HCC Beleggen Logo
58-ste HCC Beleggen Symposium 28 april 2012
"Actief beleggen met aandelen en derivaten"
inhoud:    Symposium Bericht: 2 HCC de vereniging:
Standhouder
Contact!
Gezellig communiceren over uw hobby met andere liefhebbers!

HCC brengt u in contact met mensen met dezelfde interesses, via een van onze vele groepen van enthousiaste hobbyisten. Als HCC-lid kunt u gratis bij een van deze groepen aansluiten (een paar groepen vragen een aanvullend bedrag), voor aansluiting bij meerdere groepen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Daarnaast is er het HCC-webforum en zijn er vele activiteiten, met uiteenlopende onderwerpen, die door het hele land worden georganiseerd.
Willem met ook aandacht voor de HCC
Hulp!
Problemen bij het computergebruik? HCC levert u de oplossing!

Voor ondersteuning bij computerproblemen is er HCC!forums, een groot aantal cursussen op onze website en de telefonische helpdesk van HCC!hulp. Daarnaast zijn er nog tal van leden die andere leden helpen bij vragen over de digitale wereld.

Informatie!
HCC vertelt u alles over de digitale wereld!

Via onze website en digitale nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de computerwereld. Het blad HCC!nieuwsscan is exclusief voor leden. Het informeert en adviseert over digitale producten en diensten.

Snel uw lidmaatschap terugverdiend!

HCC, gids in de digitale wereld!

Word nu lid en profiteer van veel voordeel!
Profiteer van onderstaande voordelen en diensten en actuele aanbiedingen die het HCC-lidmaatschap biedt.
De contributie voor het HCC-lidmaatschap heb je snel terugverdiend, het ledenvoordeel kan oplopen tot € 400,-!
Vind alle voordelen, diensten en verdere informatie via de Lidmaatschappagina op de HCC site

Deze info is van 06 april 2012 voor meest recente pagina kijk op http://www.hcc.nl/lidmaatschap/lidmaatschap
Terug naar  Inhoud


zhad_753x240.jpg

Wilfried Steentjes: Rente, en actief beleggen in obligaties
Spreker: Wilfried Steentjes
Het voordeel van beleggen in obligaties is dat van tevoren precies uit te rekenen is hoeveel rendement de belegging gedurende de looptijd gaat geven. wilfried_Steentjes_120x160.jpgDe periodieke betaling van de coupon staat gedurende de looptijd vast en de obligawilfried_Steentjes_120x160.jpgtie wordt tegen de nominale waarde  afgelost. Dit geldt alleen als de obligatie ook daadwerkelijk tot het einde van de looptijd wordt aangehouden en de uitgevende instelling niet tussentijds in financiële problemen komt.

Obligaties kennen ook risico’s. Eén van de risico’s is al genoemd: het debiteurenrisico. Als een land of bedrijf in problemen komt, dan wordt de rating verlaagd en zullen beleggers dus een hoger rendement eisen op hun belegging. De koers zal een daling laten zien. Het kan zelfs zo ver komen dat de rente en/of de aflossing niet meer betaald wordt. Dat noemt men default. Bij een eventueel faillissement hebben obligatiehouders bij de liquidatie van een bedrijf wel voorrang op aandeelhouders.
 
Het andere risico dat beleggers lopen met obligatiebeleggingen is het renterisico. Als de marktrente stijgt, dan daalt de koers van de obligatie op de beurs en vice versa. Als de rente stijgt eisen beleggers een hogere vergoeding voor hun geld en zal een obligatie alleen verkocht kunnen worden tegen een lagere koers.

Een ander renterisico is het herbeleggingsrisico. Als de marktrente op de einddatum van de obligatie lager is dan de coupon op die obligatie, dan kan de investering alleen tegen een lager rendement worden herbelegd.
 
Steentjeslogo3_375x66.pngOndanks de genoemde risico’s vormen obligaties vaak de basis in een beleggingsportefeuille.
Ze genereren vaste inkomsten en zijn onder normale omstandigheden redelijk waardevast.

Wilfried Steentjes, eigenaar van Steentjes Vermogensbeheer BV, vertelt u op 28 april 2012 alles over het beleggen in obligaties.
Terug naar  Inhoud

advertentie Forest Bergen

Tycho Schaaf: Automatisch handelen via de algoritmes van Lynx AutoTrader
Spreker: Tycho Schaaf
De afgelopen jaren heeft de trend van automatisch handelen op de financiële markten via algoritmes een grote vlucht genomen. Volgens het Financieel Dagblad verloopt zelfs al 70% van de Amsterdamse aandelenhandel via automatische systemen. Lynx heeft nu speciaal voor de particuliere belegger AutoTrader ontwikkeld, zodat u net zoals de professional kunt profiteren van alle mogelijkheden die handelen via automatische handelssystemen bieden.

Lynx AutoTrader
In deze presentatie wordt u getoond hoe u als belegger deel kunt nemen aan de verschillende systemen die aangeboden worden door Lynx AutoTrader. Lynx AutoTrader biedt u de mogelijkheid om zeer gemakkelijk en zonder technische “knowhow” te participeren professionele automatische handelssystemen.
logo_autotrader.gifVoordelen van Lynx AutoTrader:
  •  Kwalitatief hoogwaardige handelssystemen
  •  Rendement in zowel opwaartse als neerwaartse markten
  •  Perfecte toevoeging aan beleggingsmix
  •  Totale transparantie inzake performance, statistieken en posities
  •  Weinig tot geen correlatie met traditionele vermogenscategorieën   
Terug naar  Inhoud


RG_NH_ad_201109_753x202.jpg

Marten de Vries:  Beleggingspsychologie, waarom het systeem wint en u verliest
Spreker: Marten de Vries
Analist_WM_132x156.pngMarten de Vries is financieel verslaggever bij Analist.nl. Veel direct contact met experts op het gebied van beleggen geeft hem unieke inzichten in de wereld van het beleggen.

In de presentatie (28 april 2012) laat hij zien dat beleggen voor velen een spel is en waarom de kleine belegger (over het algemeen) niet speelt om te winnen.

Zijn constructieve tips geven u de kans om deze achterstand in te halen."
Terug naar  Inhoud


daytradingad_753x240.jpg

Foxware
Standhouder
Foxware Beleggingssoftware is gespecialiseerd in de ontwikkeling van geavanceerde software voor beleggers die handelen in opties en futures.

Foxware_logo316x439.jpgWij demonstreren ons optieanalyse-programma OPTIEMAAT. Dit ondersteunt al meer dan 20 jaar vele (optie)beleggers bij het onderbouwen van hun beleggingsbeslissingen.
 
Het programma beschikt over een uitgebreide functionaliteit en u kunt elke positie, bestaande uit opties en/of futures en/of onderliggende waarden, moeiteloos opbouwen en beoordelen op rendement, risico en gevoeligheid voor alle (optie)prijsbepalende factoren.
 
De module “Adviezen” stelt u in staat om, gebaseerd op uw visie op toekomstige onderliggende koersontwikkelingen, de meest winstgevende optiestrategieën te genereren.

De module “BackTrack(e-o-d)” beschikt over een database met ruim 8 jaar end-of-day optiehistorie van alle Euronext optiefondsen. Op basis hiervan kunt u “terug in de tijd” en uw posities uit het verleden naspelen en/of overdoen, maar ook “nieuwe” posities opzetten en de resultaatontwikkeling hiervan door de tijd heen volgen (backtest). Hiermee kunt u lering trekken uit het handelen op basis van “echte” beursgegevens zonder dat daarbij ook “echt” geld op het spel staat.
De module “BackTrack(intra-day)” gaat nog een stap verder. Deze biedt u de unieke mogelijkheid de historische optiedatabase uit te breiden met intra-day optienoteringen met een instelbaar interval van (minimaal) 15 minuten! Ook de noteringen op uw handelsmomenten worden hierin vastgelegd.
 
Het pakket werkt met realtime beurskoersen, maar kan desgewenst ook functioneren met end-of-day noteringen.

In elk beursklimaat, óók in het huidige, bieden opties uitstekende mogelijkheden voor het behalen van een positief beleggingsresultaat.
OPTIEMAAT, als betrouwbaar en geavanceerd “gereedschap”, vormt hiervoor de basis
Terug naar  Inhoud


Noordbeleggen753x244.jpg

Zelf fundamenteel beleggen met CoSA
Bron: Eppo R. Kooi, vz CoSA-werkgroep
CoSA is de afkorting van Computerondersteunde Selectie van Aandelen. De CoSA-methode is gebaseerd op de ruim 60 jaar bestaande klassieke NAIC-methode, gebruikmakend van de internationale standaard, SSG, voor opslag van financiële bedrijfsgegevens.

Fundamentele beleggers kiezen kwalitatief goede op de beurs genoteerde  bedrijven die in de afgelopen vijf tot tien boekjaren gemiddeld een jaarlijks toenemende opbrengst hebben laten zien. De gemiddelde cumulatieve opbrengst wordt berekend met de jaarlijks behaalde koerswinsten en eventueel jaarlijks uitgekeerde dividenden.

Voldoet een bedrijf aan deze voorwaarden dan rijst de vraag of het zinvol en profijtelijk is om aandelen van het bedrijf te kopen. Daartoe wordt het verloop van de jaarlijkse omzetten, netto winsten, eigen vermogen per aandeel, uitgekeerde dividenden per aandeel, uitgekeerde winsten per aandeel, de hoogste en laagste koersen in de afgelopen boekjaren geanalyseerd.

Met die analyse kan een “redelijke koerswaarde” van het bedrijf worden bepaald. Is de koers van het bedrijf op de beurs lager dan de “redelijke koerswaarde”, dan is het aandeel koopwaardig. Uiteraard is koop alleen zinvol als de prognose van de opbrengst in de voorliggende jaren ruim boven de geldende spaarrentes en inflatiepercentages ligt.
De NAIC-methode heeft als doel, dat de maximaal geprognosticeerde opbrengst na vijf jaren minimaal gelijk is aan de aanschafkosten van het aandeel.

Is de beurskoers ruwweg gelijk aan de eerder genoemde “redelijke koerswaarde”,  dan is het CoSA-advies neutraal, d.w.z. houden als je het aandeel in bezit hebt.
Is de beurskoers ruim boven de “redelijke koerswaarde”, dan is het aandeel verkoopwaardig.

De getoonde grafiek is een voorbeeld van het grafisch verloop van de omzet (donkerblauwe ruitjes) en de winst per aandeel (blauwgroene vierkantjes), alsmede van de hoogste en laagste koersen in het middendeel van de grafiek.
De getrokken lijnen zijn de trend- en prognoselijnen. De dikke blauwe stip bij 2012 is de koers op 30-12-2011. De “redelijke koerswaarden” bevinden zich in het gebied tussen de twee stippellijnen.
HCCArcadis2011TekstCosa_780x501.jpg
Het voert te ver om hier de hele aanpak van de CoSA-methode te beschrijven.
De CoSA-werkgroep heeft in de loop van de jaren een verzameling SSG-bestanden opgebouwd welke jaarlijks worden geactualiseerd. Een programma om de SSG-bestanden om te zetten in grafiekvorm is gratis beschikbaar. Ook is er een web-versie van de CoSA-methode met adviezen.

Geïnteresseerden die meer willen weten kunnen terecht op http://www.ncvb.nl/CoSA/ . Daarnaast geeft de CoSA-werkgroep een wekelijks nieuwsbericht uit.
U kunt abonnee worden door zich op te geven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Terug naar  Inhoud


Ronald Kars
Standhouder
Ronald Kars (1963) is twintig jaar actief beurshandelaar. Met zijn analyses is hij altijd op zoek naar kruispunten van tijd, prijs en kracht. Hij weet dit om te zetten in concrete aan- en verkoopadviezen voor zowel de korte- als de lange termijn belegger.

Met zijn veel omvattende analyses en unieke vermogen om verbanden te leggen weet Kars de toekomstige koersen en sociaal economische ontwikkelingen in de wereld opvallend vaak accuraat te voorspellen. Kars heeft een unieke methode ontwikkeld om het toekomstig koersverloop te voorspellen. Zijn handelssysteem is bekend onder de naam “Hotspot methode”.  Het Hotspot beleggingssysteem heeft tot doel een gestage groei van het kapitaal, waarbij wel de voordelen van een trendvolgend systeem worden genoten maar niet de nadelen. Zijn systeem bestaat uit 3 onderdelen.
 
RonaldKars_logo220x143.png1.Trend Analyzer
a. Maand Trend Analyzer© (wordt gebruikt voor de Maandvisie nieuwsbrief)
b .Week Trend Analyzer© (wordt gebruikt voor de Weekvisie- en Trade2Live  nieuwsbrief)
 
2.Hotspot  data
Dit zijn berekende data (±3 werkdagen) op basis van zijn cyclus theorie.
De verwachting in deze perioden is een koerswijziging van minimaal 4%.
De hotspot data en de invloed hiervan op het toekomstig koersverloop komen in alle nieuwsbrieven uitvoerig aan bod. De hotspot data worden een jaar van tevoren bepaald en zijn vastgelegd in de Beleggerskalender
 
3.Overige analyses
Afhankelijk van de situatie op de beurs wordt het hele spectrum van analyse technieken toegepast, zoals technische analyse, koerspatroon herkenning, Elliottwave, Gann, Candlesticks , interpretatie van beleggerpsychologie etc etc.  In een aantal gevallen wordt  kennis gekocht via de top analisten op een bepaald vlak, kennis die wordt meegenomen in de totaal analyse.  
Terug naar  Inhoud


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma overzicht:
Bron: Redactie
 tijd  aula  zaal 1.17
10.00 tot 10.50 uur

ALV

HCC Beleggen

Marten de Vries

Beleggingspsychologie, waarom het systeem wint en u verliest

10.50 tot 11.05 uur pauze pauze
11.05 tot 11.55 uur

Edward Loef

Het ontwikkelen van een beleggingsstrategie

Lynx

Automatisch handelen via de algoritmes van Lynx AutoTrader

11.55 tot 12.10 uur pauze pauze
12.10 tot 13.00 uur

François Franken

Opties en aandelen

Willem Okkerse

De OK-Score in India en de USA

13.00 tot 13.30 uur pauze pauze
13.30 tot 14.20 uur

Karel Mercx

Beleggen in opties

Tjakko Wielinga

Het traden op basis van Balanced Condors

14.20 tot 14.35 uur pauze pauze
14.35 tot 15.25 uur

Wilfried Steentjes

Rente, en actief beleggen in obligaties

 .
Terug naar  Inhoud


Aanmelden en routebeschrijving:
Een entreebewijs voor het 58-ste HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  
Het HCC Beleggen Symposium wordt gehouden in:

Scholengemeenschap Lek en Linge, 
Multatulilaan 6,
4103 NR, Culemborg
Laat de route zien in een nieuw venster


Terug naar  Inhoud


Disclaimer: Deze publicatie komt tot stand op de redactie van beleggersonline.nl de website van de HCC IG Beleggen. Noch de mate waarin de berichten, voorgestelde scenario’s, risico’s en voorspellingen de marktverwachtingen weerspiegelen, noch de mate waarin zij in de realiteit zullen tot uiting komen, kunnen worden gewaarborgd. De voorspellingen zijn indicatief. De gegevens in deze publicatie zijn algemeen en louter informatief. Ze mogen niet worden beschouwd als beleggingsadvies. De schrijver(s) van deze publicatie en het bestuur van de HCC IG Beleggen en/of de Redactie van de Nieuwsbrief zijn derhalve niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.