Zet alvast in uw agenda:   28 april 2018 70 ste HCC Beleggensymposium
 
 
Bron:  Frans Schreiber, voorzitter  HCC groep Beleggen
20171028_122923goed-740x250.jpg

Het thema van ons afgelopen symposium was "Geen dag hetzelfde" en inderdaad, geen dag hetzelfde, wat een symposium !  We kwamen stoelen en banken tekort en mensen stonden te dringen om toch nog in de zaal een plekje te bemachtigen!!  Als dit zo door gaat moeten we de volgende Ahoy maar afhuren..

De symposium commissie - waar ik met name Robert Dijkstra wil noemen om zijn fantastische inzet en het er in slagen gerenommeerde sprekers uit te nodigen - was meer dan ooit in zijn opzet geslaagd.
Meer dan 200 bezoekers kwamen20171028_122902goed-300x576.jpg ons vergezellen om de hoogte te worden gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op beleggers gebied. En dat begon direct al goed.

Harry Klip & Hans van den Boogaard, van de Crypto Academie lieten zien dat deze munten flink in waarde aan het stijgen zijn en bovendien een hoge volatiliteit hebben. En daar kun je natuurlijk als trader goed gebruik van maken. Aandelen schijnen tegenwoordig saai te zijn als ik anderen mag geloven om hun lage volatiliteit, cryptomunten is heel andere koek. Sprongen van 10% op een dag gebeurt regelmatig. En wanneer je dan op het juiste moment opties inzet, kunnen de winsten heel groot worden. Natuurlijk moeten we de kans op een flink verlies ook niet onderschatten, want opties zijn instrumenten voor specialisten.

Daarna kwam Cees Smit van Todays Groep ons bijpraten over de toestand van de wereld.
Cees was in zijn element, want hij zag dat de beurs momenteel veel te duur is en er dus een flinke correctie te wachten staat.
Hij verdient vooral in sterk dalende markten en heeft juist zijn grote klappers gemaakt tijdens de internetcrisis in 2002 en de bankencrisis in 2008.
Tijdens deze laatste crash verdiende hij meer dan 200% en legde aan het publiek uit hoe hij dat heeft gedaan.

De derde lezing werd gedaan door Aat Schornagel. Aat is wiskundige en statistisch sterk onderlegd en één van de grootste optiehandelaren van Nederland. Aat liet een paar dingen zien die gebeuren op de Amsterdamse beurs en waarmee mensen hun voordeel mee kunnen doen, waarbij de mond van het publiek open viel: zo eenvoudig en toch fantastische rendementen.
Hij is een fan van dagopties en legde uit hoe hij deze inzet en waarom. Na afloop werd hij bestormd door het publiek die nog lang niet uitgeleerd waren.

20171028_110812 goed-700x315.jpg


Als laatste kwam Anne Grevinga in de grote zaal. Anne heeft een schare fans die nooit genoeg krijgen van Anne zijn berekeningen en mening over de fundamentele onderbouwing van bedrijven en investeringen.
Zijn lezing liep met 45 minuten uit en ook toen wilde nog niemand de zaal verlaten. Als voorzitter moest ik tenslotte wel ingrijpen om te stoppen, omdat de beheerder de deuren wilde sluiten en het dan een zondagsdienst was geworden.

Kortom, een succesvolle en een geweldige dag, inderdaad, geen dag hetzelfde !

Frans Schreiber
voorzitter Hcc Groep Beleggen