images/fade/fade1.png

Wat brengt ons 2018?
Bron:  Frans  Schreiber, Voorzitter HCC Beleggen
fireworks_art_colors_light_colorful_atmosphere-476545-350x226.jpg

Het jaar is nog maar net begonnen en de aandelen koersen gaan alweer wereldwijd omhoog. Na een geweldig aandelen jaar 2017, lijkt het of de trend omhoog niet te stoppen is.
En dit alles ondanks de gevaren van een twitterende Trump, een rode knop op het buro van een dictator in Noord-Korea en ondanks de ECB die noodgedwongen de rente laag houdt, om de zuidelijke landen van de Euro zone niet in de problemen te brengen.

Resultaten CoSA-portefeuilles
Bron:  HCC Beleggen CoSA-werkgroep
HCC-CoSA-logo312x128.gif

CoSA, Computerondersteunde Selectie van Aandelen, gebaseerd op fundamentele analyse van bedrijven. Er wordt primair gekeken naar omzet, nettowinst, eigen vermogen, dividenden en winst per aandeel om de kwaliteit van een bedrijf te bepalen. Pas als het bedrijf kwalitatief aan minimum eisen voldoet wordt er naar de koersen gekeken.
Indien u meer wilt weten over de activiteiten van CoSA, kunt u de voorlopige CoSA-webpagina (klik hier), raadplegen of contact opnemen met de voorzitter: Jan van der Meulen via e-mail.
U kunt zich met hetzelfde mailadres aanmelden voor het ontvangen van informatie, zoals de wekelijks verschijnende CoSA-nieuwsbrief en voor het verkrijgen van toegang tot de voor CoSA-leden beschikbare Europese CoSA/SSG-verzameling.


De CoSA-werkgroep heeft drie methoden ontwikkeld voor het beleggen in aandelen op de lange termijn. We lichten die methoden hier kort toe. Zij zijn uitgebreider besproken in vorige artikelen in deze Nieuwsbrief.

Allereerst was dat de methode KoersGroeibeleggen(KG) die beoogt aandelen te selecteren waarvan we rendement verwachten te behalen door koersstijging van het aandeel.

Later zijn daaraan toegevoegd de methoden DividendGroeiBeleggen(DG), rendement te behalen door aandelen te selecteren die een redelijk dividend bieden dat bovendien zal groeien en DividendHerbeleggen(DH), waarbij het uitgekeerde dividend wordt herbelegd in het aandeel.

Natuurlijk zijn we er in geïnteresseerd welke resultaten met onze methoden op de langere termijn worden behaald. We hebben daartoe drie sub-portefeuilles samengesteld die bestaan uit de aandelen met de beste rendementsverwachting op de startdatum voor elke methode.


Hoe te beginnen met Futures handelen
Bron:  William Chau, traderacademie.nl
TraderAcademie-nl-290x60.gif
William-Chau-120x160.gif
William Chau


Actief trader en oprichter van traderacademie.nl
Na een carrière in het bedrijfsleven is William zelfstandig verder gegaan. Hij houdt zich al jarenlang bezig met traden en heeft hierin diverse cursussen en opleidingen gevolgd. Zijn methodieken zijn Marktprofiel en Order Flow. Naast actief traden is zijn passie het overdragen van deze kennis aan geïnteresseerden. Vanuit deze gedachte is traderacademie.nl onstaan.
website: traderacademie.nlFutures zijn erg aantrekkelijk voor de actieve belegger/handelaar vanwege de relatieve eenvoud ten opzichte van andere beleggingscategorieën ten aanzien van long/short gaan, de openingstijden, het brede aanbod en de liquiditeit van deze beleggingsinstrumenten.
Maar hoe kun je nou het beste beginnen met het handelen in futures?.


Kennis
Met stip op nummer 1 is natuurlijk zoveel mogelijk kennis opdoen.
Dit geldt natuurlijk voor alle beleggingsproducten, maar in het bijzonder voor het handelen in futures. In tegenstelling tot bijvoorbeeld aandelen, is het bij futures mogelijk om méér te verliezen dan je inzet. Dit komt doordat futures hefboomproducten zijn, dat wil zeggen dat je kunt handelen met zeer grote bedragen terwijl je dit niet in je bezit hoeft te hebben.Voorbij de Bitcoin hype
Bron:  William Chau, traderacademie.nl
Nyse-bitcoin-index-20180126-460x300I.png


Heeft u gehandeld in Bitcoin?

Als u dat gedaan heeft, hoop ik dat u vooral short was en niet long.
Sinds 10 december 2017 kunnen Bitcoins ook als futures verhandeld worden op de CME en sindsdien is de Bitcoin zowat de helft in waarde gedaald.
De top was op 17 december 2017 en Bitcoin haalde toen bijna de 20.000 dollar, maar staat momenteel rond de 11.000 dollar (zie grafiek). .Voordelig beleggen voor de doe-het-zelver
Bron: Erick Erdtsieck, Florizon.com.
Florizon.nl250x37.png
Erick-Erdtsieck-Florizon120x160.jpg
Erick Erdtsieck

Bedrijfskundig analist/adviseur en is samen met Martin Boer oprichter van Florizon.com.
Erick Erdtsieck heeft als levensmotto "hoe werkt het (hier) en waar kan ik bijdragen?".
Hij is sinds 1991 bezig met onderzoek naar financiële modellen. Hierbij is de focus steeds meer komen te liggen op de fundamentele analyse; het doorgronden van de cijfers en inzichtelijk maken van risico's
.


Misschien heeft u wel eens gedacht aan zelf-beleggen. Zelf uw bedrijven kiezen en de aandelen kopen en verkopen op de effectenbeurs. Natuurlijk kunt u kiezen voor een beleggingsfonds en maandelijks automatisch een bedrag inleggen dat dan voor u wordt belegd.
Lekker gemakkelijk.
Maar ook aan zelf-beleggen zitten een aantal voordelen: lage kosten, hoge transparantie en maximale flexibiliteit.

Is het dan niet moeilijk en kost me dat dan niet teveel tijd? Florizon heeft een platform ontwikkeld met een aantal slimme tools om zelf-beleggen eenvoudig te maken. Voor 10 euro per maand kunt u zich abonneren. De eerste maand kunt u het gratis uitproberen.

In dit artikel gaan we in op de voordelen van zelf-beleggen. Een volgende keer bespreken we hoe Florizon zelf-beleggen toegankelijk en eenvoudig maakt.