HCC Beleggen Nieuwsbrief  20090101
inhoud: 
Bestuurswisseling

Hans van Kleef heeft enige tijd terug aangegeven om persoonlijke redenen te willen stoppen met de bestuurswerkzaamheden voor de HCC Beleggen. Het is altijd lastig als een bestuurslid zijn taken neerlegt maar in het geval van Hans van Kleef is dat wel extra zuur, want Hans is al lange tijd verbonden met de HCC Beleggen en kent onze groep zeer goed. Hoewel we het vertrek van Hans betreuren, respecteren we zijn besluit. Gelukkig hebben we een goede vervanger gevonden in de persoon van Ernest Denis.
 
Ernest Denis is ook geen onbekende voor de HCC Beleggen. Ernest heeft al diverse presentaties gegeven en heeft een echt HCC Beleggen hart. Ernest levert dan ook graag een bijdrage aan de ambities van de HCC Beleggen.
 
Overigens zijn de kennis en expertise van Hans niet verloren voor de HCC Beleggen. Hans is namelijk deelnemer van de nieuwe vaste ledenraad van de HCC. De Ledenraad, die uit het gehele kader bestond van ongeveer 350 bestuurders van de afdelingen en gebruikersgroepen is vervangen door een Ledenraad van 50 vaste mensen, waarbij bij de samenstelling ook op deskundigheid gelet kan worden. Naast Hans van Kleef heeft Willem van Heemskerck Düker zitting in de ledenraad.
 
Tot slot danken wij Hans van Kleef voor de tomeloze inzet die hij voor de HCC Beleggen heeft getoond. Vooral in de periode dat de HCC Beleggen zich in zwaar weer bevond was geen golf te hoog voor Hans. Daarmee heeft Hans een stevige bijdrage geleverd aan het voortbestaan van de HCC Beleggen


Vacatures HCC Beleggen 2009

De HCC Beleggen heeft een bestuur bestaande uit vier leden en een aantal actieve leden die meer dan het gemiddelde lid tijd en energie investeren in de vereniging zodat we u als belegger een ontmoetingspunt en een kennisplatform kunnen bieden. De bestuurs/actieve- leden kunnen echter niet alles en daarom zoeken wij meer mensen die een bijdrage willen leveren aan de activiteiten van onze vereniging. Dat hoeft niet meteen de gehele coördinatie van de Culemborgdagen te zijn (mag wel!), maar een deeltaak verrichten -die relatief weinig tijd kost- is ook zeer welkom. Met meer mensen kunnen we immers meer doen en dat maakt het bovendien ook veel gezelliger. Enkele voorbeelden van deeltaken waarvoor wij mensen zoeken zijn:


- het op ad-hoc basis een artikel schrijven of een cursus willen geven over optiebeleggen, aandelenbeleggen, beleggingsfondsen, onroerend goed, technische analyse, fundamentele analyse, emotie en beleggen etc, etc.
- software willen beoordelen
- CD samenstellen met software, koersen , links etc
- redacteur of verslaggever worden voor ons nieuwsmagazine en onze website;
- het actueel houden van (een deel van) onze website/forum;
- adviseren over en meewerken aan de nieuwe inrichting van website;
- het coördineren en organiseren van onze HCC Beleggen symposia;
- het verrichten van (deel)taken tijdens beurzen;
- public relations;
- het behartigen van de commerciële zaken;

Uiteraard mag u zich aanmelden in groepjes. Dus als u onze vereniging met één of meerdere belegger(s) wilt helpen, laat dat ons dan weten.

Help HCC Beleggen Een Handje
Trefwoorden hierbij zijn: Vele handen maken licht werk, het vooral leuk moet blijven, zo doe je ook nog eens interessante contacten op. Denk aan het geven van een aardige lezing, met anderen handelsstrategieën uitwerken, software onder de knie krijgen, of gewoon een groep vormen waarmee je samen de markt analyseert/bespreekt.

Lijkt het u iets om actief te worden? Heeft u vragen over de functies of heeft u goede ideeën voor onze vereniging? Stuur ons  dan even een mailtje naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ... een echte vereniging kan niet zonder u als actief lid.

52ste HCC Beleggen Symposium

Na het 51ste HCC Beleggen Symposium zijn we begonnen met de organisatie van het 52 ste Symposium dat wederom een boeiend, informatief en gevarieerd programma zal worden waarin alle facetten van het beleggen aan bod komen. Technische analyse, fundamentele analyse, een CEO, derivaten, rente etc. etc. zijn de invalshoeken of onderwerpen van de presentaties. Kortom, een dag die u niet mag missen.

Noteer: 4 april 2009  52 ste HCC Beleggen Symposium

alvast in uw agenda
 

Het HCC Beleggen Symposium wordt gehouden in de scholengemeenschap Lek en Linge. Locatie Mutatulilaan 6, 4103 NR te Culemborg.

Heeft u als belegger goede suggesties of wilt u een bijdrage leveren aan het programma van die dag neem dan per email contact op met HCC Beleggen.

Via onze digitale nieuwsbrief zullen wij u te zijner tijd informeren over het actuele programma van het symposium. 

Fortis lijdt stevig verlies

De bankverzekeraar Fortis heeft een verlies van 295 miljoen euro geleden door de uitstel van de verkoop van onderdelen aan de Franse bank BNP Paribas. Fortis kocht Amerikaanse dollars en Britse ponden om de verkoop van onderdelen af te ronden. Fortis maakte dit woensdagochtend  24 december 2008 middels een persbericht bekend.

Lagere koers
Reden voor de aankoop van Amerikaanse dollars en Britse ponden was vanwege de portefeuille met probleemkredieten die Fortis diende te verkopen in valuta en ervoor koos om deze in dollars en ponden te laten voldoen. Fortis realiseerde het grote verlies van 295 miljoen euro doordat de Belgische rechter op 12 december jl. besloot de verkoop aan BNP Paribas op te schorten. Na deze uitspraak besloot Fortis de ponden en dollars weer te verkopen tegen een fors lagere koers aangezien beide valuta sterk zijn gedaald de afgelopen periode.

Eigen vermogen
Het netto eigen vermogen van Fortis is door het extra verlies gedaald naar 6,4 miljard euro. Fortis liet vorige week nog weten naar aanleiding van de uitstel van de verkoop aan BNP Paribas nog een eigen vermogen van 6,7 miljard euro te hebben.