AdvertorialTalking About… Risks 
Beleggers zijn op zoek naar rendement. En willen een beter begrip over hoe financiële markten en prijsvorming werken om eventuele onevenwichtigheden en uitgelezen kansen te zien. Maar het is zeker zo belangrijk om te weten welke risico’s er spelen!

Als je eens goed naar risico kijkt dan blijkt dit niet zo eenvoudig. En zeker niet allemaal hetzelfde. We praten allemaal over risico’s. Zowel de beleggers, institutioneel als particulier, zowel de adviseur als de klant. Maar als we dan over risico praten, hebben we het dan altijd over hetzelfde? Of praten we naast elkaar, omdat de één wat anders bedoelt dan de ander... Als dit achteraf zo blijkt te zijn, dan is het te laat. Nu dat is op zich ook al een risico! Weet jij hoeveel verschillende risicobegrippen er zijn?
Risk: The possibility of loss, injury, or other adverse or unwelcome circumstance: a chance or situation involving such apossibility. (The Oxford English Dictionary 1655)

Meer risico, betekent ook dat je als belegger meer rendement daarvoor terug wilt zien. Maar meer risico betekent ook dat je uiteindelijk met minder geld aan het einde van de rit misschien je beleggingsavontuur af moet sluiten…

We mogen niet uit het oog verliezen dat inzicht en begrip maar ook risicomanagement zeker zo belangrijk, misschien nog wel belangrijker zijn, dan het nastreven van grote winsten, en deze op korte termijn proberen te realiseren.


Je kunt jezelf wapenen tegen risico’s. Maar dan moet je natuurlijk wel weten welke risico’s je loopt en wat die risico’s zijn. En die risico’s zijn nog steeds niet voor iedereen eenduidig of zo duidelijk!


Op basis van eerder research en onderzoek door London School of Economics is in februari gepubliceerd:
 
Talking About … Risks, een lexicon met meer dan 75 risicobegrippen uit de financiële en beleggingswereld  beschreven in het Engels, Nederlands en Frans.
aboutrisks-240x320.jpgIn Nederland en België is deze uitgave verschenen in een samenwerking tussen Paul Resnik met Robert van Beek en met Ben Granjé.
Op het HCC congres kunt u uw exemplaar kopen! Interesse in andere titels?

Kijk op www.smallbooksbigideas.eu en www.robertvanbeek.eu voor meer informatie en ook andere boeken over beleggen, behavioral finance, beleggersgedrag, financiële planning en vermogensopbouw.  Of stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.