HCC Beleggen Logo
56-ste HCC Beleggen Symposium 2 april  2011
"Waarin beleggen in 2011"
inhoud:    Symposium Bericht: 3 

56 ste HCC Beleggen Symposium


Piet Veenema: "Kendrion, we magnetise the world!"
Bron: Kendrion
Kendrion ontwikkelt, produceert en verkoopt elektromagnetische componenten voor industriële en automotive toepassingen. Piet VeenemaKendrion’s elektromagneten worden wereldwijd toegepast in bijvoorbeeld liften, deursluitingen, industriële robots, medische apparatuur, elektrische schakelsystemen, dieselmotoren en airco- en motorkoelsystemen. Kendrion zal de uitbreiding van zijn activiteiten door zowel autonome groei als door overnames blijven nastreven.

Kendrion is sinds 1859 operationeel onder de naam Schuttersveld, lang een bekende textielfabrikant te Enschede. In 1984 werd met andere activiteiten nieuw leven in de onderneming geblazen. Sindsdien heeft Kendrion zich in een veelbelovende richting ontwikkeld.

Met de acquisitie van Binder Magnete in 1997 is de grondslag gelegd voor het huidige Kendrion. Eind 2007 werd ter versterking de Linnig Antriebstechnik Groep geacquireerd. In 2008 werd Tri-Tech, LLC (Verenigde Staten) overgenomen. Op 25 februari 2010 heeft Kendrion magneta GmbH & Co. KG in Aerzen, Duitland, geacquireerd.

Kendrion focust zich op nichemarktleiderschap in business-to-businessmarkten, waarbij een gezonde autonome groei en rendement prioriteit hebben. Het bedrijf heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een marktleider, met vestigingen over de hele wereld waaronder China en de Verenigde Staten.Piet Veenema
Terug naar  Inhoud


Advertentie:
TradersClub Magazine
nu ieder kwartaal in full color print!

TradersClub Magazine is het nieuwe blad voor technische en kwantitatieve analyse. Een nieuwe frisse kwaliteitstitel voor actieve beleggers.
Goed leesbaar, zonder de diepgang te schuwen, onder redactie van Harry Geels.
 
TradersClub magazine verschijnt 4 keer per jaar met 52 pagina’s boordevol informatie voor de actieve belegger.

Met artikelen over technische analyse, kwantitatieve analyse, handelssystemen en verder alles wat een actieve belegger bezighoudt.
Met een duidelijke focus op praktisch toepasbare informatie.

Voor 79 euro per jaar krijgt u ieder kwartaal een nieuw magazine in uw brievenbus.
Bovendien kunt u naar een gratis workshop naar keuze en profiteert u van alle voordelen van  de TradersClub website.
Word nog vandaag lid, want:

Samen meer rendement!
www.tradersclub.nl
Terug naar  Inhoud


Laat u niets wijsmaken over daytrading
Bron: Redactie 
Laat u niets wijsmaken over daytrading door mensen die dure cursussen geven maar zelf hun brood niet met traden verdienen. Dat soort lieden zijn er genoeg. Gek eigenlijk want daytrading is geen spel, het is handel. Volgens een systeem koopt of verkoopt u producten en zorgt u er voor dat u aan het eind van de dag "los" bent. Je hebt  het in je of niet en daarom geven echte traders geen "cursus". Die laten zien wat zij doen.
Gedegen kennis
Traden zult u zelf moeten doen, al dan niet met hulp van indicatoren, dom,  meerdere schermen, software, en verder alles waarbij u zich prettig voelt. De basis is altijd een gedegen kennis van de producten, de markt, de uitzonderingen, de kansen, de risico's, en vooral  vanuzelf.
Hebt u het gevoel dat u wel moet omdat u geld nodig hebt, ligt u er wakker van als u verliest?... Doe het dan vooral niet!  Dan is het absoluut niets voor u.
Maar als u toch wilt traden, houd dan een paar dingen in het oog:

Volle blaas leidt tot betere beslissingen   nu.nl
Als mensen een volle blaas hebben, houden ze bij het nemen van beslissingen de lange termijn beter in de gaten dan wanneer ze geen aandrang voelen om te plassen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Twente in het wetenschappelijk tijdschrift Psychological Science.
trading-deskST300x300.jpgVolgens hoofdonderzoekster Mirjam Tuk leidt de controle die het brein moet uitoefenen over de blaas ertoe dat ook de controle over andere taken en gedachten wordt vergroot. Mensen gedragen zich daardoor minder impulsief.
Zelfcontrole
“Het hersengebied dat dit signaal verstuurt, wordt niet alleen geactiveerd om de blaas onder controle te houden, maar ook bij andere vormen van zelfcontrole”, verklaart ze in de Britse krant The Daily Telegraph.
“Het in toom houden van ons impulsieve verlangen naar een onmiddellijke beloning ten faveure van een beloning op lange termijn is één van de mechanismen die in dit hersengebied ontstaat.”
De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door proefpersonen 750 milliliter water te laten drinken, of slechts enkele slokken. Na veertig minuten – de tijd die water ongeveer nodig heeft om de blaas te bereiken – werd hun mate van zelfcontrole getest.
Beloningen
Alle deelnemers aan het experiment kregen acht scenario’s voorgelegd, waarbij ze moesten kiezen tussen een kleine beloning op korte termijn en een grotere beloning die ze pas later zouden ontvangen.
De mensen met een volle blaas bleken minder impulsief te handelen dan de proefpersonen die weinig water hadden gedronken. Ze kozen vaker voor de grote beloning op lange termijn en negeerden de verleiding van snel geld.
Fles water
“Het lijkt er op alsof je betere beslissingen neemt, wanneer je een volle blaas hebt”, aldus Tuk. “Misschien zouden mensen een fles water moeten drinken voordat ze besluiten over bijvoorbeeld de aankoop van aandelen.”

Positief denken kan schadelijk zijn
De onderzoekers van de University of Waterloo bepaalden voor hun experiment het zelfvertrouwen van tientallen proefpersonen met een psychologische test.
Vervolgens lieten ze alle deelnemers een aantal positieve stellingen herhalen, zoals: ‘ik zal slagen’ en ‘ik ben een beminnelijk persoon’.
Uit de onderzoeksresultaten bleek dat zelfverzekerde mensen nog meer zelfvertrouwen kregen door het uitspreken van de positieve spreuken. Maar onzekere proefpersonen kregen juist een negatiever zelfbeeld door de oefening.
Afgenomen zelfvertrouwen
Na de 'positiviteitstraining' hadden ze gemiddeld genomen minder zelfvertrouwen dan   onderzoeksdeelnemers die ook een onzeker karakter hadden, maar niet op commando positieve stellingen hadden herhaald.
De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Psychological Science.
Overtuiging
Volgens de wetenschappers werken oefeningen waarbij mensen worden aangemoedigd om positief te denken vermoedelijk alleen als hun bestaande overtuigingen daarmee worden bevestigd.
“Het lijkt erop dat positieve stellingen averechts werken bij mensen die ze het hardste nodig hebben”, zo verklaart hoofdonderzoeker Joanne Wood in de Britse krant The Times.

Slaapgebrek verandert de houding van verliesmijdend naar winstzoekend
Als mensen niet genoeg slaap krijgen, zijn ze geneigd om overmatig optimistische besluiten te nemen.
Ze gaan dan vaker riskant gokken, meldden Amerikaanse wetenschappers in het vakblad Neuroscience.
Wetenschappers onderzochten met MRI-scans de hersens van mensen die kort hadden geslapen en van anderen die een goede nachtrust hadden.
Scans
De scans van de kortslapers toonden meer activiteit in hersengebieden die uitkomsten positief inschatten. Tegelijk hadden ze juist minder activiteit in de hersengebieden voor negatieve resultaten.
Ik heb geluk: Doe maar dubbel of niets
Mensen veranderen hun gokstrategie als ze een nacht niet hebben geslapen.Dat schrijven onderzoekers van de Duke Universiteit in North Carolina in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Neuroscience.
Onevenwichtig
“Mensen kunnen als gevolg van nacht zonder slaap onevenwichtig gedrag gaan vertonen", verklaart hoofdonderzoeker Scott Huettel in het Britse tijdschrift New Scientist.
"Ze zijn dan vooral gefocust op het maken van zo veel mogelijk winst, terwijl ze de negatieve consequenties daarvan negeren.”
Gokspelletjes
De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door 29 proefpersonen een nacht wakker te houden. Vervolgens moesten de proefpersonen enkele gokspelletjes spelen. Al snel bleek dat  de onuitgeslapen mensen daarbij gemiddeld genomen veel meer risico namen dan personen die wel een goede nachtrust hebben gehad.
Ook bleek uit hersenscans dat de proefpersonen bijzonder veel activiteit vertoonden in hersengebieden die betrokken zijn bij het waarderen van goederen en het opwekken van negatieve emoties.
Fitheid
Overigens hing het roekeloze gedrag van proefpersonen niet samen met hun gevoel van fitheid. Ook mensen die zich na het nachtje doorhalen fit voelden, namen meer risico dan normaal.
Conclusie
''Slaapgebrek verandert de houding van verliesmijdend naar winstzoekend'', concludeerden de onderzoekers van de Duke University in de Amerikaanse staat North Carolina. ''Zij schatten de kansen op positieve gevolgen groter in en zien minder risico's.''
Koffiedrinken, frisse lucht of lichaamsbeweging verhelpen het effect niet.

Middagdutje verbetert geheugen
Proefpersonen die een middagdutje hebben gedaan van honderd minuten, presteren daarna ongeveer 20 procent beter bij geheugentesten dan mensen die vooraf niet hebben geslapen.
weldeservedpowernapRL300x300.jpg“Dit lijkt het eerste definitieve bewijs te zijn dat slaap daadwerkelijk een proactief voordeel oplevert”, verklaart onderzoeker Matthew Walker van de Universiteit van Berkely op nieuwssite LiveScience. “Het is niet zo simpel dat je alleen hoeft te slapen na het leren om nieuwe informatie te verwerken. Ook voorafgaand aan het leren is slapen aan te bevelen.”
Gezichten
Walker heeft zijn bevindingen gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Current Biology. Bij zijn experiment liet hij 44 proefpersonen een testje maken, waarbij ze 100 namen en gezichten moesten onthouden.
Vervolgens mocht de helft van de deelnemers aan het experiment een middagdutje doen, voordat ze de test nog eens maakten. Tijdens het slapen werd hun hersenactiviteit geanalyseerd. De andere proefpersonen deden de tweede test zonder dat ze eerst een middagslaapje hielden.
Nieuwe informatie
Uit het onderzoek bleek dat mensen normaal gesproken steeds slechter presteren bij geheugentests naarmate de dag vordert. Mensen die ‘s middags slapen hebben echter geen last van dit effect. Zij presteren na hun middagdutje zelfs beter dan daarvoor.
Volgens Walker zorgt een dutje ervoor dat er informatie uit het korte-termijn-geheugen wordt opgeslagen in het lange-termijngeheugen.

Wees wijs draag grijs
Mensen die rode kleding dragen, hebben bovengemiddeld veel succes bij onderhandelingen. Dat hebben wetenschappers van de Universiteit van Tilburg vastgesteld.
Zowel kopers als verkopers halen aanmerkelijk betere resultaten bij onderhandelingen als ze een rood shirt aantrekken. Verder stellen mensen in witte kleding hun openingsbod bij een onderhandeling eerder naar beneden bij dan 'rode' onderhandelaars.
Dat meldt onderzoekster Daphne Hachmang van de Universiteit van Tilburg in haar afstudeeronderzoek.
Emotie
Dat kleur een grote invloed heeft op emoties, gedrag, functioneren en perceptie is al langer bekend. Zo bewees eerder onderzoek dat proefpersonen die voetballers op hun kwaliteiten moeten beoordelen, spelers in het rood beschouwen als betere voetballers dan voetballers in het wit.
Slimmer met grijs
Ook presteren mensen die voorafgaand aan een IQ-test zijn blootgesteld aan de kleur rood, minder goed dan mensen die bijvoorbeeld de kleur grijs te zien krijgen. Verder is bekend dat mensen terugdeinzen bij het zien van de kleur rood.
Volgens Hachmang kan dit ontwijkgedrag een verklaring zijn voor het succes van rood in onderhandelingen: we vertonen ontwijkgedrag bij het zien van de kleur rood en daardoor conformeren we ons onbewust aan iemand die rood draagt.
Conclusie
"Mensen zouden zich misschien iets bewuster moeten zijn van welke kleding ze aantrekken", aldus Hachmang, "Onderhandelen doe je namelijk bijna elke dag.
Niet duidelijk is overigens of de keuze van kleding de schermenhandel beïnvloedt.

Tenslotte: OEFENEN want: Doen zonder denken maakt gelukkig
Hoe gedachtelozer iemand automatische handelingen verricht als het oppakken van een koffiekopje of het omdraaien van een sleutel, hoe gelukkiger die persoon zich voelt.
Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit.
Fluency
Centraal in het onderzoek van onderzoekster Nina Regenberg stond het gemak waarmee mensen handelen en informatie verwerken en welk gevoel ze daarbij krijgen.
Zo moesten proefpersonen tijdens een computertaak op simpele objecten op het  beeldscherm reageren. De vereiste bewegingen pasten bij de stand of ligging van de objecten (en waren dus gemakkelijk), bijvoorbeeld een beweging met de rechterhand naar een koffiekop met het oortje naar rechts, of de bewegingen pasten juist niet bij de stand of ligging van de objecten (en waren dus minder gemakkelijk), bijvoorbeeld een beweging met de rechterhand naar een koffiekop met het oortje naar links. Uit de resultaten blijkt dat de proefpersonen zich positiever voelen na de makkelijkere acties. De proefpersonen gaven dan ook aan een fluency-gevoel te ervaren.
Experimenten
Verdere experimenten tonen aan dat de verwachting van fluency voldoende is om voorkeurbeslissingen te beïnvloeden, zodat men een voorkeur heeft voor de actie die de minste hoeveelheid moeite zou vereisen.
De onderzoekster: "Dit soort moeiteloze acties zijn niet alleen makkelijker, maar geven ook echt een goed gevoel."
Autopilot
Iedereen heeft een soort 'autopilot' en traders vertrouwen daarop, maar bedenk één ding: Het moet wel uw eigen autopilot zijn, uw handelingen moeten bij u passen en in (day)-trading moet u niet hoeven te bedenken wat uw guru zou doen. Eigenlijk is het dus heel simpel.  Oefenen, oefenen en nog eens oefenen tot u uw eigen systeem niet alleen ontwikkeld hebt, maar ook nog eens op de autopilot kunt uitvoeren. Doen dus zonder denken want dat maakt gelukkig.

Tenslotte is dát de basis voor succes.
Terug naar  Inhoud


V.S.Goudzoeker: Basetrading
Bron: V.S.Goudzoeker
V.S.Goudzoeker geeft op 2 april 2011 in zaal 0.07 een presentatie over Basetrading (een vorm van daytrading), die begint om 11.05 uur.
V.S. Goudzoeker
In de grafiek die onderaan dit artikel is opgenomen is op 8 maart, 16.41 uur divergentie waarneembaar zowel op de macd als de stochastic .
Toch telt in Basetrading alleen de stochatic divergence, andere geldige argumenten zijn : matched highs (dubbele top) en de ligging op sma1300. 3 argumenten is hier voldoende voor een shorttrade, goed voor 1 punt, 100dollar.
De hoge bodems van stochastic in het volgend halfuur geven aan dat de prijs graag omhoog wil die dag.
Bij een positieve macd is een stochastic bodem waarschijnlijk een koersbodem. Bij negatieve macd is een stochastic top waarschijnlijk een koerstop.

Dit soort zaken komen aan de orde in een presentatie Basetrading (een vorm van daytrading).
symp56/8-3-2011%2022-07-06.png
Terug naar  Inhoud


Advertentie:
Op talrijk verzoek :
BAM !
Beurs Analyse Magazine NL

www.BamNL.nl
10      Handelssystemen per jaar
voor  ambitieuze traders
door Frans Schreiber

Elke maand bespreking van een nieuw handelsmodel,
 op basis van onder andere :

advertentie_BAM_20110128_teksten_image001_720x140.png
De voormalige reeks Handelssystemen, sinds feb’2000 geschreven door F. Schreiber RBA© in het blad TKA (dat gestopt is per dec 2010), zal worden voortgezet in het blad BamNL. Hiermee wordt een podium gecreëerd waarop traders en investeerders zich kunnen aansluiten, van kunnen leren en de beschreven tactieken mogen verbeteren, zodat er een sterk platform voor actieve handelaren ontstaat. Een eigen uitgave geeft bovendien meer ruimte om op specifieke situaties – backtesten, programmeren, codes, resultaten en vragen - in te gaan. Bij voldoende deelname zal er een BamNL-dag worden georganiseerd, waar de modellen nog eens uitgebreid aan bod komen.
In het eerste nummer: VOLA XIV
BAMimage003_1087x782.jpg BAMimage003_1087x782.jpg
Word Nu abonnee! Meld u aan via www.BamNL.nl
meer info verkrijgbaar in Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., het eerste nr verschijnt in de eerste week van februari
Zorg dat u geen nummer mist!
BamNL verschijnt tienmaal per jaar op blad, een jaarabonnement kost E 99.50,
dat is slecht E 9.95 per trading systeem
Terug naar  Inhoud


Dirk Jan Breeman: "Op zoek naar meer rendement"
Bron: RBS
Obligatiekoersen kalven af, aandelen koersen lopen op, Brent olie staat ruim boven de 100 dollar terwijl Light Sweet olie bijna 20 dollar lager noteert. Dirk Jan BreemanEr zijn genoeg actuele ontwikkelingen voor beleggers die kansen bieden op de wereldwijde financiële markten.
 
Met het uitgebreide productenpalet biedt RBS Markets voor elk type belegger een instrument om in te spelen op deze ontwikkelingen. Van de behouden belegger die op zoek is naar meer rendement en in obligatieproducten een alternatief ziet, of de belegger die met aandelenrisico een belegging over de landsgrenzen zoekt met Trackers tot  de actieve ervaren belegger die met een hefboom extra rendement zoekt.
 
RBS Markets is met 65% van de omzet marktleider in beursgenoteerde producten op Euronext Amsterdam en voorziet beleggers van inspiratie, educatie en innovatieve producten. Op de 56ste editie van het HCC Beleggen Symposium verzorgt RBS in een presentatie een overzicht van de producten waarmee u kunt inspelen op de actuele ontwikkelingen waarbij de nadruk zal liggen op Turbo's.
Terug naar  Inhoud


Behoorlijk Beleggen
Standhouder
Dit wekelijks blad, uitgegeven door Johan Braem, brengt de belegger elke keer een diepgaande fundamentele analyse over waarde-aandelen die de wereld van vandaag en morgen zullen bepalen.
De voornaamste thema’s die regelmatig aan bod komen zijn energie, landbouw & voeding en grondstoffen. De op deze strategie gebaseerde belegging heeft zijn succes bewezen want sinds 2003 bedraagt het gemiddeld jaarlijks rendement van de modelportefeuille ruim 11%. De Euronext 100 doet over die periode slechts 4% en de S&P 500 6%.
BehoorlijkBeleggenLogo_300x143.gifBehoorlijk Beleggen is bestemd voor de actieve belegger die wil weten waarom hij een aandeel dient te kopen (of verkopen), eerder dan af te gaan op tips of  beknopte adviezen.
Behalve het wekelijks blad publiceerde Johan Braem tevens het boek Behoorlijk Beleggen, waarin hij zijn eigen kijk geeft over de basisprincipes op dewelke zijn strategie en fundamentele analyses gebaseerd zijn.
Als vervolg op een eerder werk “Beleggen in de Oliesector”, mogen we dit jaar nog een nieuwe publicatie over de energiesector in het algemeen en de hiermee verbonden grondstoffen problematiek in het bijzonder, verwachten.
Terug naar  Inhoud


Futures Daytrader: Interactieve tradersstand
Bron: Futures Daytrader
Futures Daytrader heeft het initiatief genomen voor deze interactieve tradersstand en hij laat graag in alle openheid zijn schermen zien, met toelichting en verklaring van definities en instellingen zonder enig voorbehoud of geheimhouding.
 
Futures Daytrader is een daytrader die handelt in Euro futures op de CME (www.cmegroup.com). Daarnaast volgt hij ook andere futures. Een daytrader zit alleen in de markt gedurende de dag en uiterlijk voor het sluiten van de markt zal de daytrader zijn posities afbouwen.

Gedurende twee jaren heeft Futures Daytrader gewerkt met de gangbare indicatoren zoals Moving Average, RSI, CCI of andere indicatoren die voorkomen in boekjes over technische analyse, op forums of op cursussen. Futures Daytrader zocht een instant oplossing in de veronderstelling dat met pijltjes en kruisingen van lijntjes de markten kon worden veroverd. De conclusie was dat deze systemen niet consistent werken omdat de markt in de loop van de tijd anders zal worden; bovendien zijn deze indicatoren lagging en geven de trader geen inzicht in het gedrag van de markt.
 
Pas toen Futures Daytrader de gangbare indicatoren verliet en ging kijken naar Market Profile en Order Flow concepten werd het hem duidelijk waarom de markten bewegen. Als men de markt begrijpt heeft men geen gangbare indicatoren meer nodig om trade beslissingen te nemen.
Futures Daytrader maakt gebruik van Market Delta als charting pakket .
tri-screen600x177.jpg
 
Futures Daytrader wil graag zijn ervaringen delen met andere HCC beleggen leden. Traden is veel meer dan een computerscherm. Veel beleggers hebben niet altijd een optimaal oog voor:
- de marktplaats waaarop men denkt te handelen
- hoe prijzen tot stand komen op de marktplaats; maar vooral hoe de prijzen tot stand komen die men ziet op het eigen computerscherm
- risico analyse
- belang van bijhouden trade resultaten
- uitsluitend handelen vanuit een plan
- bepalen van de targets, m.a.w. waar zet ik mijn winst/verlies niveaus?
 
Futures daytrader heeft zeker niet de heilige graal die veel traders zoeken; maar wil graag zijn ervaringen delen in de hoop daarmee andere traders te helpen of in ieder geval te laten nadenken over bepaalde zaken. Nog mooier zal zijn als U Uw ervaringen wilt delen met Futures Daytrader en andere traders tijdens het Symposium!
U kunt Futures Daytrader altijd mailen voor of na het Symposium op futures.daytrader
Terug naar  Inhoud


Ronald Kars:
Standhouder
Ronald Kars (1963) is twintig jaar actief beurshandelaar. Met zijn analyses is hij altijd op zoek naar kruispunten van tijd, prijs en kracht. Hij weet dit om te zetten in concrete aan- en verkoopadviezen voor zowel de korte- als de lange termijn belegger.

Met zijn veel omvattende analyses en unieke vermogen om verbanden te leggen weet Kars de toekomstige koersen en sociaal economische ontwikkelingen in de wereld opvallend vaak accuraat te voorspellen. Kars heeft een unieke methode ontwikkeld om het toekomstig koersverloop te voorspellen. Zijn handelssysteem is bekend onder de naam “Hotspot methode”.  Het Hotspot beleggingssysteem heeft tot doel een gestage groei van het kapitaal, waarbij wel de voordelen van een trendvolgend systeem worden genoten maar niet de nadelen. Zijn systeem bestaat uit 3 onderdelen.
 
RonaldKars_logo220x143.png1.Trend Analyzer
a. Maand Trend Analyzer© (wordt gebruikt voor de Maandvisie nieuwsbrief)
b .Week Trend Analyzer© (wordt gebruikt voor de Weekvisie- en Trade2Live  nieuwsbrief)
 
2.Hotspot  data
Dit zijn berekende data (±3 werkdagen) op basis van zijn cyclus theorie.
De verwachting in deze perioden is een koerswijziging van minimaal 4%.
De hotspot data en de invloed hiervan op het toekomstig koersverloop komen in alle nieuwsbrieven uitvoerig aan bod. De hotspot data worden een jaar van tevoren bepaald en zijn vastgelegd in de Beleggerskalender
 
3.Overige analyses
Afhankelijk van de situatie op de beurs wordt het hele spectrum van analyse technieken toegepast, zoals technische analyse, koerspatroon herkenning, Elliottwave, Gann, Candlesticks , interpretatie van beleggerpsychologie etc etc.  In een aantal gevallen wordt  kennis gekocht via de top analisten op een bepaald vlak, kennis die wordt meegenomen in de totaal analyse.  
Terug naar  Inhoud


Lynx: "Leer om als een professional te handelen"
Bron: Lynx
In deze presentatie wordt getoond hoe u als belegger als een professional kan handelen via het geavanceerde platform Lynx. Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen:WH SelfInvest

OptionTrader: hoe maak ik gebruik van de optiegrieken en volatiliteit om altijd de juiste beslissing te maken bij de aan- en verkoop van alle opties

GrafiekTrader: hoe handel ik direct vanuit de grafiek, zodat ik razendsnel kan inspringen bij het breken van weerstanden en steunen.
 
TA-module: hoe maak ik gebruik van alle TA-studies en hoe zet ik de juiste steun- en weerstandslijnen.
 
Wie is Lynx?
• Lynx is in Nederland, België en Duitsland dé specialist in online beleggen
• Lynx is door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) verkozen tot goedkoopste broker
• Beleggers Belangen heeft Lynx uitgeroepen tot beste broker van Nederland
• Via Lynx heeft u direct online toegang tot meer dan 60 beurzen wereldwijd
• Real-time koersen van Euronext, Amerika, olie en goud! Allemaal op 1 scherm
• Supersnel orders inleggen met het revolutionaire 1-click trading
Terug naar  Inhoud


Item9:
Een entreebewijs voor het HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  
Het HCC Beleggen Symposium wordt gehouden in:

Scholengemeenschap Lek en Linge, 
Multatulilaan 6,
4103 NR, Culemborg
nederland
Laat de route zien in een nieuw venster


Terug naar  Inhoud


Programma van het 56-ste HCC Beleggen Symposium
Bron: HCC Beleggen redactie
 tijd  aula  zaal 1.17 en 1.18 zaal 0.07
10.00 tot 10.50 uur

Algemene Leden Vergadering

HCC Beleggen (zie agenda)

Lynx

Leer om als een professional te handelen


10.50 tot 11.05 uur pauze pauze
V.S.Goudzoeker

Basetrading
11.05 tot 11.55 uur

Johan Braem

Beleggen in de oliesector

Dirk Jan Breeman

Op zoek naar meer rendement

11.55 tot 12.10 uur pauze pauze
12.10 tot 13.00 uur

Jan de Koning

Succesvol beleggen in grondstoffen

Robert Jabroer

Exchange Traded Funds, Wat u moet weten!


13.00 tot 13.30 uur pauze pauze
13.30 tot 14.20 uur

Piet Veenema

Kendrion, we magnetise the world!

Ronald Kok

Minder risico is meer rendement


14.20 tot 14.35 uur pauze pauze
14.35 tot 15.25 uur

Fred Huibers

De beste value aandelen selecteren

Roelof Foppen 

Één van de dertien nieuwe Trading Strategieën van WH Selfinvest


Terug naar  Inhoud