52-ste HCC Beleggen Symposium  4 april 2009
Symposium "Nieuwe ronde -- Nieuwe kansen?" Bericht no 1
inhoud: 
Inleiding

Het zijn lastige tijden voor beleggers.
cijfersdown
Eerst hebben we hard moeten werken om de waarde van onze aandelenportefeuilles op peil te houden en nu wordt het dividend geminimaliseerd. Het ene na het andere bedrijf ziet zich door de economische crisis namelijk gedwongen deze winstuitkering te schrappen. Dus kunnen we niet lekker achterover leunen tijdens het dividendseizoen, maar moeten we actief blijven. We moeten de markt op de voet volgen, want dan houden we zicht op de nieuwe beleggingskansen..

cijfersup
In deze onzekere tijden is het wel prettig dat we de hierna genoemde gerenommeerde sprekers bereid hebben gevonden om ons deelgenoot te maken van hun visie op de markt. 


De Premselaar methode

Tijdens het komende symposium zal Harry Premselaar u wegwijs maken in het beleggen volgens zijn methodiek. 

De Premselaar Methode behelst het gebruik van de effectenbeurs als middelaar tussen enerzijds kosten, provisie en rente, en anderzijds inkomsten, ontvangen dividenden en call-premies. Dit betekent dat de portefeuille wordt gebruikt als een indirect middel tot rijkdom-vermeerdering.

Uitgangspunt voor de methode is dat er niets kan worden verdiend aan koersstijgingen en -dalingen. Bovendien ligt het koersverloop niet in onze handen, terwijl de effectenbeurs als middel tot (over)leven wel degelijk hanteerbaar is.

Harry Premselaar
Premselaar richt zich vooral op de "kleine belegger", die niet alleen de waarde van zijn kapitaal wenst te behouden, maar er ook van wil leven. Behoud van kapitaal, rendement van kapitaal én het leven van kapitaal gaan bij hem hand in hand.

OK Score

Willem Okkerse is doorgewinterd in strategische en financiële bedrijfsvoering.
Willem Okkerse

Na het succesvolle optreden in december 2006 waarin Willem Okkerse in een fascinerend overzicht inging op de risico's van het beleggen in aandelen zal hij op 4 april 2009 ingaan op de samenstelling van zijn AEX portfolio.

Aan de orde komen de wijzigingen in de portfolio, het moment van indekken en de redenen waarom. Aangezien deze portfolio door het aanzienlijk kleinere verlies dan de AEX in 2008 over de laatste zes jaar een rendement maakte van 78%, hetgeen 90% (sic!) beter is dan de AEX, 64% beter dan de Eurostoxx 50, 64% beter dan de S&P 500 ja zelfs 50% beter dan Warren Buffett valt hier voor velen interessante informatie te halen. Meer informatie over de OK-score.

Deelnemers krijgen daarbij gratis het jaarverslag over 2008.

Fundamentele analyse op analist.nl

Op de website van Analist.nl is een schat aan informatie te vinden die voor u als belegger belangrijk kan zijn. Van de aandelen van alle belangrijke beurzen zijn de ratings, de adviezen van analisten, de fundamentele gegevens van de afgelopen vier jaar, het huidige jaar en de consensus van de taxaties voor het komende jaar te vinden.
Naast de vrij toegankelijke informatie kunt u zich aanmelden voor AnalistPro.
AnalistPro is er voor beleggers die op zoek zijn naar exclusieve beleggingsanalyses en hoogstaande research. De belangrijkste dienst van AnalistPro is AnalistPro-fundamentele analyse. Daarnaast kan er ook een abonnement voor technische analyse worden afgesloten. De diensten kunt u dus in één pakket (tegen een extra scherp tarief) of apart afnemen.
http://www.analist.nl/
Voor meer informatie over de website van Analist.nl en AnalistPro kunt u terecht bij de stand van Analist.nl


Demonstratie optieprogramma Optiemaat

Foxware Beleggingssoftware is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor beleggers die handelen in opties en futures.
Foxware  Wij demonstreren ons optieanalyseprogramma OPTIEMAAT, dat al bijna 20 jaar vele beleggers ondersteunt bij het onderbouwen van hun beleggingsbeslissingen.
Dit programma beschikt over vrijwel alle denkbare praktische voorzieningen om elke bestaande of beoogde positie, bestaande uit opties en/of futures en/of onderliggende waarden, te kunnen beoordelen op rendement/risico profiel en gevoeligheid voor alle (optie)prijsbepalende variabelen.
Het pakket beschikt tevens over de mogelijkheid om, gebaseerd op de visie van de gebruiker op toekomstige onderliggende koersontwikkelingen, zelfstandig de meest winstgevende optiestrategieën te adviseren.
De module BackTrack beschikt over een database met 5 jaar “optiehistorie”. Hiermee kan de gebruiker “terug in de tijd” en bepaalde posities uit het verleden naspelen en/of overdoen, maar ook “nieuwe” posities opzetten en de resultaatontwikkeling hiervan door de tijd heen volgen (backtest). Dit biedt de mogelijkheid lering te trekken uit het handelen op basis van echte beursgegevens zonder dat er “echt” geld op het spel staat. Het pakket werkt met realtime beursgegevens, maar kan ook functioneren met end-of-day noteringen.
In elk beursklimaat, óók in het huidige, bieden opties mogelijkheden voor het bereiken van positief rendement. Goed “gereedschap” vormt hiervoor de basis.

Hoe Beleg ik een Miljoen

Gerard Jager geeft een presentatie met als thema "Hoe beleg ik een miljoen?"
 
Voor veel bezoekers van de Culemborgdagen is Gerard Jager als spreker een oude bekende. Voor degenen die hem nog niet kennen volgt onderstaande introductie.
 
Jager zit inmiddels zo'n 40 jaar in het beleggersvak. De eerste 15 jaar bij de ING als vermogensbeheerder, daarna 20 jaar als hoofd beleggingsvoorlichting bij Fortis Bank NL. Sinds 1-1-2003 maakt hij gebruik van een pré vut regeling en is hij gestart met Advance Beleggingsadviezen . Hij is beursgoeroe van De Telegraaf en columnist van de Nederlandstalige krant Hallo in Spanje.
 
De huidige beurscrisis biedt naar zijn mening ook enorme kansen bij een toekomstig marktherstel. Historie laat zien dat marktherstel komt op een moment dat beleggers nog in shock zijn. Wel is het zaak om dan de juiste beleggingsvormen te selecteren en de juiste aandelen. Deze aspecten lopen als een rode draad door zijn te geven lezing heen.
Gerard Jager

Aanmelden en Routebeschrijving

Een entreebewijs voor het HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  


Het HCC Beleggen Symposium wordt gehouden in:

Scholengemeenschap Lek en Linge, 
Multatulilaan 6,

4103 NR, Culemborg
nederland
Laat de route zien in een nieuw venster