images/fade/fade1.png

Grote pensioenfondsen kopen bij koersstijgingen

Als de koersen stijgen, doen grote pensioenfondsen precies het tegenovergestelde dan je zou verwachten: ze gaan aandelen bijkopen. Daarmee krijgen aandelen een steeds zwaarder gewicht in hun beleggingsportefeuille.

Jaarresultaat OK-Score in vergelijking met 21 Nederlandse Topfondsen

In december 2006 presenteerde Willem D. Okkerse de OK-score tijdens ons beleggerssymposium. Onlangs stuurde hij ons een overzicht van 21 in Nederland genoteerde topfondsen in vergelijking met de OK-score portfolio. Een interessante vergelijking die wij u niet willen onthouden.

Forumdiscussie over beleggingsstrategieën

Één van onze leden wil een samenvatting geven van de internationale diversificatiestrategie die hij hanteert. Dat verhaal is niet van voldoende omvang om een lezing over te houden, maar wel interessant voor andere leden.
 
Er zijn ongetwijfeld meerdere leden die in een paar minuten tijd een samenvatting kunnen geven van de door hen toegepaste of doordachte strategie. Op basis van die inbreng willen wij een interactieve forumdiscussie te houden. Kortom, een discussie over de aanpak van diverse individuele leden naar aanleiding van het thema van de dag.

Wij verzoeken de leden die een bijdrage aan deze discussie willen leveren zich te melden bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Optie; een veelzijdig product.

De optie is het meest veelzijdige beursverhandelde product. Dat is waarschijnlijk een belangrijke verklaring voor de grote populariteit van opties. Beleggers kunnen opties gebruiken voor een groot aantal verschillende doelen. Daarbij gebruikt men de optie zelfstandig of in combinatie met de onderliggende waarde of een ander afgeleid product. Ook zijn er mogelijkheden waarbij men twee of meer optieposities combineert. De meest gebruikte mogelijkheden van opties zijn:

Kiezen voor dividendrendement

Beleggen is keuzes maken. Je kunt beleggen in Tom Tom, Unilever, in beide of in geen van beide. Met dergelijke keuzes maak men niet alleen een selectie van aandelen, maar impliciet wordt er ook gekozen voor een sectorverdeling en voor de termen waarde of groei.