HCC Beleggen Logo
58-ste HCC Beleggen Symposium 28 april 2012
"Actief beleggen met aandelen en derivaten"
inhoud:    Symposium Bericht:  4
Zelfbeleggen240x160.gif


58ste HCC Beleggen Symposium:
Bron: Redactie
Het belangrijkste uitgangspunt van actieve beleggers is om een meer dan gemiddeld rendement te halen. De actieve belegger houdt voortdurend de vinger aan de pols door in te spelen op te verwachten koersbewegingen. Frequent handelen op de beurs kost weliswaar geld, maar dat is van minder belang. Actieve beleggers handelen zo vaak als nodig is.
Iedere transactie is bedoeld om extra winst te maken. Maar hoe word je een goede actieve belegger? HccBeleggen%20Banner%20207x39.png

Tijdens het 58ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Actief beleggen met aandelen en derivaten" zullen deskundige sprekers u handvatten aanreiken om een goede actieve belegger te worden, een paar voorbeelden:
 • Edward Loef, één van de bekendste technisch analisten in Nederland zal u in zijn presentatie laten zien waarom u een beleggingsstrategie nodig heeft en hoe u die kunt ontwikkelen.
 • François Franken leert u welke opties goedkoop en welke duur zijn om zodoende combinatieposities in te nemen waarmee het mogelijk is om zowel bij stijging als daling rendement te maken.
 • Karel Mercx zal in zijn presentatie laten zien dat opties kunnen dienen voor extra rendement en ter bescherming van de beleggingsportefeuille.
 • Wilfried Steentjes vertelt u over rente en hoe u actief kunt beleggen met obligaties.
Naast de genoemde sprekers in de aula zijn er ook lezingen in andere zalen waardoor u voor de lastige keuze staat welke presentatie(s) u wilt bijwonen. We hebben ze daarom voor u op aanvangstijd gegroepeerd.

Wij hopen u met deze nieuwsbrief een goed beeld te geven van het programma en hopen u te zien in Culemborg. Vergeet niet uzelf aan te melden!
Nadat u zich hebt aangemeld krijgt u in de loop van deze week het toegangsbewijs per mail toegezonden.
Terug naar  Inhoud


ALV en lezing 10.00 tot 10.50 uur
Algemene Leden Vergadering van HCC Beleggen   aula
Voor de Agenda zie verderop in deze nieuwsbrief.
De vergaderstukken kunt u downloaden van onze website. De stukken staan op de pagina "Presentaties en Diversen". U moet eerst Inloggen op de website om de stukken te kunnen downloaden.
Spreker:  Marten de Vries van Analist.nl    zaal 1.17
marten120x160.jpgAnalist_logo_132x156.pngMarten de Vries is financieel verslaggever bij Analist.nl. Veel direct contact met experts op het gebied van beleggen geeft hem unieke inzichten in de wereld van het beleggen.

In de presentatie laat hij zien dat beleggen voor velen een spel is en waarom de kleine belegger (over het algemeen) niet speelt om te winnen.

 Zijn constructieve tips geven u de kans om deze achterstand in te halen."
Terug naar  Inhoud


Lezingen 11.05 tot 11.55 uur
Spreker: Edward Loef   aula
Iedwardloef120x160.jpgn zijn presentatie worden twee interessante onderwerpen besproken. Voor de doe-het-zelf belegger zal Edward Loef uitgebreid ingaan op de noodzaak van het ontwikkelen van een beleggings-strategie.

Met behulp van de computer laat hij zien hoe een hij met een handelsplan veranderingen in de trends herkent en hoe je als belegger slimme tactieken kunt toepassen om daarmee geld op de beurs te verdienen en de risico’s die daaraan zijn verbonden kunt beheersen.Loef logo.png
Daarnaast zal hij aan de hand van zijn beleggingsmethode de rol van traditionele chartist op zich nemen en zijn visie geven op de meest waarschijnlijke richting van de diverse markten en beurskoersen.
Dan zal ook duidelijk iedereen duidelijk worden wat het verschil is tussen het fenomeen van beurskoersen voorspellen en beurskoersen beheersen.
Spreker: Tycho Schaaf  van  LYNX    zaal 1.17
De afgelopen jaren heeft de trend van automatisch handelen op de financiële markten via algoritmes een grote vlucht genomen. Volgens het Financieel Dagblad verloopt zelfs al 70% van de Amsterdamse aandelenhandel via automatische systemen. Lynx heeft nu speciaal voor de particuliere belegger AutoTrader ontwikkeld, zodat u net zoals de professional kunt profiteren van alle mogelijkheden die handelen via automatische handelssystemen bieden.

Lynx AutoTrader
In deze presentatie wordt u getoond hoe u als belegger deel kunt nemen aan de verschillende systemen die aangeboden worden door Lynx AutoTrader. Lynx AutoTrader biedt u de mogelijkheid om zeer gemakkelijk en zonder technische “knowhow” te participeren met professionele automatische handelssystemen.
logo_autotrader.gifVoordelen van Lynx AutoTrader:
 •  Kwalitatief hoogwaardige handelssystemen
 •  Rendement in zowel opwaartse als neerwaartse markten
 •  Perfecte toevoeging aan beleggingsmix
 •  Totale transparantie inzake performance, statistieken en posities
 •  Weinig tot geen correlatie met traditionele vermogenscategorieën
Terug naar  Inhoud


Lezingen 12.10 tot 13.00 uur
Spreker: François Franken van Stock Management Academie   aula
Franken_120x160.jpgOpties zijn de meest veelzijdige beleggingsinstrumenten die er bestaan.Je kunt er strategieën mee opzetten die in elke markt rendement opleveren.

Tijdens de lezing van François Franken leert u welke opties goedkoop en welke duur zijn om zodoende combinatieposities in te nemen waarmee het mogelijk is om zowel bij stijging als daling rendement te maken.

Veilig_en_succesvol_beleggen_475x66.jpgAls directeur van de Stock Management Academie kan François u als geen ander uitleggen hoe u met opties veilig en succesvol kunt beleggen.
Spreker: Willem Okkerse van de OK-Score    zaal 1.17
Na de zeer succesvolle presentatie in 2010 over de gebruikmaking van de OK-Score bij distressed securities en voor zeer velen intussen bewaarheid met zeer concrete high yield resultaten, wordt er op 28 april a.s. (HCC Beleggen Symposium) door Willem Okkerse uitleg gegeven over de OK-Scorefotowdo120_160.jpg en zijn inzet in de USA en wel in de S&P 100.

Er wordt bekend gemaakt HOE de primaire onderzoeksopzet voor die S&P beoordeling was en WAT de uitkomsten waren voorafgaande aan de real-life start per 1.1.2011.

Tevens wordt de link gelegd met de real life uitkomsten van de OK-Score AEX portfolio en de OK-Score S&P 100 Magnificent Twenty.

De OK-Score AEX Portfolio presteerde per medio maart 2012 circa 160% rendement in 9 jaar en een kleine drie maanden.
 Deze portfolio belegt alleen in aandelen AEX en volgens de weging van de AEX.

Okscorelogo230x50.pngDe OK-Score S&P 100 Magnificent Twenty presteerde per medio maart 2012 ca. 17,5% in één jaar en dezelfde kleine 3 maanden en belegt alleen in de door de OK-Score geselecteerde twintig beste S&P ondernemingen.
Terug naar  Inhoud


Lezingen 13.30 tot 14.20 uur
Spreker: Karel Mercx van Beleggers Belangen   aula
Karel-Mercx-i120x160.jpgKarel Mercx is redacteur bij Beleggers Belangen. Hij heeft zich gespecialiseerd in het beheren van beleggingsportefeuilles en geeft de presentatie "Beleggen in opties".

In zijn presentatie zal hij laten zien dat opties kunnen dienen voor extra rendement en ter bescherming van de beleggingsportefeuille. Beide methoden zullen ervoor zorgen dat het rendement van de beleggingsportefeuille vooruit gaat.
logobelbel200x75.png
De presentatie is gebaseerd op het huidige beursklimaat. De bezoeker gaat naar huis met tips die hij of zij meteen kan gaan toepassen.
Spreker: Tjakko Wielinga van Scientific Options Trading VOF   zaal 1.17
tjakkow_120x160W.jpgTjakko Wielinga is nu al weer enkele jaren actief met het handelen op basis van balanced condors die zijn samengesteld uit AEX maandopties.
De oorspronkelijke strategie was passief en beperkte zich tot het schrijven van verticale call- en put spreads met als risico management slechts het plaatsen van een stoploss bij de shortposities.
Op zich wel winstgevend maar toch een behoorlijke drawdown bij tijd en wijle.

Om deze reden zijn  alternatieve strategieën onderzocht die het rendement kunnen verbeteren en de maximale drawdown reduceren zoals het gebruik van futures, deltaneutraal  herpositioneren of het partieel sluiten van de shortpositie bij een stoploss.
sotlogo120x60.jpg
Deze strategieën zijn gesimuleerd met behulp van specifiek ontwikkelde software met gebruikmaking van historische data over de periode 2006 t/m 2011. Eén van de verassende conclusies is dat de call- en put spreads duidelijk verschillen  in de meest optimale strategie.
Terug naar  Inhoud


Lezing 14.35 tot 15.25 uur
Spreker: Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer  aula
Het voordeel van beleggen in obligaties is dat van tevoren precies uit te rekenen is hoeveel rendement de belegging gedurende de looptijd gaat geven. wilfried_Steentjes_120x160.jpgDe periodieke betaling van de coupon staat gedurende de looptijd vast en de obligatie wordt tegen de nominale waarde  afgelost. Dit geldt alleen als de obligatie ook daadwerkelijk tot het einde van de looptijd wordt aangehouden en de uitgevende instelling niet tussentijds in financiële problemen komt.

Obligaties kennen ook risico’s. Eén van de risico’s is al genoemd: het debiteurenrisico. Als een land of bedrijf in problemen komt, dan wordt de rating verlaagd en zullen beleggers dus een hoger rendement eisen op hun belegging. De koers zal een daling laten zien. Het kan zelfs zo ver komen dat de rente en/of de aflossing niet meer betaald wordt. Dat noemt men default. Bij een eventueel faillissement hebben obligatiehouders bij de liquidatie van een bedrijf wel voorrang op aandeelhouders.
 
Het andere risico dat beleggers lopen met obligatiebeleggingen is het renterisico. Als de marktrente stijgt, dan daalt de koers van de obligatie op de beurs en vice versa. Als de rente stijgt eisen beleggers een hogere vergoeding voor hun geld en zal een obligatie alleen verkocht kunnen worden tegen een lagere koers.

Een ander renterisico is het herbeleggingsrisico. Als de marktrente op de einddatum van de obligatie lager is dan de coupon op die obligatie, dan kan de investering alleen tegen een lager rendement worden herbelegd.
 
Steentjeslogo3_375x66.pngOndanks de genoemde risico’s vormen obligaties vaak de basis in een beleggingsportefeuille.
Ze genereren vaste inkomsten en zijn onder normale omstandigheden redelijk waardevast.

Wilfried Steentjes, eigenaar van Steentjes Vermogensbeheer BV, vertelt u op 28 april 2012 alles over het beleggen in obligaties.
Terug naar  Inhoud


Standhouders in de centrale hal
Standhouder Foxware
Foxware Beleggingssoftware is gespecialiseerd in de ontwikkeling van geavanceerde software voor beleggers die handelen in opties en futures.

Foxware_logo316x439.jpgWij demonstreren ons optieanalyse-programma OPTIEMAAT. Dit ondersteunt al meer dan 20 jaar vele (optie)beleggers bij het onderbouwen van hun beleggingsbeslissingen.
 
Het programma beschikt over een uitgebreide functionaliteit en u kunt elke positie, bestaande uit opties en/of futures en/of onderliggende waarden, moeiteloos opbouwen en beoordelen op rendement, risico en gevoeligheid voor alle (optie)prijsbepalende factoren.
 
De module “Adviezen” stelt u in staat om, gebaseerd op uw visie op toekomstige onderliggende koersontwikkelingen, de meest winstgevende optiestrategieën te genereren.

De module “BackTrack(e-o-d)” beschikt over een database met ruim 8 jaar end-of-day optiehistorie van alle Euronext optiefondsen. Op basis hiervan kunt u “terug in de tijd” en uw posities uit het verleden naspelen en/of overdoen, maar ook “nieuwe” posities opzetten en de resultaatontwikkeling hiervan door de tijd heen volgen (backtest). Hiermee kunt u lering trekken uit het handelen op basis van “echte” beursgegevens zonder dat daarbij ook “echt” geld op het spel staat.
De module “BackTrack(intra-day)” gaat nog een stap verder. Deze biedt u de unieke mogelijkheid de historische optiedatabase uit te breiden met intra-day optienoteringen met een instelbaar interval van (minimaal) 15 minuten! Ook de noteringen op uw handelsmomenten worden hierin vastgelegd.
 
Het pakket werkt met realtime beurskoersen, maar kan desgewenst ook functioneren met end-of-day noteringen.

In elk beursklimaat, óók in het huidige, bieden opties uitstekende mogelijkheden voor het behalen van een positief beleggingsresultaat.
OPTIEMAAT, als betrouwbaar en geavanceerd “gereedschap”, vormt hiervoor de basis
Standhouder: Forest Bergen
Forest Bergen logoForest Bergen is gespecialiseerd in opleidingen en technische produkten voor beleggers en traders.

Wij leveren allerlei software voor de technische belegger, computerapparatuur en netwerken.
Wij zijn gespecialiseerd in handelstrainingen voor ForexTraders. Ons uitgangspunt is dat iedereen na afloop geld moet kunnen verdienen in de Forex handel.
Ook kunt u bij ons optie cursussen volgen, koersdata-abonnementen afsluiten en boeken kopen..

In onze stand zullen wij een aantal produkten demonstreren, waaronder de overbekende Omnitraderem Metastock software software, met een presentatie handelen in valuta.
advertentie:
advertentie Forest Bergen
Standhouder: Analist.nl
   Nieuws & Analyse
analist.nlAnalist.nl biedt gratis overzichten van koop- en verkoopadviezen van Europese en Amerikaanse aandelen afgegeven door gerenommeerde (effecten)banken. Ook biedt Analist.nl inzicht in de behaalde rendementen op de afgegeven adviezen van deze instellingen.

De koop- en verkoopadviezen worden de gehele dag door gevolgd en geupdate door een team van onafhankelijke researchers.

Momenteel inventariseert Analist.nl een 700-tal aandelen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Duitsland, Nederland en Zwitserland.

De informatie wordt gratis verspreid via de website www.Analist.nl en via een digitale nieuwsbrief welke wekelijks wordt verspreid. Wilt u zich gratis en vrijblijvend aanmelden voor deze nieuwsbrief, dan kan dat op de website.

Analist.nl genereert haar inkomsten via advertenties die worden geplaatst op de website en in de nieuwsbrieven.
Ratings · Aandelen Amsterdam       Alle Nederlandse ratings
Standhouder: Ronald Kars
Ronald Kars (1963) is twintig jaar actief beurshandelaar. Met zijn analyses is hij altijd op zoek naar kruispunten van tijd, prijs en kracht. Hij weet dit om te zetten in concrete aan- en verkoopadviezen voor zowel de korte- als de lange termijn belegger.

Met zijn veel omvattende analyses en unieke vermogen om verbanden te leggen weet Kars de toekomstige koersen en sociaal economische ontwikkelingen in de wereld opvallend vaak accuraat te voorspellen. Kars heeft een unieke methode ontwikkeld om het toekomstig koersverloop te voorspellen. Zijn handelssysteem is bekend onder de naam “Hotspot methode”.  Het Hotspot beleggingssysteem heeft tot doel een gestage groei van het kapitaal, waarbij wel de voordelen van een trendvolgend systeem worden genoten maar niet de nadelen. Zijn systeem bestaat uit 3 onderdelen.
 
RonaldKars_logo220x143.png1.Trend Analyzer
a. Maand Trend Analyzer© (wordt gebruikt voor de Maandvisie nieuwsbrief)
b .Week Trend Analyzer© (wordt gebruikt voor de Weekvisie- en Trade2Live  nieuwsbrief)
 
2.Hotspot  data
Dit zijn berekende data (±3 werkdagen) op basis van zijn cyclus theorie.
De verwachting in deze perioden is een koerswijziging van minimaal 4%.
De hotspot data en de invloed hiervan op het toekomstig koersverloop komen in alle nieuwsbrieven uitvoerig aan bod. De hotspot data worden een jaar van tevoren bepaald en zijn vastgelegd in de Beleggerskalender
 
3.Overige analyses
Afhankelijk van de situatie op de beurs wordt het hele spectrum van analyse technieken toegepast, zoals technische analyse, koerspatroon herkenning, Elliottwave, Gann, Candlesticks , interpretatie van beleggerpsychologie etc etc.  In een aantal gevallen wordt  kennis gekocht via de top analisten op een bepaald vlak, kennis die wordt meegenomen in de totaal analyse. 
Standhouder: Lynx
Lynx is ook met een stand aanwezig tijdens het HCC Beleggen Symposium. Wat Lynx kan betekenen voor u als belegger:
Lynx Logo
 • Lynx is in Nederland, België en Duitsland dé specialist in online beleggen
 • Via Lynx heeft u direct online toegang tot meer dan 60 beurzen wereldwijd
 • Real-time koersen van Euronext, Amerika, olie en goud! Allemaal op 1 scherm
 • Supersnel orders inleggen met het revolutionaire 1-click trading
Meer weten? Bel: 020-6251524  website: www.lynx.nl
standhouder: Edward Loef Technische Analyse B.V.
Edward Loef, één van de bekendste technisch analisten in Nederland, heeft na 25 jaar werkzaam te zijn geweest voor diverse financiële instellingen in 2010 besloten om onafhankelijke beleggingsresearch op basis van koersgrafieken en technische indicatoren te verzorgen. Zijn doel is om belangrijke veranderingen in de richting van de beurskoersen tijdig te signaleren en hierover te publiceren. Naast professionele instellingen, zoals (private) banken, vermogensbeheerders en handelsplatforms maken ook steeds meer particuliere beleggers gebruik van zijn inzichten, nieuwsbrieven, lezingen en beleggingscursussen.

ILoef logo.pngn de vijf jaar voor de oprichting van zijn onderneming was Loef werkzaam als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers te Amsterdam.
In de periode tussen 1998 en 2005 adviseerde hij actieve beleggers bij CenE Bankiers N.V. te Utrecht. Daarvoor werkte hij als sr. beleggingsadviseur bij verschillende lokale Rabobanken. Edward Loef is lid van de Vereniging van Beleggingsanalisten (VBA) en in de Verenigde Staten geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ bij de ‘International Federation of Technical Analysts’ (IFTA).

In de turbulente beursperiode 2007 t/m 2009 werd hij veelvuldig door TV-zender CNBC Europe om zijn analyses gevraagd en werkte hij in 2010 mee aan het Engelstalige boek ‘Technical Analysis in the FX Markets’. Loef verzorgt de rubriek ‘Charting’ in het kwartaalblad Traders Club Magazine en is tevens één van de columnisten van de website van Het Financieele Dagblad.

Op de stand kunt u kennismaken met edwardloef.com en zien wat wij voor u kunnen betekenen.
Standhouder: HCC
HCC de moedervereniging van HCC Beleggen. Zie verderop in deze nieuwsbrief
hcc_add739x70.jpg
Terug naar  Inhoud


Let op edelmetaal
Bron: Redactie
Beleggen in edelmetaal
Goud heeft aantrekkingskracht, zeker in onzekere tijden. Steeds meer mensen beleggen in goud maar ook in platina en zilver. Er zijn verschillende manieren om in edelmetalen te beleggen met verschillende risico’s.

Als edelmetaal na aankoop wordt opgeslagen door de verkoper of een derde, is meestal sprake van een beleggingsobject. Aanbieders van beleggingsobjecten moeten een vergunning van de AFM hebben of vrijgesteld zijn van de vergunningplicht.

De Autoriteit Financiële Markten adviseert iedereen die wil investeren in edelmetaal vooraf goed onderzoek te doen naar de vergunningplicht van de partij waarmee zaken wordt gedaan, maar ook naar de economische risico’s die daaraan zijn verbonden. Investeren in edelmetaal blijft een belegging waarbij rendement niet kan worden gegarandeerd. In economisch betere tijden kan de goudkoers dalen.

Specifieke risico’s voor verkoop via webshops
goud400x343.jpgBandieten_masker160x442.jpgDe AFM constateert dat edelmetaal vaak wordt verkocht via webshops.

Verkoop via internet, waarbij het aangekochte product direct na aankoop wordt beheerd door een derde, brengt bijzondere risico’s met zich mee.

De belegger kan dan moeilijker controleren of het bestelde product daadwerkelijk is geleverd.

Als beleggingsobjecten worden aangeboden via een webshop en er geen mogelijkheden zijn om contact met de aanbieder op te nemen, of dit alleen kan via e-mail, dan is de aanbieder mogelijk malafide.

Een belegger moet extra op zijn hoede zijn als een aanbieder van edelmetaal nog maar kort bestaat, geen AFM-vergunning heeft en een aanbieding doet die te mooi lijkt om waar te zijn (afwijkende lage prijsstelling en/of het in vooruitzicht stellen van zeer hoge rendementen).
Wanneer is edelmetaal een beleggingsobject?
754px-Goldkey_logo_removed_hand350x354.jpgDe AFM ziet edelmetaal als beleggingsobject, als de belegger het edelmetaal niet zelf beheert.

De aanbieder kan het edelmetaal bijvoorbeeld in een kluis bewaren of het laten bewaren door een door hem ingeschakelde derde. Het edelmetaal komt niet in handen van de belegger. Daarnaast gelden nog enkele andere criteria om te bepalen of edelmetaal is aan te merken als beleggingsobject. U kunt hier meer over lezen op de website van de AFM.

Handel in goud Edelmetalen als goud en zilver worden al lange tijd als waardevol metalen gezien. In Egyptische hiërogliefen van de 26e eeuw v.Chr. wordt al melding gemaakt van goud als betaalmiddel. Tot ongeveer halverwege de 20e eeuw na Chr. werd goud nog veelvuldig gebruikt voor munten.

De goudprijs wordt bepaald per troy ounce, dat is ongeveer gelijk aan 31,1 gram.

Deze wordt uitgedrukt in een bepaald bedrag aan Amerikaanse dollars, te bepalen op de goudmarkt.

In 2010 kwam de goudprijs op een recordstand te staan. Anno 2012 heeft goud opnieuw een record bereikt, namelijk meer dan 42.700 euro per kilo. 

Koersen Goud echter heeft sinds 1980 in een zogenoemde ‘bear-market’ gezeten.
Na de grote inflatie van eind jaren zeventig en begin jaren tachtig steeg de prijs van goud naar een recordhoogte van maar liefst $887 per ounce ($2400 per ounce wanneer we inflatiecorrectie toepassen).

Toen deze periode achter de rug was daalde de goudprijs naar een dieptepunt van $254 per ounce in 2001, om vervolgens aan een ongekende klim te beginnen. Deze klim is te danken aan het feit dat wereldwijd duidelijk werd bij de grote investeerders en economen dat de Verenigde Staten zich diep in de schulden aan het steken was en deze financierde via hun eigen valuta via de FED.
20120105_Gold_price_in_USD600x375.jpg
Hierdoor is te merken dat er een toevlucht is naar fysiek goud. Beleggingsgoud wordt geleverd in munten, zoals de krugerrand, of in baarvorm. De toevlucht is versterkt door de eurocrisis.
Vanwege de relatieve waardevastheid worden ook op het internet steeds meer sites geopend waar met virtueel bezit van goud kan worden betaald of gehandeld. Een voorbeeld van deze virtuele goud-currency is E-gold. Een ander voorbeeld is Goldmoney.

Tot slot
Maar, waarom zou u goud, zilver, platinum, of andere grondstoffen als aardappelen, graan, olie etc.  kopen en laten opslaan als u ook de aandelen van mijnbouwbedrijven, oliemij's of trackers, opties of futures  gewoon via uw bank of broker of beleggingsmij kunt aanschaffen via de beurs . 

Alleen vanwege de romantiek? Wat is uw voordeel? Is vraag en aanbod in een keer niet meer belangrijk als het om goud gaat? Denk nog eens na.

Ja, er zijn ook 'goede' websites en 'betrouwbare' webadressen. Maar ook als het u wel past vraag uzelf ook hier af, net als bij kleine fondsen, hoe breed is die deur als iedereen tegelijk naar binnen of naar buiten wil.
Beleggen in edelmetalen is niet, zoals wel eens wordt gedacht, altijd een veilige investering. In economisch betere tijden gaat het vaak minder goed met de goudkoers.
Ref:  AFM vraagt aandacht voor beleggingen in edelmetaal AFM legt last onder dwangsom op aan Benelux Goud   AFM Goudkoorts  Wikipedia goud
Terug naar  Inhoud


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HCC de vereniging:
Standhouder
Contact!
Gezellig communiceren over uw hobby met andere liefhebbers!

HCC brengt u in contact met mensen met dezelfde interesses, via één van onze vele groepen van enthousiaste hobbyisten. Als HCC-lid kunt u gratis bij één van deze groepen aansluiten (een paar groepen vragen een aanvullend bedrag), voor aansluiting bij meerdere groepen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Daarnaast is er het HCC-webforum en zijn er vele activiteiten, met uiteenlopende onderwerpen, die door het hele land worden georganiseerd.
Willem met ook aandacht voor de HCC
Hulp!
Problemen bij het computergebruik? HCC levert u de oplossing!

Voor ondersteuning bij computerproblemen is er HCC!forums, een groot aantal cursussen op onze website en de telefonische helpdesk van HCC!hulp. Daarnaast zijn er nog tal van leden die andere leden helpen bij vragen over de digitale wereld.

Informatie!
HCC vertelt u alles over de digitale wereld!

Via onze website en digitale nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de computerwereld. Het blad HCC!nieuwsscan is exclusief voor leden. Het informeert en adviseert over digitale producten en diensten.

Snel uw lidmaatschap terugverdiend!

HCC, gids in de digitale wereld!

Word nu lid en profiteer van veel voordeel!
Profiteer van onderstaande voordelen en diensten en actuele aanbiedingen die het HCC-lidmaatschap biedt.
De contributie voor het HCC-lidmaatschap is snel terugverdiend, het ledenvoordeel kan oplopen tot € 400,-!
Vind alle voordelen, diensten en verdere informatie via de Lidmaatschappagina op de HCC site

Deze info is van 06 april 2012 voor meest recente pagina kijk op http://www.hcc.nl/lidmaatschap/lidmaatschap
Terug naar  Inhoud


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda HCC Beleggen ALV:
Bron: Bestuur HCC Beleggen
Hierbij nodigt het bestuur van de HCC Beleggen u uit voor de Algemene Ledenvergadering van 28 april aanstaande. Deze vergadering wordt gehouden te Culemborg en begint om 10.00 uur. De agenda voor deze vergadering luidt als volgt:
SchrijfInUwAgenda_HCCBeleggenALV292x200.jpg
 1.     Opening en vaststellen agenda
 2.     Mededelingen en ingekomen stukken
 3.     Verslag ALV 2 april 2011
 4.     Jaarverslagen over 2011
 5.     Kascommissie
 6.     Plannen voor 2012
 7.     Rondvraag
 8.     Sluiting
De vergaderstukken kunt u downloaden van onze website. De stukken staan op de pagina "Presentaties en Diversen". U moet eerst Inloggen op de website om de stukken te kunnen downloaden.
Terug naar  Inhoud


Aanmelden RG Flevoland en Overijssel:
Bron: Bestuur HCC Beleggen
FlevoEnOverijsel753x200.jpg
Terug naar  Inhoud


Aktief zijn binnen HCC Beleggen:
Bron: Redactie
HCC Beleggen LogoOm onze doelstellingen zo goed mogelijk vorm geven zijn we op zoek naar leden die een bijdrage willen leveren aan de activiteiten van onze vereniging.

Dat hoeft niet meteen een grote klus te zijn, maar leden die een deeltaak willen verrichten -die relatief weinig tijd kost- zijn  zeer welkom. Met meer mensen kunnen we immers meer doen en dat maakt het bovendien ook veel gezelliger. Enkele voorbeelden van deeltaken waarvoor wij mensen zoeken zijn:

 • het op ad-hoc basis een artikel schrijven voor onze website of een cursus willen geven over alle vormen van beleggen, de analysemethodieken, emotie en beleggen etc.
 • beleggingssoftware beoordelenactieveleden_gezocht_sh400x236.gif
 • CD samenstellen met software, koersen, links etc.
 • het actueel houden van (een deel van) onze website/ons forum
 • webmaster voor en meewerken aan de nieuwe inrichting van onze website
 • het coördineren en organiseren van onze HCC Beleggen symposia
 • het verrichten van (deel)taken tijdens onze HCC Beleggen symposia en/of beurzen
 • een bestuursfunctie.

Uiteraard mag u zich aanmelden in groepjes. Dus als u, eventueel samen met medebeleggers, onze vereniging wilt helpen laat het ons dan weten.
Trefwoorden hierbij zijn: vele handen maken licht werk, het moet vooral leuk blijven, zo doe je ook nog eens interessante contacten op.

Denk ook eens aan het geven van een aardige lezing, met anderen handelsstrategieën uitwerken, software onder de knie krijgen of gewoon een groep vormen waarmee je samen de markt analyseert/bespreekt.

Lijkt het u iets om actief te worden? Heeft u vragen over de functies of heeft u goede ideeën voor onze vereniging? Klik Hier of meld u zich dan via de website ... een echte vereniging kan niet zonder u als actief lid.
Terug naar  Inhoud


zhad_753x240.jpg

Programma overzicht:
Bron: Redactie
 tijd  aula  zaal 1.17
10.00 tot 10.50 uur

ALV

HCC Beleggen

Marten de Vries

Beleggingspsychologie, waarom het systeem wint en u verliest

10.50 tot 11.05 uur pauze pauze
11.05 tot 11.55 uur

Edward Loef

Het ontwikkelen van een beleggingsstrategie

Lynx

Automatisch handelen via de algoritmes van Lynx AutoTrader

11.55 tot 12.10 uur pauze pauze
12.10 tot 13.00 uur

François Franken

Optiecombinaties en strategieën

Willem Okkerse

De OK-Score in India en de USA

13.00 tot 13.30 uur pauze pauze
13.30 tot 14.20 uur

Karel Mercx

Beleggen in opties

Tjakko Wielinga

Het traden op basis van Balanced Condors

14.20 tot 14.35 uur pauze pauze
14.35 tot 15.25 uur

Wilfried Steentjes

Rente, en actief beleggen in obligaties

 .
Terug naar  Inhoud


Aanmelden en routebeschrijving:
Een entreebewijs voor het 58-ste HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  
Het HCC Beleggen Symposium wordt gehouden in:

Scholengemeenschap Lek en Linge, 
Multatulilaan 6,
4103 NR, Culemborg
nederland
Laat de route zien in een nieuw venster


Terug naar  Inhoud


Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.