Belgische aandeelhouders NBB zoeken steun bij Nederlandse beleggers.

De Nationale Bank van België is de Centrale Bank van België en lid van de Europese Centrale Bank (ECB).

Ik ben lid van een actiegroep NBB4EVER, die ijvert voor een betere financiële positie van de aandeelhouders van de Nationale Bank van België, door druk uit te oefenen op de Algemene Vergadering en via de rechtbanken. Die verbetering kan bestaan uit de uitbetaling van een substantieel hoger dividend of een uitkoop die de waarde van het aandeel zou blootleggen. Betreffende de intrinsieke waarde krijgt U verder in dit verslag de nodige toelichting. Ik wil U in kennis stellen van de ongelijke behandeling van de aandeelhouders van de Nationale Bank.

Ook de Raad van State bracht reeds een negatief advies uit. De NBB werd opgericht met privé-kapitaal en de Staat heeft nooit één cent geïnvesteerd. Toch heeft de Staat 50 % van de aandelen en krijgt de Staat ongeveer 80 % van de opbrengsten. In strijd met de Statuten en de Wet heeft men de Staat onterecht meer dan 50 000 € per aandeel geschonken zonder de rechten van de privé-aandeelhouders te eerbiedigen. Weinige Belgische politici hebben maar enige kennis wat er zich in dit dossier afspeelt. Daarom zoeken wij contact met kleine en grote beleggers die bereid zijn om een positie in de Nationale Bank van België te nemen.

Het aandeel “Nationale Bank van België” wordt voortdurend door de Belgische financiële analisten omschreven als “het value-aandeel bij uitstek”. Bekijk even de intrinsieke waarde !!!!!!!!! Een onbetwistbare minimumwaarde van 11 000 €, namelijk een boekwaarde van 7000 €, voorzieningen 2000 €, BIS-aandelen 1500 € en vastgoed 500 €. We houden dan nog geen rekening met de meerwaarde op het goud, waarvan de eigendom voor de rechtbank wordt betwist. De beurskoers noteert momenteel 2985 €. Zoals U merkt is het stijgingspotentieel zeer groot. Het aandeel Nationale Bank van België noteert op Euronext Brussel onder ISIN-code BE0003008019, stockcode BNB.

Voor bijkomende inlichtingen kan U altijd bij ons terecht. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in dit dossier, kunt U uw e-mailadres doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De e-mailadressen worden confidentieel behandeld en in geen enkel geval aan anderen doorgegeven.We hebben reeds het genoegen verscheidene Nederlandse vrienden te hebben kunnen opnemen in onze database. Samen staan we sterk om ons doel te bereiken. In de hoop op een positieve reactie, dank ik U bij voorbaat.

Met de meeste hoogachting,
Namens de actiegroep NBB4EVER,
Edgard Paredis.