’(CfD’s).

De toezichthouders geven aan dat er aan deze beleggingsproducten grote risico’s zijn verbonden en dat deze risico’s alleen te begrijpen zijn door zeer ervaren beleggers.
esma-eba-logo400x93.gif
ESMA waarschuwd: Gebruik geen geld dat u niet kunt missen en uw verlies kan aanzienlijk groter dan uw initieële inleg zijn.
Gebruik CFD's alleen als u weet wat u doet.
Persbericht ESMA 28 februari 2013

ESMA waarschuwde in 2011 ook al expliciet om geen software te installeren die wordt aangeboden op digitale platformen van aanbieders van complexe valutabewegingen. Beleggers zouden zo de controle over door hen uitgevoerde transacties kunnen verliezen. De toezichthouder roept ook op om voorzichtig te zijn met gebruik van de creditcard op dergelijke sites. (verslag AFM 7 december 2011)

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) steunt de boodschap van ESMA dat aan CfD’s aanzienlijk risico’s zijn verbonden.

Beleggers doen er verstandig aan om goed te kijken naar deze risico's voordat zij gaan beleggen in deze producten.

In haar persbericht heeft ESMA een rekenvoorbeeld opgenomen evenals een opsomming van de belangrijkste risico’s.

ESMA heeft in 2011 ook al gewaarschuwd voor het beleggen in CfD’s. Toen lag de nadruk op de betrouwbaarheid van marktpartijen die CfD’s aanbieden.
Terug naar  Inhoud


Noordbeleggen753x244.jpg

HCC de vereniging
Standhouder
Contact!
Gezellig communiceren over uw hobby met andere liefhebbers!

HCC brengt u in contact met mensen met dezelfde interesses, via een van onze vele groepen van enthousiaste hobbyisten. Als HCC-lid kunt u gratis bij een van deze groepen aansluiten (een paar groepen vragen een aanvullend bedrag), voor aansluiting bij meerdere groepen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Daarnaast is er het HCC-webforum en zijn er vele activiteiten, met uiteenlopende onderwerpen, die door het hele land worden georganiseerd.
Willem met ook aandacht voor de HCC
Hulp!
Problemen bij het computergebruik? HCC levert u de oplossing!

Voor ondersteuning bij computerproblemen is er HCC!forums, een groot aantal cursussen op onze website en de telefonische helpdesk van HCC!hulp. Daarnaast zijn er nog tal van leden die andere leden helpen bij vragen over de digitale wereld.

Informatie!
HCC vertelt u alles over de digitale wereld!

Via onze website en digitale nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de computerwereld. Het Internetblad blad HCC! Webzine informeert en adviseert over digitale producten en diensten.

Snel uw lidmaatschap terugverdiend!

HCC, gids in de digitale wereld!

Word nu lid en profiteer van veel voordeel!
Profiteer van onderstaande voordelen en diensten en actuele aanbiedingen die het HCC-lidmaatschap biedt.
De contributie voor het HCC-lidmaatschap heb je snel terugverdiend, het ledenvoordeel kan oplopen tot € 400,-!
Vind alle voordelen, diensten en verdere informatie via de Lidmaatschappagina op de HCC site

Deze info is van 10 februari 2013 voor meest recente pagina kijk op: http://www.hcc.nl 
Terug naar  Inhoud


CoSAad_201109_753x202.jpg

LOEF Technische Analyse
Standhouder
edwardloef120x160.jpgLOEF Technische Analyse levert onafhankelijke technische analyses aan professionele financiële instellingen, w.o. (private) banken en zelfstandig vermogensbeheerder en is fundmanager van het recent opgerichte LOEF Technische Analyse Fonds. Via zijn website www.edwardloef.com kunnen particuliere beleggers kennis nemen van zijn inzichten.
 
LOEF maakt gebruik van de klassieke technische analyse om trends en trendomslagen te signaleren en visualiseert het onderscheid tussen de verschillende fasen in de cyclus van beurskoersen aan de hand van zijn (LOEF)methode. LOEF Technische Analyse verzorgt presentaties, cursussen en consultancy-werkzaamheden en publiceert wekelijks een digitale nieuwsbrief over de belangrijkste trends en technische signalen.
 
In zijn stand geeft hij graag een demonstratie van zijn markt- en handelsvisie, zodat u kunt beoordelen wat hij voor u persoonlijk kan betekenen.
Terug naar  Inhoud


Flevoland-Overijsel200x152.png
RG Flevoland-Overijssel

RG Flevoland-Overijssel is een van de HCC Beleggen Regio Groepen. Dit zijn regio georienteerde groepen van beleggers die geregeld bijeenkomen om in ontspannen sfeer met elkaar ervaringen, kennis en beleggings ideeën te delen 

Onderwerpen als ervaring met broker software, handelssystemen, indicatoren, werking van opties/turbo's enz. kunnen aan bod komen.

Benieuwd geworden naar deze groep beleggers, meld je dan per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .Forest Bergen
Standhouder
Forest Bergen logo
Forest Bergen is gespecialiseerd in opleidingen en technische produkten voor beleggers en traders.

Wij leveren allerlei software voor de technische belegger, computerapparatuur en netwerken.
Wij zijn gespecialiseerd in handelstrainingen voor ForexTraders. Ons uitgangspunt is dat iedereen na afloop geld moet kunnen verdienen in de Forex handel.
Ook kunt u bij ons optie cursussen volgen, koersdata-abonnementen afsluiten en boeken kopen..

In onze stand zullen wij een aantal produkten demonstreren, waaronder de overbekende Omnitraderem Metastock software software, met een presentatie handelen in valuta.
advertentie:
advertentie Forest Bergen
Terug naar  Inhoud


Helmond_wapen202x300.jpgDoe het zelf beleggers in de regio Helmond

Wij zijn een klein studie-beleggerclubje dat zich richt op het uitwisselen van kennis en ervaringen om zelf actief en succesvoller te kunnen beleggen.
Wat we doen?:
 • We bespreken elkaars aanpak en strategieën, wisselen criteria uit die iedereen maakt bij de keuzes van aandelen, opties en andere derivaten.
 • Ook gaan we dieper in op specifieke (optie-) constructies die succesvol kunnen zijn.
 • We nemen ook deel aan seminars of andere studiebijeenkomsten en wisselen alle relevante informatie over zelf beleggen uit.
 • We komen elke 3e maandag van de maand bij elkaar en tussentijds wisselen we zaken uit via de mail.
We zoeken uitbreiding van ons groepje met enkele actieve beleggers die kennis en ervaringen willen delen om beter voorbereid te kunnen beleggen.

Neem bij interesse contact op via de mail met het bestuur van de HCC Beleggen. Vermeld in de mail dat het om de groep Helmond gaat.

Zwicht Groenland voor het uranium?
Bron: redactie / presseurope
greenland-mining770x230.jpg
Garnalen, daar moest Groenland het jarenlang mee doen. Maar nu het ijs smelt, liggen de bodemschatten voor het oprapen. Een vloek en een zegen die ook de Denen voor een moeilijk dilemma plaatst.

Nuuk
, de hoofdstad van Groenland, klinkt wel heel erg als ‘nuke', het Engelse woord voor kernkop, zo maken de Denen zich de laatste tijd vrolijk. Het ziet er immers naar uit dat Groenland, en dus ook Denemarken, binnenkort samen een van de belangrijkste spelers in de wereld van het uranium worden. Een idee waar heel wat mensen daar in het Hoge Noorden van ijzen. Het is al jaren bekend dat er in Groenland uranium onder de grond zat. Maar het leek niet alleen bijna onmogelijk om het te delven, het werd ook als een verboden vrucht gezien. Al een kwarteeuw voert Denemarken een beleid van nucleaire nultolerantie. Nu is Kopenhagen een politieke U-turn aan het maken. “Het toppunt van hypocrisie”, zo noemt de Deense baas van Greenpeace, Flarup Christensen, de evolutie. “We lieten Zweden nog een kerncentrale sluiten, omdat ze te dicht bij Deens grondgebied lag”.

Serieus imagoprobleem voor de Denen
Wat is er gebeurd? “Dat Groenland in 2009 meer autonomie kreeg en zelf zijn grondstoffen mocht beheren, is cruciaal”, vertelt Cindy Vestergaard van het Danish Institute for Interational Studies aan de telefoon vanuit
ggg-compan_400x141.gif
Greenland Minerals and Energy is een Australische mijnbouwbedrijf dat zich in de voorhoede van de opkomende mineralen industrie  presenteert. Het bedrijf richt zich op mineralen die voorkomen in Groenlandse bodem, waaronder Rare Earth Elements, zink  en uranium.
Sinds 2007 is Greenland het toonaangevende bedrijf dat op Groenland op zoek is naar hoogwaardige en te winnen mineralen. Kwanefjeld is het eerste grote project waarvan algemeen wordt erkend dat het een van 's werelds grootste deposit is van Rare Earth Elements en tevens grote hoeveelheden uranium en zink bevat.
Eerste klas technische teams hebben in haalbaarheidsstudies aangetoond, dat Greenland stevig op weg is om één van 's wereldst grootste en meest rendabele producenten te worden van deze Rare Earth Elements en met name Uranium.
Kopenhagen. Meer autonomie betekent ook dat de miljoenen die jaarlijks vanuit Kopenhagen naar Nuuk stromen, zullen opdrogen. En alleen van garnalen leven, is moeilijk. Daarom is uranium interessant. Toch kan Groenland het niet in zijn eentje beslissen. Denemarken blijft verantwoordelijk voor buitenlands- en defensiebeleid. Bovendien is het eiland van minder dan 60.000 inwoners niet in staat de ontginning en export in zijn eentje te bolwerken.

“Als het licht op groen gezet wordt, verandert alles”, aldus Vestergaard. “Denemarken wordt een nucleaire speler”. Vandaag zijn Canada, Australië en Kazachstan de grootste exportlanden. Gezien de enorme voorraden zouden Denemarken en Groenland ook topspelers worden. Maar het wordt een huzarenstukje om alles in goede banen te leiden. “De handel in uranium is een van de meest ondoorzichtige ter wereld. Hoe kan je zeker zijn dat het niet in een kernwapen belandt? Australië zal je zeggen dat het kan, maar evident is het zeker niet”. En zo zou het de groene, vredelievende Denen met een serieus imagoprobleem kunnen opzadelen.

Kan je van een visser een mijnbouwer maken?
Voor Groenland staat er nog veel meer op het spel. Door de opwarming van de aarde komen naast uranium nog andere bodemschatten in zicht. Het is zelfs zo dat, als uranium ontginnen verboden blijft, grote voorraden ijzererts, koper, goud en zeldzame aardmetalen die in de buurt liggen, economisch verloren gaan. En dat terwijl internationale mijngiganten en landen als Zuid-Korea en China er net hun oog op lieten vallen. Meer nog, Groenland zou het monopolie van China op het vlak van zeldzame aardmetalen – erg belangrijk voor smartphones en wagens – kunnen breken.

De grondstoffenrijkdom is een vloek en een zegen, vindt The Copenhagen Post. Met het smelten van het ijs zijn ook dorpen die van de garnaalvangst leefden, aan het verdwijnen. De beestjes zochten kouder water in het noorden op. Gevolg: werkloosheid, exodus en zelfs zelfmoord. De vraag is of je van een visser een mijnbouwer kan maken?

60.000 inwoners tegenover industriële mogols
En er zijn nog meer uitdagingen.
alcoa-greenland-comp400x130.jpg
Alcoa Proposed smelter project update January 2013
Initial study results have revealed that some aspects of the proposed project related to the provision of energy, construction, and infrastructure require additional investigation. This is currently underway, with the Greenland Self-Rule Government and Alcoa working together to assess all the available options. Some of the options under consideration carry the potential to extend the time required to complete the project, but others offer potential for gains that would help reduce such an extension. The environmental, social and health impact assessment (EIA) process has been idled temporarily to allow for exact definition of the scope of the project. During its fall session in 2012, the parliament of Greenland passed legislation that defines a framework for the development of potential large-scale projects in the country. The parliament also reconfirmed the government’s mandate for conducting further studies of the aluminum project. 
Onder druk van internationale bedrijven heeft Groenland vorig jaar een wet goedgekeurd die het mogelijk maakt om buitenlandse arbeiders minder te betalen dan Groenlanders. Zo wil de Amerikaanse aluminiumreus Alcoa een fabriek neerpoten in een dorp van 3.000 man. Ze zouden er bijna evenveel Polen en Chinezen tewerkstellen. Wat doet dat met een lokale gemeenschap? En hoe kan een eiland van minder dan 60.000 inwoners tegen die industriële mogols opboksen?

Hoe strategisch Groenland precies is, wisten de VS al veel langer. Na WOII boden ze Denemarken nog 100 miljoen dollar voor het eiland. Nu lijkt Nuuk almaar meer zijn eigen weg te gaan. “Tot nu toe was visserij het enige wat ze hadden”, zegt Vestergaard. “Maar het is duidelijk dat de ontginning van de grondstoffen – en ze hebben echt alles – een manier is om op termijn een onafhankelijk land te worden”. Binnenkort zijn er verkiezingen in Groenland. Twee keer raden wat het belangrijkste thema wordt.


VANUIT DENEMARKEN BEZIEN

Liberalen waarschuwen voor toetreding China tot Noordpool
berlingske-29012013-160x200.gif
" Oud-minister van Financiën en partijleider van de Liberalen Claus Hjort Frederiksen waarschuwt, in de "Berlingske" van 29 januarie 2013",  voor de Chinese ambitie om grondstoffen te delven in Groenland. De afgelopen maanden hebben verschillende Chinese mijnbedrijven exploratiereizen ondernomen naar de Noordpool en zijn ze onderhandelingen gestart) met als doel de ontginning – in samenwerking al dan niet met westerse bedrijven – van grondstoffen in de bodem van Groenland.

In een interview met de krant verklaarde Frederiksen dat de “mijnexploitatie een middel moet zijn en niet een doel op zich”. Volgens hem is “de echte intentie van Peking om voet aan de grond krijgen op de Noordpool”. Hij herinnert eraan dat Peking onlangs een waarnemersstatus heeft aangevraagd bij de Raad van de Noordpool.
"
Groenland is te arm om het af te slaan
politiken160x200.gif
" Welke keuze de Groenlanders ook maken, hun toekomst zal ongetwijfeld in het teken staan van de wet van Murphy. Die stelt dat alles wat mis kan gaan, ook zál misgaan, schrijft Politiken.

Volgens de Deense krant zullen de aardoliewinning en de mijnbouw onvermijdelijk voor nog meer corruptie zorgen. En dat terwijl Groenland daar nu al door wordt ondermijnd en maar weinig ervaren mensen er het onderscheid weten te maken tussen politiek en business. Het dagblad schrijft:

In het kielzog van ‘de lichtzinnige goldrush-stemming’ zal het milieu eens te meer vervuild en vernietigd worden. Daarnaast zullen de maatschappelijke tegenstellingen tussen de steden rond de mijnen en de afgelegen dorpen alleen maar groter worden.
Maar tegelijkertijd hebben de Groenlanders geen keus, meent Politiken:

Aangezien de inkomsten uit de visserij teruglopen en ook de subsidies uit Denemarken afnemen, moeten de Groenlanders wel experimenteren. Mensen die Groenland niet goed kennen, realiseren zich meestal niet hoe wijdverbreid de armoede er is.
"
Bronnen:
Annelien De Greef presseurop: http://www.presseurop.eu/nl/content/article/3367761-zwicht-groenland-voor-het-uranium
Cia The World Factbook: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gl.html
Wikipedia: http://da.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%B8nland
Website De Standaard: http://www.standaard.be/
Artikel Politiken da: http://politiken.dk/debat/profiler/larstriermogensen/ECE1886219/groenlaenderne-afpresses-i-stor-skala/
Artikel: Greenland clears way for uranium study:
           http://www.world-nuclear-news.org/ENF-Greenland_clears_way_for_uranium_study-1309104.html
Greenland takes full ownership of Kvanefeld:
           http://www.miningweekly.com/article/greenland-takes-full-ownership-of-kvanefjeld-2012-10-16
Terug naar  Inhoud


Actief zijn binnen HCC Beleggen:
Bron: Bestuur HCC Beleggen
Om onze doelstellingen ook in 2013 zo goed mogelijk vorm geven zijn we nu reeds op zoek naar leden die een bijdrage willen leveren aan de activiteiten van onze vereniging.

Dat hoeft niet meteen een grote klus te zijn, maar leden die een deeltaak willen verrichten -die relatief weinig tijd kost- zijn  zeer welkom. Met meer mensen kunnen we immers meer doen en dat maakt het bovendien ook veel gezelliger. Enkele voorbeelden van deeltaken waarvoor wij mensen zoeken zijn:
 
 • het op ad-hoc basis een artikel schrijven voor onze website of een cursus willen geven over alle vormen van beleggen, de analysemethodieken, emotie en beleggen etc.
 • beleggingssoftware beoordelenactieveleden_gezocht_sh400x236.gif
 • CD samenstellen met software, koersen, links etc.
 • het actueel houden van (een deel van) onze website/ons forum
 • webmaster voor en meewerken aan de nieuwe inrichting van onze website
 • het coördineren en organiseren van onze HCC Beleggen symposia
 • het verrichten van (deel)taken tijdens onze HCC Beleggen symposia en/of beurzen
 • een bestuursfunctie.

Uiteraard mag u zich aanmelden in groepjes. Dus als u, eventueel samen met medebeleggers, onze vereniging wilt helpen laat het ons dan weten.
Trefwoorden hierbij zijn: vele handen maken licht werk, het moet vooral leuk blijven, zo doe je ook nog eens interessante contacten op.

Denk ook eens aan het geven van een aardige lezing, met anderen handelsstrategieën uitwerken, software onder de knie krijgen of gewoon een groep vormen waarmee je samen de markt analyseert/bespreekt.

Lijkt het u iets om actief te worden? Heeft u vragen over de functies of heeft u goede ideeën voor onze vereniging? Klik Hier of meld u zich dan via de website om eens een  belafspraak te maken... een echte vereniging kan niet zonder u als actief lid.
Terug naar  Inhoud


Aanmelden en routebeschrijving:
Een entreebewijs voor het 60-ste HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  
Het HCC Beleggen Symposium
wordt gehouden in:
Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731 CL  De Bilt Bekijk ligging >>
nederland
Laat de route zien in een nieuw venster


Terug naar  Inhoud


Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.