53-ste HCC Beleggen Symposium  31 oktober 2009
"Beleggen: Uitbesteden of Zelfdoen"
inhoud:  Symposium Bericht: 1
uitbesteden_of_zelfdoen100x175.jpg zelfdoen_of_uitbesteden100x175.jpg
Uitbesteden of Zelfdoen

Introductie: 53ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Beleggen, uitbesteden of zelf doen?"

Sinds maart is de AEX al meer dan 50% gestegen, maar lang niet iedereen heeft hiervan kunnen profiteren. Beleggers worden heen en weer geslingerd tussen "Greed and Fear". Professionele hulp is voor velen een uitkomst, maar hoe zit het dan met het rendement en risico?  Wat is voor mijn situatie het beste: Uitbesteden of Zelf doen?
uitbesteden_of_zelfdoen100x175.jpg
Op dit 53ste HCC Beleggen Symposium "Beleggen, uitbesteden of zelf doen"  worden beide kanten belicht.

Met zicht op het einde van de crisis hebben we weer veel gerenommeerde sprekers bereid hebben gevonden om ons deelgenoot te maken van hun visie op de markt.

In de komende weken worden er in de HCC Beleggen Symposium Nieuwsbrieven telkens een aantal sprekers aan u voorgesteld
zelfdoen_of_uitbesteden100x175.jpg

Martien van Winden: Nederlandse rente en aandelen in historisch perspectief

Martien van Winden (1957) is ruim 25 jaar actief als belegger en bekleedde op dat terrein directiefuncties bij o.m. Robeco en Theodoor Gilissen Bankiers.

Sinds 2006 is hij beheerder van Beleggingsfonds Hoofbosch. In 2000 publiceerde hij “Rijk Blijven”, over de Nederlandse economische geschiedenis. In 2001 volgde “Nederland De schatkist van Europa”, over het wel en wee van de Europese eenwording en de gevolgen voor financiële markten.

In 2003 publiceerde hij een studie over scenarioplanning: “Slag om de toekomst’ en was hij in 2008 mede-auteur van Bubbles, Market Crashes Throughout History. Van Winden is gastdocent strategisch Management aan de Vrije Universiteit.

De titel van de presentatie van Martien van Winden luidt: Nederlandse rente en aandelen in historisch perspectief, het wel en wee van de Europese eenwording en hoe nu verder met uw beleggingen

Martien van Winden

Ronald Kok geeft  twee presentaties:  
Het failiet van de technische analyse
Beurscourant, het nieuwe allround beleggingsportaal

Ronald Kok geeft twee presentaties. De eerste  gaat over Beurscourant, het nieuwe allround beleggingsportaal.

Ronald Kok Beurscourant.nl is de nieuwste beleggingssite van Nederland. Beurscourant.nl is de enige beleggingssite die het totale beleggingsspectrum dekt voor zowel de professionele als de particuliere belegger.

Directeur Ronald Kok zal uit de doeken dan wat de voordelen van deze site zijn en hoe de belegger er zijn voordeel mee kan doen.

De tweede presentatie heeft de pakkende titel "Het failiet van de technische analyse".
Nog steeds zijn er beleggers die geloven in causale verbanden tussen historische en toekomstige koersen. Dit is het grondvest van de failliete technische analyse. Vele onderzoekers bestrijden een rechtvaardig bestaansrecht van de technische analyse.
Ronald Kok zal de belangrijkste zeepbellen van de technische analyse doorprikken en uitleggen waarom technische analyse failliet is.

Hendrik Oude Nijhuis meet & greet

Value beleggen ‘meet & greet’Deze sessie betreft geen presentatie maar biedt de mogelijkheid andere (value-)beleggers te ontmoeten, beleggingsstrategieën te bespreken en ervaringen uit te wisselen.
Aanwezig zijn onder meer drs. Hendrik Oude Nijhuis en ir. Björn Kijl, de auteurs van het boek ‘Leer beleggen als Warren Buffett’, de analisten achter de gewaardeerde beleggingsservice ValueSelections en de personen achter de veelgelezen Warren Buffett-nieuwsbrief die wekelijks aangeboden wordt.

In geval u een persoonlijke kennismaking waardeert, andere gelijkgestemde beleggers wilt ontmoeten of indien u specifieke beleggingsvragen graag eens wilt voorleggen zorg er dan voor dat u deze value-beleggen ‘meet & greet’ zeker niet misloopt!
Hendrik ON

Demonstratie optieprogramma Optiemaat

Foxware Beleggingssoftware is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor beleggers die handelen in opties en futures.
Foxware logo Wij demonstreren ons optieanalyseprogramma OPTIEMAAT, dat al bijna 20 jaar vele beleggers ondersteunt bij het onderbouwen van hun beleggingsbeslissingen.
Dit programma beschikt over vrijwel alle denkbare praktische voorzieningen om elke bestaande of beoogde positie, bestaande uit opties en/of futures en/of onderliggende waarden, te kunnen beoordelen op rendement/risico profiel en gevoeligheid voor alle (optie)prijsbepalende variabelen.
Het pakket beschikt tevens over de mogelijkheid om, gebaseerd op de visie van de gebruiker op toekomstige onderliggende koersontwikkelingen, zelfstandig de meest winstgevende optiestrategieën te adviseren.
De module BackTrack beschikt over een database met 5 jaar “optiehistorie”. Hiermee kan de gebruiker “terug in de tijd” en bepaalde posities uit het verleden naspelen en/of overdoen, maar ook “nieuwe” posities opzetten en de resultaatontwikkeling hiervan door de tijd heen volgen (backtest). Dit biedt de mogelijkheid lering te trekken uit het handelen op basis van echte beursgegevens zonder dat er “echt” geld op het spel staat. Het pakket werkt met realtime beursgegevens, maar kan ook functioneren met end-of-day noteringen.
In elk beursklimaat, óók in het huidige, bieden opties mogelijkheden voor het bereiken van positief rendement. Goed “gereedschap” vormt hiervoor de basis.

Wat AdvanceBeleggen.nl voor u kan betekenen

Oprichter/eigenaar Gerard Jager zit inmiddels zo'n 40 jaar in het beleggersvak. De eerste jaren bij de ING als vermogensbeheerder, daarna als hoofd beleggingsvoorlichting bij Fortis Bank NL. Sinds 1-1-2003 maakt hij gebruik van een pré vut regeling en is hij gestart met AdvanceBeleggen.nl .
Gerard Jager In de stand van AdvanceBeleggen kunt u kennismaken met alle producten en diensten van Advance
 .     
ringen advance

De nieuwsbrieven van Advance bestrijken het hele spectrum aan spaar- en beleggingsvormen. Naast renteproducten, obligaties, aandelen, opties, turbo’s, opkomende markten, vastgoed en grondstoffen geeft Advance commentaar op alle nieuwe beleggingsproducten in Nederland en België. Abonnees die wensen te beleggen conform de beleggingsportefeuilles van Advance d.m.v. vermogensbeheer kunnen dat doen via Onafhankelijk Vermogensbeheer

's-Gravenhage, waar Jager als vermogensbeheerder werkzaam is. In het kader van het benutten van extra kansen op specifiek terrein bij mogelijk minder risico's, maken enige garantieproducten van grootbanken deel uit van de strategie. De tot nu toe door Advance geadviseerde beleggingen zijn niet getroffen door fraude (o.m. Madoff) of omgevallen banken. 
HCC-leden genieten 50% prijsvoordeel op de nieuwsbrieven van Advance.
PS: vermeld bij uw aanmelding voor een gratis proefabonnement dat u lid bent van de HCC

Aanmelden en Routebeschrijving

Een entreebewijs voor het HCC BeleggenSymposium kunt u  bestellen door u aan te melden via onze website:
Klik hier om u aan te melden  

Het HCC Beleggen Symposium wordt gehouden in:
in:  Scholengemeenschap Lek en Linge, 
Multatulilaan 6,

4103 NR, Culemborg
nederland
Laat de route zien in een nieuw venster


terug naar Inhoud

Overzicht

Wat 53ste HCC Beleggen Symposium "Beleggen, uitbesteden of zelf doen"  uitbesteden_of_zelfdoen100x175.jpg zelfdoen_of_uitbesteden100x175.jpg
Waar Scholengemeenschap Lek en Linge, Multatulilaan 6,  4103 NR, Culemborg
Waneer Zaterdag 31 oktober 2009
U bent welkom vanaf 10.00 tot 16.30 uur
Kosten De toegang is gratis voor HCC Leden, maar inschrijven is verplicht!
Van niet leden vragen wij een bijdrage in de kosten van 10 euro
Uitbesteden of Zelfdoen