HCC Beleggen Logo
58-ste HCC Beleggen Symposium 28 april 2012
"Actief beleggen met aandelen en derivaten"
Spreker overzicht:    Symposium Bericht: 3 Het ontwikkelen van een beleggingsstrategie
Spreker: Edward Loef
edwardloef120x160.jpgEdward Loef, één van de bekendste technisch analisten in Nederland, heeft na 25 jaar werkzaam te zijn geweest voor diverse financiële instellingen in 2010 besloten om onafhankelijke beleggingsresearch op basis van koersgrafieken en technische indicatoren te verzorgen. Zijn doel is om belangrijke veranderingen in de richting van de beurskoersen tijdig te signaleren en hierover te publiceren. Naast professionele instellingen, zoals (private) banken, vermogensbeheerders en handelsplatforms maken ook steeds meer particuliere beleggers gebruik van zijn inzichten, nieuwsbrieven, lezingen en beleggingscursussen.

In de vijf jaar voor de oprichting van zijn onderneming was Loef werkzaam als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers te Amsterdam.
In de periode tussen 1998 en 2005 adviseerde hij actieve beleggers bij CenE Bankiers N.V. te Utrecht. Daarvoor werkte hij als sr. beleggingsadviseur bij verschillende lokale Rabobanken. Edward Loef is lid van de Vereniging van Beleggingsanalisten (VBA) en in de Verenigde Staten geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ bij de ‘International Federation of Technical Analysts’ (IFTA).

In de turbulente beursperiode 2007 t/m 2009 werd hij veelvuldig door TV-zender CNBC Europe om zijn analyses gevraagd en werkte hij in 2010 mee aan het Engelstalige boek ‘Technical Analysis in the FX Markets’. Loef verzorgt de rubriek ‘Charting’ in het kwartaalblad Traders Club Magazine en is tevens één van de columnisten van de website van Het Financieele Dagblad.

Presentatie HCC Beleggen Symposium

In zijn presentatie op 28 april worden twee interessante onderwerpen besproken. Voor de doe-het-zelf belegger zal Edward Loef uitgebreid ingaan op de noodzaak van het ontwikkelen van een beleggings-strategie.

Met behulp van de computer laat hij zien hoe een hij met een handelsplan veranderingen in de trends herkent en hoe je als belegger slimme tactieken kunt toepassen om daarmee geld op de beurs te verdienen en de risico’s die daaraan zijn verbonden kunt beheersen.Loef logo.png
Daarnaast zal hij aan de hand van zijn beleggingsmethode de rol van traditionele chartist op zich nemen en zijn visie geven op de meest waarschijnlijke richting van de diverse markten en beurskoersen.
Dan zal ook duidelijk iedereen duidelijk worden wat het verschil is tussen het fenomeen van beurskoersen voorspellen en beurskoersen beheersen.
Terug naar  Inhoud


Beleggen in opties
Spreker: Karel Mercx
Karel-Mercx-i120x160.jpgKarel Mercx is redacteur bij Beleggers Belangen. Hij heeft zich gespecialiseerd in het beheren van beleggingsportefeuilles en geeft de presentatie "Beleggen in opties".

In zijn presentatie zal hij laten zien dat opties kunnen dienen voor extra rendement en ter bescherming van de beleggingsportefeuille. Beide methoden zullen ervoor zorgen dat het rendement van de beleggingsportefeuille vooruit gaat.
logobelbel200x75.png
De presentatie is gebaseerd op het huidige beursklimaat. De bezoeker gaat naar huis met tips die hij of zij meteen kan gaan toepassen.
Terug naar  Inhoud

advertentie Forest Bergen

Rente, en actief beleggen in obligaties
Spreker: Wilfried Steentjes  
Het voordeel van beleggen in obligaties is dat van tevoren precies uit te rekenen is hoeveel rendement de belegging gedurende de looptijd gaat geven. wilfried_Steentjes_120x160.jpgDe periodieke betaling van de coupon staat gedurende de looptijd vast en de obligatie wordt tegen de nominale waarde  afgelost. Dit geldt alleen als de obligatie ook daadwerkelijk tot het einde van de looptijd wordt aangehouden en de uitgevende instelling niet tussentijds in financiële problemen komt.

Obligaties kennen ook risico’s. Eén van de risico’s is al genoemd: het debiteurenrisico. Als een land of bedrijf in problemen komt, dan wordt de rating verlaagd en zullen beleggers dus een hoger rendement eisen op hun belegging. De koers zal een daling laten zien. Het kan zelfs zo ver komen dat de rente en/of de aflossing niet meer betaald wordt. Dat noemt men default. Bij een eventueel faillissement hebben obligatiehouders bij de liquidatie van een bedrijf wel voorrang op aandeelhouders.
 
Het andere risico dat beleggers lopen met obligatiebeleggingen is het renterisico. Als de marktrente stijgt, dan daalt de koers van de obligatie op de beurs en vice versa. Als de rente stijgt eisen beleggers een hogere vergoeding voor hun geld en zal een obligatie alleen verkocht kunnen worden tegen een lagere koers.

Een ander renterisico is het herbeleggingsrisico. Als de marktrente op de einddatum van de obligatie lager is dan de coupon op die obligatie, dan kan de investering alleen tegen een lager rendement worden herbelegd.
 
Steentjeslogo3_375x66.pngOndanks de genoemde risico’s vormen obligaties vaak de basis in een beleggingsportefeuille.
Ze genereren vaste inkomsten en zijn onder normale omstandigheden redelijk waardevast.

Wilfried Steentjes, eigenaar van Steentjes Vermogensbeheer BV, vertelt u op 28 april 2012 alles over het beleggen in obligaties.
Terug naar  Inhoud


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beleggingspsychologie, waarom het systeem wint en u verliest
Spreker: Marten de Vries
marten120x160.jpgAnalist_logo_132x156.pngMarten de Vries is financieel verslaggever bij Analist.nl. Veel direct contact met experts op het gebied van beleggen geeft hem unieke inzichten in de wereld van het beleggen.

In de presentatie (28 april 2012) laat hij zien dat beleggen voor velen een spel is en waarom de kleine belegger (over het algemeen) niet speelt om te winnen.

 Zijn constructieve tips geven u de kans om deze achterstand in te halen."
Terug naar  Inhoud


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het traden op basis van Balanced Condors:
Spreker: Tjakko Wielinga
tjakkow_120x160W.jpgTjakko Wielinga is nu al weer enkele jaren actief met het handelen op basis van balanced condors die zijn samengesteld uit AEX maandopties. De oorspronkelijke strategie was passief en beperkte zich tot het schrijven van verticale call- en put spreads met als risico management slechts het plaatsen van een stoploss bij de shortposities. Op zich wel winstgevend maar toch een behoorlijke drawdown bij tijd en wijle.

Om deze reden zijn  alternatieve strategieën onderzocht die het rendement kunnen verbeteren en de maximale drawdown reduceren zoals het gebruik van futures, deltaneutraal  herpositioneren of het partieel sluiten van de shortpositie bij een stoploss.
sotlogo120x60.jpg
Deze strategieën zijn gesimuleerd met behulp van specifiek ontwikkelde software met gebruikmaking van historische data over de periode 2006 t/m 2011. Eén van de verassende conclusies is dat de call- en put spreads duidelijk verschillen  in de meest optimale strategie.
Terug naar  Inhoud


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De OK-Score in India en de USA
Spreker: Willem Okkerse
Na de zeer succesvolle presentatie in 2010 over de gebruikmaking van de OK-Score bij distressed securities en voor zeer velen intussen bewaarheid met zeer concrete high yield resultaten, wordt er op 28 april a.s. (HCC Beleggen Symposium) door Willem Okkerse uitleg gegeven over de OK-Scorefotowdo120_160.jpg en zijn inzet in de USA en wel in de S&P 100.

Er wordt bekend gemaakt HOE de primaire onderzoeksopzet voor die S&P beoordeling was en WAT de uitkomsten waren voorafgaande aan de real-life start per 1.1.2011.

Tevens wordt de link gelegd met de real life uitkomsten van de OK-Score AEX portfolio en de OK-Score S&P 100 Magnificent Twenty.

De OK-Score AEX Portfolio presteerde per medio maart 2012 circa 160% rendement in 9 jaar en een kleine drie maanden.
 Deze portfolio belegt alleen in aandelen AEX en volgens de weging van de AEX.

Okscorelogo230x50.pngDe OK-Score S&P 100 Magnificent Twenty presteerde per medio maart 2012 ca. 17,5% in één jaar en dezelfde kleine 3 maanden en belegt alleen in de door de OK-Score geselecteerde twintig beste S&P ondernemingen.
Terug naar  Inhoud


Automatisch handelen via de algoritmes van Lynx AutoTrader
Spreker: Tycho Schaaf
De afgelopen jaren heeft de trend van automatisch handelen op de financiële markten via algoritmes een grote vlucht genomen. Volgens het Financieel Dagblad verloopt zelfs al 70% van de Amsterdamse aandelenhandel via automatische systemen. Lynx heeft nu speciaal voor de particuliere belegger AutoTrader ontwikkeld, zodat u net zoals de professional kunt profiteren van alle mogelijkheden die handelen via automatische handelssystemen bieden.

Lynx AutoTrader
In deze presentatie wordt u getoond hoe u als belegger deel kunt nemen aan de verschillende systemen die aangeboden worden door Lynx AutoTrader. Lynx AutoTrader biedt u de mogelijkheid om zeer gemakkelijk en zonder technische “knowhow” te participeren professionele automatische handelssystemen.
logo_autotrader.gifVoordelen van Lynx AutoTrader:
  •  Kwalitatief hoogwaardige handelssystemen
  •  Rendement in zowel opwaartse als neerwaartse markten
  •  Perfecte toevoeging aan beleggingsmix
  •  Totale transparantie inzake performance, statistieken en posities
  •  Weinig tot geen correlatie met traditionele vermogenscategorieën
Terug naar  Inhoud


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Optiecombinaties en strategieën
Spreker: François Franken
Franken_120x160.jpgOpties zijn de meest veelzijdige beleggingsinstrumenten die er bestaan.Je kunt er strategieën mee opzetten die in elke markt rendement opleveren.

Tijdens de lezing van François Franken leert u welke opties goedkoop en welke duur zijn om zodoende combinatieposities in te nemen waarmee het mogelijk is om zowel bij stijging als daling rendement te maken.

Veilig_en_succesvol_beleggen_475x66.jpgAls directeur van de Stock Management Academie kan François u als geen ander uitleggen hoe u met opties veilig en succesvol kunt beleggen.
Terug naar  Inhoud


Programma overzicht
Bron: Redactie
 tijd  aula  zaal 1.17
10.00 tot 10.50 uur

ALV

HCC Beleggen

Marten de Vries

Beleggingspsychologie, waarom het systeem wint en u verliest

10.50 tot 11.05 uur pauze pauze
11.05 tot 11.55 uur

Edward Loef

Het ontwikkelen van een beleggingsstrategie

Lynx

Automatisch handelen via de algoritmes van Lynx AutoTrader

11.55 tot 12.10 uur pauze pauze
12.10 tot 13.00 uur

François Franken

Optiecombinaties en strategieën

Willem Okkerse

De OK-Score in India en de USA

13.00 tot 13.30 uur pauze pauze
13.30 tot 14.20 uur

Karel Mercx

Beleggen in opties

Tjakko Wielinga

Het traden op basis van Balanced Condors

14.20 tot 14.35 uur pauze pauze
14.35 tot 15.25 uur

Wilfried Steentjes

Rente, en actief beleggen in obligaties

 .
Terug naar  Inhoud


Aanmelden en routebeschrijving:
Een entreebewijs voor het 58-ste HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  
Het HCC Beleggen Symposium wordt gehouden in:

Scholengemeenschap Lek en Linge, 
Multatulilaan 6,
4103 NR, Culemborg
Laat de route zien in een nieuw venster


Terug naar  Inhoud


Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.